Fajka i piwo

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mjp
    † 1963-2021 Piwosz i fajczarz w raju
    • 2004.02
    • 954

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dziku
    Eeee tam... To chyba musiałbyś "Nightcapa" zapalić. Inne Dunhille aż tak nie wypłaszają towarzystwa. A już aromat "My Mixture No 965" ma IMHO całkiem niezłą "room note". I całkiem nieźle pasuje do jasnych piw.
    Raz spróbowałem przy Bartku zapalić "London Mixture" i towarzystwo nie miało zachwyconych min.... A "Nightcapa" planuję zakupić, ale palił będę raczej w samotności, w ogrodzie. Tylko ta cena....
    Maciek
    Szukam przytulnego kącika do palenia fajki... ;-)

Comment

• zAjkA
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.12
      • 1089

Ostatnio posmakował mi mokry tytoń "Two Apple's". Idealnie pasuje do mocnych piwek do reszty pewnie też. Polecam
      Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu

Comment

• zAjkA
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.12
        • 1089

Dobry też jest tyton o smaku Mango nazwy niestety nie pamiętam .

Comment

• Piotras
          Porucznik Browarny Tester
          • 2003.08
          • 307

Ja ostatnio podpalam tytoń który zprezentowałem Tacie- Peterson De luxe mixture, generalnie Black Cavendish to jest ale z Porterem wchodzi nieziemsko.

Comment

• piwowar2
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2001.11
            • 588

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Hannibal
            Parę razy w życiu paliłem fajkę, ale bardziej preferuję cygara. Jednak ani to pierwsze, ani to drugie nie jest zbyt dobrym komponentem do piwa. Cygaro jednak pasuje jak ulał do whiskey.
            Tez sobie czasem cygarko zapale, ale jestem zdania, ze dobry Bock, a lepiej Doppelbock, jak najbardziej do tytoniu pasuje. Na palenie tytoniu koncentruje sie raczej zima, bo wtedy jest wiekszy wybor Bockow. Po drugie, to latem koncentruje sie bardziej na sporcie -jazda rowerowa na browary, a to sie bardziej gryzie z paleniem.

Comment

• zAjkA
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.12
              • 1089

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piwowar2
              Po drugie, to latem koncentruje sie bardziej na sporcie -jazda rowerowa na browary
              Podobnie jak i ja

Comment

• dziku
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.12
                • 1992

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zAjkA
                O bogowie... Oby to nie był tytoń "Wild Mango" produkcji niejakiego Alojzego Poschla. Jest to jedno z najgorszych, świniących fajkę draństw jakie zdarzyło mi się przez te lata pykania fajki zapalić.

A tytonie Petersona - bardzo dobre. Najbardziej smakował mi stry Sherlock Holmes. Ale i Old Dublina bym pyknął...
                Dziku

Comment

• mjp
                  • 2004.02
                  • 954

Ostatnio posmakował mi mokry tytoń "Two Apple's". Idealnie pasuje do mocnych piwek do reszty pewnie też. Polecam
                  To chyba chodzi o tytonie do fajki wodnej? Czy do zwykłej też już tworzą takie "atrakcje"?
                  Ostatnio palę czystą Virginię - Black Kendal Twist - pycha.
                  Maciek

Comment

• iommi
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.07
                    • 1522

Oświadczam uroczyście, że po kilku latach bezsensownego trucia się papierochami (z lenistwa trochę) powróciłem do grona fajczarzy. Do mojej starej fajeczki Savinelli dołączyły ostatnio dwie kolejne, dzięki czemu z lubością oddaję się pykaniu. I przyznam szczerze, że czuję się z tym bardzo dobrze. Oby tylko tytoni na rynku było coraz więcej...

Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!

Comment

• mjp
                      • 2004.02
                      • 954

Witamy w fajczarskim gronie! Z tytoniami w tym kraju już chyba lepiej nie będzie, niestety. Pozostaje zaopatrywać się za granicą. Przy okazji zapraszam do odwiedzenia strony i forum fajkowego:
                      fajczarze.pl
                      Maciek

Comment

Przetwarzanie...
                      X