Gdzieś między Częstochową a Zawierciem widziałem sklep z alkoholem o niepowtarzalnej nazwie "Hrabstwo Gorzały".Myślę,że w tej sytuacji nie ma co się ograniczać i można poszaleć: "Sułtanat Chmielu";"Słodowy Harem";"Piwna Ekstaza";"Orgia Piwnych Wrażeń" itp.
Ciekawe nazwy sklepów piwnych
Collapse
X
-
Wszelkie pijackie odniesienia typu żur, meta, procent, doskonałe są do sklepów z najtańszym asortymentem dla ludzi zmęcoznych życiem, natomiast nijak nie oddają szlachetności substancji, o której mowa. Pewnie, że można sklep nazwać "Strong", tylko dla kogo on będzie i co to ma wspólnego z piwem?
Nazwa ma być prosta, ale szlachetna, podkreślająca unikatowy charakter płynu, który w tym slepie ma być sprzedawany.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
Nazwa ma być prosta, ale szlachetna, podkreślająca unikatowy charakter płynu, który w tym slepie ma być sprzedawany.
Nigdy nie patrzę na nazwę sklepu. Dla mnie może się nawet nazywać 'Sklep z piwem'. Byleby w środku faktycznie było PIWO.Ostatnia zmiana dokonana przez Ark; 2005-10-09, 15:40.Comment
-
Related Topics
Collapse
-
Chwilę temu wydane trafiły do mnie dwie książeczki związane z historycznymi Browarami Grodziskimi SA.
https://www.browar.biz/centrumpiwowa...-wojciechowski
Antoni Thum - Jak zawładnąłem... -
Siglufjörður - miast(eczk)o (niespełna 1,2 tys. mieszkańców) - najbardziej wysunięte na północ w Islandii, na półwyspie Tröllaskagi, na brzegu fiordu o tej samej nazwie, który łączy się z Oceanem Arktycznym. Siglufjörður otaczają szczyty górskie sięgające 900–950 m n.p.m.
...-
Channel: Islandia
2024-10-06, 01:35 -
-
Kolejny wiedeński browar odwiedziliśmy na zakończenie dnia 29.04.2024.
Wielka, stylowa, 5-piętrowa kamienica o pięknie zdobionej białej elewacji, znajduje się w dzielnicy Füfhaus w odległości 600 m od dworca Wien Westbahnhof. Mieści się tu 4-gwiazdkowy hotel, a od 2019 roku także...-
Channel: Austria
-
-
Niewielki sklepik z nazwy raczej ukierunkowany na mocniejsze trunki, ale w rzeczywistości jest chyba odwrotnie.
Saloniki oferują szeroką gamę kraftowych piw, ale raczej w lokalach. To taki model włoski gdzie idzie się do knajpy by napić się piwa. Sklepów stacjonarnych ukierunkowanych...3 Photos-
Channel: Grecja
2023-08-18, 10:34 -
-
Cześć,
Mam nadzieję, że piszę w odpowiednim miejscu forum - jeśli nie, proszę o korektę. A przybyłem tutaj, poszukując pomocy. Znalazłem w necie kiedyś ciekawy challenge, mianowicie gość kupił piwo z każdego państwa, które grało w piłkarskich mistrzostwach świata i...-
Channel: Poszukuję miejsca...
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment