Czy zwróciliście uwagę na to, że często browary leją to samo piwo w różne opakowania i pod różną nazwą (marką) i oceny tych piw też przedstawiają się różnie ?
Marka handlowa, a ocena piwa
Collapse
X
-
należy również dodać, że ceną się później też różnią.
a jak wiadomo cena ma też wpływ na smak (przynajmniej ten powszechny)- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
trudno szczerze i z pełną świadomością odpowiedzieć na to pytanie, to trzeba skonfrontować IRL.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Bo mi się wydaje, że cena wpływa głównie na psychikę kupującego.
Co prawda po cenie i _marce_browaru_ można próbować zgadywać jakość piwa, ale nierzadko można się zdziwić - i to w obie strony.browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
Originally posted by jerzy
Art, czy mógłbyś dokładniej wyjaśnić swoją wypowiedź o "smaku powszechnym"?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
zastanawiałem co by się działo gdyby np. Braxa ładowano w butelki patentowe i sprzedawano po 7 zł. myślę że stałoby się napitkiem "scenowym" że tak powiem- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Niestety często tak bywa że piwo lokalne nie grzeszy jakością.
Nie mówie tu o Piaście ale np. o wspominanych wielokrotnie Browarach Górnośląskich.
Jednak jako porządny piwosz próbuje wszystkiego, choć czasami mam ochote wrócić to starych, sprawdzonych smaków.www.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DD
Comment
-
-
Już tak nie raz bywało, np. w USA z pewnym polskim alkoholem >=40%, gdzie po dziesięciokrotnym podwyższeniu ceny zaczął się doskonale sprzedawać jako high-exclusivebrowerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Comment
-
-
sonda
Odpowiedzi TAK i NIE na pytanie w tej sondzie są jasne, ale o czym mówi pozycja BEZ ZNACZENIA? Jeśli marka handlowa jest bez znaczenia dla wyników degustacji, to jest to odpowiedź tożsama z NIE!browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Comment
-
-
Re: Marka handlowa, a ocena piwa
Kemp napisal/a
Czy zwróciliście uwagę na to, że często browary leją to samo piwo w różne opakowania i pod różną nazwą (marką) i oceny tych piw też przedstawiają się różnie ?
Comment
-
-
Nie do końca masz rację. W browarach nie ma czasu na bawienie się przy piwach o tym samym Blg, "upraszczając technologię".
Po prostu wali się inną etykietę lub inną puszkę. Co do kiepskich smaków, niestety wszystko zależy od staranności ludzi.Kemp
Comment
-
Comment