Turniej o SPIŻOWĄ WĄTROBĘ - ranking Kiperów (Beta)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23928

dziku napisał(a)
    Same oceny są już jakąś formą zabawy, a ich "nabijanie" miało zawsze i nawet teraz ma miejsce. Nadzieja tylko w czujności Arta.
    Takie pierdoły wywalam na bieżąco z rankingu. czasem z chwilowym opźnieniem, ale w końcu nie mam zamiaru siedzieć non-stop przed komputerem.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23928

Petrax napisał(a)
      Dla kogo typowe dla tego typowe.
      może rozwinę: typowe jest to że proponując jakieś (nowe) rozwiązanie można mieć pewność, że pojawi się garstka osób którym to się nie spodoba. mam to na codzień.

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• zythum
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2001.08
        • 8305

Krzysiu napisał(a)
        Nie potrafisz zrozumieć, że ktoś może nie chcieć?

A poza tym to wy wyluzujcie, wy się napalacie na ranking.
        Oczywiście, że może nie chcieć i jak sądzę wystarczy napisać do Mistrza, że - "nie interesuje mnie znajdowanie się n Twojej liście" i sprawa załatwiona.

Według mnie to bardziej napalają się przeciwnicy tego rankingu, atakując Mistrza za stworzeni takowego, co faktycznie oznacza "zabronienie" prowadzenia takiego. Niedługo każdy się będzie wzdragał przed zamieszczeniem jakiegoś postu, ankiety czy jakiegokolwiek pomysłu, bo a nóż zostanie zaatakowany, ze ktoś czegoś nie chce, a tamtemu to się nie podoba, a ten to nie chce w tym brać udziału. Jak rozumiem istnieje część forumowiczów nie chcących żadnych konkursów (wszak tam też odbywa się rywalizacja), żadnych rankingów (to po co w ogóle oceniamy piwa - wszak jest to ranking), żadnego konkursu piw, żadnej ankiety kolekcjonerów (czyż nie jest to ranking).
        NIe wiem jaka jest według Was idea istnienia forum, według mnie zawsze miała to być OTWARTA formuła, pozwalająca na szerokie możliwości wymiany poglądów. Niektórzy z Was jednak chyba chcieliby zamkniętej sekciarskiej formuły.

Patrz też post ART-a "może rozwinę: typowe jest to że proponując jakieś (nowe) rozwiązanie można mieć pewność, że pojawi się garstka osób którym to się nie spodoba. mam to na codzień."

Właśnie zawsze muszą się znaleźć tacy co im nic nie pasuje, co nie jest ich pomysłem.
        To inaczej miało być, przyjaciele,
        To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
        Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
        Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
        Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
        Królowie banków, fabryk, hut
        Tym mocni są, że każdy kradnie
        Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• becik
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍼🍼
          • 2002.07
          • 14999

jak dzieci...

ranking nie ma dla mnie znaczenia, czy jest, czy go nie będzie, będę dalej oceniać piwka bo po prostu lubię to robić i istnienie takowego nie będzie mieć wpływu na ilość moich ocen
          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Borysko
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.02
            • 1144

Myślę, że ten wątek kłótni w temacie należy na tym zakończyć. Ranking niech sobie powstanie, byle bez słowa "kiper" w tytule. Jak komuś nie odpowiada, niech do niego nie zagląda. Mamy w tej kwestii całkowitą wolność na forum.

Comment

• zythum
              • 2001.08
              • 8305

becik napisał(a)
              jak dzieci...

ranking nie ma dla mnie znaczenia, czy jest, czy go nie będzie, będę dalej oceniać piwka bo po prostu lubię to robić i istnienie takowego nie będzie mieć wpływu na ilość moich ocen
              Ja myślałem, że wszyscy przyjmą podobną postawę i byłem bardzo zaskoczony nagłym rozwinięciem tego tematu.
              Mam, jak Borysko, nadzieję, że na tym zakończymy tą dyskusję.

Comment

• dziku
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.12
                • 1992

Też jestem za zakończeniem tej dyskusji.
                Już to kilka razy napisałem, ale co tam - powtórzę. Na nikogo się nie oburzam, ani nie obrażam. Jednak zastrzegam sobie prawo do uczestnictwa w "zabawach" w których chce uczestniczyć. Jeśli daną "zabawę" uważam za bezsensowną i niecelową to nie biorę w niej udziału i tyle.
                "Zabawę" będącą przedmiotem dyskusji uważam dodatkowo za nieśmieszną, za co przepraszam tych, których niereformowalność mojego poczucia humoru uraziła...
                Jak już napisałem oceny będę nadal zamieszczał - tyle, że w formie samych komentarzy. Tak więc istnienie "konkursu" nic nie zmieni w mojej aktywności w tym względzie, choć z przyjemnością stanę się w rankingu osobą "ignorowaną".
                Z propozycji Petraxa dotyczącej niepisania na Forum w ogóle pozwolę sobie też na razie nie skorzystać.
                Dziku

Comment

• ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 23928

Dziku - wybacz mi proszę, że pragnę jeszcze pociągnąć Ciebie za język - czy istnienie wspomnianej możliwości przejrzenia listy Użytkowników posortowanej wg liczby postów na Forum irytuje Ciebie podobnie jak ewentualna lista Użytkowników posortowana wg liczby zamieszczonych ocen?

Comment

• bury_wilk
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.01
                    • 2655

Jejku, jaka awantura wyszła
                    Ludzie, ale Was popaprało. Przecież to nawet nie jest prawdziwy konkurs, tylko zabawa w posortowanie jakiegoś tam fragmentu forum. Równie dobrze powinno się wywalić z profilu informację o "ilości wypitych piw" i inne tego typu dane statystyczne.
                    Zabieram głos po pierwsze dlatego, że zupełnie nie rozumiem tego szumu, a po drugie dlatego, że w rankingu znalazłem się powiedzmy wysoko i patrząc na tą dyskusję, to powinienem mieć status nabijacza ocen. Od początku mojej bytności na forum zamieszczam oceny piw. Jedne lepsze inne gorsze, wszystkie subiektywne. Nie mam ambicji być super kiperem, choćby dlatego, że jestem amatorem i piszę co mi smakuje, a co nie. Oceny zamieszczem na forum, bo podoba mi się ten pomysł. Sam czasem kupuję piwo, lub szukajam go w sklepie sugerując się ocenami innych. Potem piszę, co ja o tym myśę.
                    Degustowałem wszystkie marki piw jakie mogłem, właściwie od kiedy tylko ten trunek mi posmakował, a oceny tutaj, służą mi głównie do tego, by lepiej zapamiętać, co mi jak smakowało i wogóle, co piłem, a co nie.
                    Ranking mi nie przeszkadza, bez względu, czy będę na miejscu 1, 10, czy 100. Nie traktuję tego jako żadnej rywalizacji i nie mam zamiaru nagle zwiększyć ilości ocen. W pewien sposób ta afera mnie zniesmaczyła. Mam zapisane w notesie oceny kilku piw pitych na wakacjach i z czasem je tu zamieszczę, choć przyznam, że trochę straciłem na to ochotę.
                    Lubię kiedy się zieleni
                    Lubię jak się piwo pieni...

...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

Comment

• dziku
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2002.12
                      • 1992

ART napisał(a)
                      Dziku - wybacz mi proszę, że pragnę jeszcze pociągnąć Ciebie za język - czy istnienie wspomnianej możliwości przejrzenia listy Użytkowników posortowanej wg liczby postów na Forum irytuje Ciebie podobnie jak ewentualna lista Użytkowników posortowana wg liczby zamieszczonych ocen?
                      Absolutnie mnie nie irytuje i nic takiego nie napisałem. Ta lista (w przeciwieństwie do "turmieju..." coś jednak wnosi. Można sobie sprawdzić kto jest najbardziej gadatliwy
                      Wspomniałem tylko, że nie skorzystam z propozycji kol. Petraxa, który zasugerował mi niepisanie na Forum w ogóle jako konsekwencję mojej niechęci do "turnieju kiperów"...

Petrax napisał(a)
                      (...)Dziwi mnie oburzenie kol. dzika odnośnie "turnieju", który w moim odczuciu jest tylko ciekawostką (...)Dodam, że istnieje jeszcze coś takiego jak lista najczęściej piszących forumowiczów Jak ktoś chce to oglądać to wchodzi, jak nie - nie musi. Można też przestać pisać, żeby nie być za wysoko w tym "rankingu"...
                      Dziku

Comment

• Marusia
                        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                        🍼🍼
                        • 2001.02
                        • 20221

Ja też nie wiem, o co ta awantura tak naprawdę. Chyba chodzi o to, że dawno żadnego dymu nie było, to gdzieś go trzeba zrobić
                        www.warsztatpiwowarski.pl
                        www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Petrax
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2001.12
                          • 662

dziku napisał(a)
                          Absolutnie mnie nie irytuje i nic takiego nie napisałem. Ta lista (w przeciwieństwie do "turmieju..." coś jednak wnosi. Można sobie sprawdzić kto jest najbardziej gadatliwy
                          To dziwne, że "nabijanie postów" odróżniasz od "nabijania ocen". Mnie, na przykład, totalnie nie obchodzi kto jest "gadatliwy", bo uważam, że tysiące postów w dziale "Przy piwie" nie wzbogacają serwisu merytorycznie, ale nie oburzam się od razu z tego powodu.

Wspomniałem tylko, że nie skorzystam z propozycji kol. Petraxa, który zasugerował mi niepisanie na Forum w ogóle
                          Znowu coś mi się wmawia, ehh tam...
                          In cervisia veritas
                          http://www.ptxc.de.vu
                          Пиво - вот мое экотопливо

Comment

• dziku
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2002.12
                            • 1992

Petrax napisał(a)
                            (...)Znowu coś mi się wmawia, ehh tam...
                            Już zamieszczałem cytat Twojej wypowiedzi dokładnie to sugrującej.
                            Ale co tam - zamieszczę jeszcze raz.
                            Petrax napisał(a)
                            (...)Dziwi mnie oburzenie kol. dzika odnośnie "turnieju", który w moim odczuciu jest tylko ciekawostką, a traktowanie go na serio (że niby zaraz każdy się rzuci do oceniana piw, których nigdy nie pił?) jest chyba przesadą. Dodam, że istnieje jeszcze coś takiego jak lista najczęściej piszących forumowiczów Jak ktoś chce to oglądać to wchodzi, jak nie - nie musi. Można też przestać pisać, żeby nie być za wysoko w tym "rankingu"...
                            Dziku

Comment

• Petrax
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2001.12
                              • 662

No to może jeszcze podkreśl fragment, w którym SUGERUJE TOBIE takie działanie.
                              In cervisia veritas
                              http://www.ptxc.de.vu
                              Пиво - вот мое экотопливо

Comment

• zythum
                                • 2001.08
                                • 8305

Marusia napisał(a)
                                Ja też nie wiem, o co ta awantura tak naprawdę. Chyba chodzi o to, że dawno żadnego dymu nie było, to gdzieś go trzeba zrobić
                                W oczekiwaniu na Boszkowo podniosła się adrenalina Czas już na zlot

Comment

Przetwarzanie...
                                X