Byłem ostatnio w Chojnowie i nie mogłem dostać nigdzie piwa z tamtejszego browaru.W końcu ktoś w małym sklepiku powiedział mi , że browar już nie działa.Mamy go w kategorii "czynne". Odwrotna sytuacja jest z Połczynem. Gdzieś w okolicach Mierzei Wiślanej zakupiłem piwo Fuhrmann podpisane Browar Połczyn Zdrój.Może ktoś ma nowe informacje odnośnie tych dwoch, co by nie mówić o jakości piwa, browarów z tradycjami?
Jaki jest obecnie status browarów Chojnów i Połczyn Zdrój?
Collapse
X
-
I co z tego że piwo jest w sklepach ? Browar został zamknięty a w sklepach jest jeszcze wyprodukowane przez niego piwo. To normalne. Tak jest w Warszawie. Browar zakończył warzenie 15 czerwca a w sklepach (przynajmniej w W-wie) można JESZCZE ( ) kupić wszystkie piwa butelkowe i puszkowe za wyjątkiem klasycznego butelkowego Pełnego które od pewnego czasu widzę już tylko w wersji bydgoskiej. Smutne ale prawdziweLast edited by Cooper; 2004-08-07, 20:25.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Grybów warzy piwo. Na "gruzach" Zakładu Piwowarskiego "Browar Grybów" powstała firma "Browar Grybów Dystrybucja" początkowo sprzedająca zapasy piwa, a teraz również warząca piwo. Przed około tygodniem widziałem samochód ze słodem wjeżdżający do browaru. W browarnianym sklepie w zasadzie cały wybór grybowskich produktów, również tych dla Leader Price"a.Jest nawet "nowe" piwo Beer Man, odpowiadające ekstraktem i zawartością alkoholu produktowi "ceratkowemu".
Comment
-
-
Grudek10 napisał(a)
Grybów warzy piwo. Na "gruzach" Zakładu Piwowarskiego "Browar Grybów" powstała firma "Browar Grybów Dystrybucja" początkowo sprzedająca zapasy piwa, a teraz również warząca piwo.
Comment
-
Comment