Postanowiłem załozyć temat wydzielając część wypowiedzi Kacpra1 z tematu "Ciechanów kontra GŻ"
Kolejny przykład na ideologiczne picie (a raczej "niepicie") piw koncernowych, kierowanie się już nie tylko smakiem ale odgórnym myśleniem często niekonsekwentnym. Przecież Heineken w Polsce to nie tylko Żywiec ale także Elbląg, Leżajsk, Bydgoszcz, Warka, obecnie śp Warszawa, a także Cieszyn. Jeśli ktoś pisze "nie będę pić Heńka" to niech będzie konsekwentny i nie rusza żadnego piwa z tych browarów. Naprawdę troszkę śmieszne jest mówienie "nie tknę tego piwa" jednocześnie zapijająć się porterem cieszyńskim lub brackim.
Chyba logiczne jest to, że pijąc nawet piwa z br Zamkowego tym samym zaprzecza się samemu sobie bo pije się właśnie tego znienawidzonego Heńka. Tu nie ma znaczenia czy jest to piwo zywieckie, cieszyńskie czy elbląskie.
Heineken to Heineken i kropka.
Jak to więć można nazwać? Brak konsekwencji czy jakieś błędne myślenie, a może oszukiwanie samego siebie?
Nie można zapominać, że podawany przeze mnie jako przykład Cieszyn też jest częścią koncernu.
Nie powiedziałem i nie powiem, że nie będę pić koncernowych bez względu na to czy polityka tychże mi się podoba czy nie. Jeśli mi takie piwo smakuje to tak długo będzie gościć na stałe w moim menu.
kacper1 napisał(a)
HENIEK ja twoich produktów kupować nie będę i odczep sie od Ciechanowa czy ma racje czy nie
HENIEK ja twoich produktów kupować nie będę i odczep sie od Ciechanowa czy ma racje czy nie
Chyba logiczne jest to, że pijąc nawet piwa z br Zamkowego tym samym zaprzecza się samemu sobie bo pije się właśnie tego znienawidzonego Heńka. Tu nie ma znaczenia czy jest to piwo zywieckie, cieszyńskie czy elbląskie.
Heineken to Heineken i kropka.
Jak to więć można nazwać? Brak konsekwencji czy jakieś błędne myślenie, a może oszukiwanie samego siebie?
Nie można zapominać, że podawany przeze mnie jako przykład Cieszyn też jest częścią koncernu.
Nie powiedziałem i nie powiem, że nie będę pić koncernowych bez względu na to czy polityka tychże mi się podoba czy nie. Jeśli mi takie piwo smakuje to tak długo będzie gościć na stałe w moim menu.
Comment