W sezonie pracuję w pewnej firmie zielarskiej w Lublinie i sam rozwoziłem po knajpach sok blue malina 6,5 kg z dozownikiem ,co po dolaniu do żółtego piwa daje zieloną barwę
jak robią to w Irlandii ? / zielone piwo?
Collapse
X
-
-
Z racji, że zbliża się Dzień Św. Patryka i wielu wbrew wielowiekowej tradycji będzie pić jednak piwo zielone, a nie stouta odgrzebię wątek sprzed lat
Bardzo fajna strona o tworzeniu własnych naturalnych barwników spożywczych jest na blogu Makagigi. Dla bardziej leniwych są gotowe przemysłowe barwniki spożywcze (w tym niebieski, potrzebny do uzyskania zielonego piwa) do kupienia w sklepach. Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę frazę "niebieski barwnik spożywczy" i wybrać link.
No to zdrowieciemnym piwem.
Comment
Related Topics
Collapse
-
Minibrowar, a właściwie firmowy pub minibrowaru Oso Brew.
Jeden z setek malutkich klimatycznych, jakie rozsiane są w najrozmaitszych zakątkach wąskich uliczek centrum Madrytu.
Po wejściu znajdujemy się w malutkim pomieszczeniu z barem, gdzie stali bywalcy zasiadają na wysokich krzesłach...-
Channel: Hiszpania
2023-09-13, 09:58 -
-
Brew Age, to działający od 2014 . kontraktować warzący od tego czasu prawie wyłącznie w browarze Gusswerk.
IPA,
5,9% alk.
45 IBU
chmiele: Cascade, Ekuanot
https://brewage.at/produkt/eierbar/
Aromat - chmielowy (żywiczny, lekkie cytrusy...-
Channel: Austria
2025-01-06, 23:32 -
-
CREW Republic to jedna z ikon tzw. piwnej rewolucji w Niemczech przeżywa problemy i w związku z tym zakończył warzenie w swoim podmonachijskim browarze i powraca do warzenia kontraktowego w Bittburgerze, gdzie będą mieli do swojej dyspozycji osobny browarek eksperymentalny.
Piwa z...-
Channel: Niemcy
-
-
Brew Academy - ChinChiller Brewery znajduje się na dość dalekich przedmieściach Christchurch. Na tyle dalekich, że nie mam pojęcia, jak tam się Ci wszyscy ludzie zjawiaja. Ja dralowalem przez jakieś tereny przemysłowe, gdzie wieczorem nie było żywej duszy i nawet samochód - poza głównymi...3 Photos
-
Channel: Australia i Oceania
2023-11-27, 18:13 -
-
Będę sobie wpisywał co ma trafić wieczorem do degustacji, bo potem się okazuje że ociecWerner zgarnia puchy i butelki przez co mam mniejszą motywację do napisania czegoś więcej.
Piszą na opakowaniu że to kooperacja z producentem chmielu Polish Hops (nie wiem na czym to polega...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment