to zalezy co Ci sie bardzaiej podoba ja sam jednak wole ceramike z metalową klapka pozdro!!!!!!!!!
Z czego kufel?
Collapse
X
-
Z punktu widzenia degustatora optowałbym za szklanym wysokim kuflem, gdyż mógłbym obserwować barwę, klarowność i nasycenie piwa CO2 obserwując pod światło bąbelki gazu wydzielającego się w masie piwa. Odpowiednia wysokość kufla zapewnia możliwość zbadania czasu opadania piany, który jest kryterium wysycenia i jakości związania CO2 w piwie. Piwa saturowane szybko uwolnią CO2 i piana szybko zniknie znad piwa.Comment
-
A ja lubię szklane kufle pękate, lub szerokie, ale niskie.
Z tym, że moje upodobania się zmieniają z roku na rok: najpierw wolałam szklanki, potem wysokie, wąskie kufle, no a teraz takie. Zobaczymy, co będzie za rok - tylko kształty kufli mi się kończąComment
-
Podobają mi się (polubić jeszcze nie zdążyłem - jakoś nie mogę na giełdach wypatrzyć) szklane kufelki w kształcie baryłek.Comment
-
Trochę chyba odbiegamy od tematu, nieprawdaż?
Dla mnie mistrzostwem jest Ś.P. kufel ze Szwejka. Nie ma drugiego takiego , który leżałby tak wspaniale w mojej dłoni. Był oryginalny, niepowtarzalny, wyjątkowo prosty. Wzór inny, zupełnie. Dlatego szczególnie sobie go upodobałem. Szkoda, że go opłakuję...Last edited by naczelnik; 2005-01-08, 05:17.Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowiComment
-
Odp: Z czego kufel?
arcy napisał(a)
Przydałby mi się drugi kufel i zastanawiam się, z czego powinien być wykonany. Co Waszym zdaniem jest lepsze: szkło, ceramika, glina, kamionka?Comment
-
ja mam swoj ulubiony szklany kufel przywieziony z reichu. taki od bitburger'a - nic szczegolnego z zewmnatrz, ale mam bardzo mile wspomienia z nim zwiazae, a to chyba jest czesto wazniejsze od szczegolow budowy "anatomicznej" naczyniapowrót po latach na browar.bizComment
-
radogol napisał(a)
ja mam swoj ulubiony szklany kufel przywieziony z reichu. taki od bitburger'a - nic szczegolnego z zewmnatrz, ale mam bardzo mile wspomienia z nim zwiazae, a to chyba jest czesto wazniejsze od szczegolow budowy "anatomicznej" naczyniaNapis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
Admin ma zawsze rację
PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘComment
-
Może nie ma się co chwalić, ale powiem że ja mam kufel z promocji kasztelana za wysłanych 10 kapsli i 10 etykiet. Co jak co ale bardzo go lubie, zresztą to mój ulubiony typ kufla. Jest on z grubego szkla, wysoki, i ma takie grube, masywne dno. Naprawde fajny kufelek.
A taki z metalową klapką też chętnie bym sobie sprawił. Jak znajde go gdzieś to pewnie tak zrobieComment
-
naczelnik napisał(a)
Trochę chyba odbiegamy od tematu, nieprawdaż?
Dla mnie mistrzostwem jest Ś.P. kufel ze Szwejka. Nie ma drugiego takiego , który leżałby tak wspaniale w mojej dłoni. Był oryginalny, niepowtarzalny, wyjątkowo prosty. Wzór inny, zupełnie. Dlatego szczególnie sobie go upodobałem. Szkoda, że go opłakuję...
Napisz, co się z nim stało?Comment
Comment