becik napisał(a)
(...)Królewskie Wyborne z Ciechanowe, mimo, że piwo mętne (co nie jest na pewno skutkiem braku filtracji) otrzymuje dość wysokie noty i "ogólnie smakuje", a nie ma się co oszukiwać, jest to bubel
(...)Królewskie Wyborne z Ciechanowe, mimo, że piwo mętne (co nie jest na pewno skutkiem braku filtracji) otrzymuje dość wysokie noty i "ogólnie smakuje", a nie ma się co oszukiwać, jest to bubel
Wipiłem niemało tego piwa i, mimo że faktycznie niektóre butelki były mętnawe, nie trafiłem na niedobre, a ogólnie piwo to całkiem mi smakuje. Mów więc za siebie.
Niektórzy (może czasem i ja - wiadomo - człowiek lubi się sugerować, nawet niechcący) przechwalają niektóre piwa, a Wy Panowie przeginacie w tym temacie w drugą stronę. Nie licząc typowych marketówek*, miałem okazję próbować bardzo mało piw z małych browarów, które byłyby stricte niedobre. Ogromna większość była na poziomie zadowalającym lub przynajmniej "spokojnie wypijalnym". Nie przesadzajcie.
A kiepskość marketowa nie jest domeną tylko piwa, ale praktycznie wszystkich rzeczy robionych specjalnie dla marketów. Od jogurtów przez srajtaśmę do rowerów. Ile płacisz, tyle masz, a ktos to musi wyprodukować.
Comment