Z tego co się orientuję to browary restauracyjne sprzedają swoje wyroby (lane piwo) jedynie na miejscu. Czasami je też butelkują, ale to z reguły nie zminienia miejsca ich sprzedaży. W Chorzowie browaru restauracyjnego nie ma, więc można domniemywać, że autor postu piszący o piwie pszenicznym w Chorzowie miał na myśli sklep. Dlatego też wydaje mi sie, że mój post był jednoznaczny i zrozumiały. Czasami warto przeczytać cała dyskusję a nie komentować wyrwane z kontekstu zdanie .
Polskie piwa - wszystkie 1 pies
Collapse
X
-
Pol
StaryKocur napisał(a)
No dobra. czasami jeszcze polotmave. Tak mi mówił jeden kolega
Ale w sumie im nie zazdroszczę.
Nieróżowo chyba jest w tych Czechach, skoro "brackie" leją w okolicach Ostravy w knajpach.
Ja nie wiem, czym się tam zachwycać.
PIJE TO BRACKIE TAM /TYNGIE PIWO PIERONA!/JO PIJA ALE ZIMOM TYGO BIRA,
JE O.K.-BDB...No wiesz piwa GENERALNIE dzielą się na JASNE I CIEMNE...
Dalej przeglądnij sobie nasz BROWAR!NIE SŁUCHAJ KOLEGÓW!WEŻ 4-TYDNIE
URLOPA I OBJEDŻ CAŁĄ BOHEMIĘ A MORAVIĘ-PIJĄC PIWO!
ZAPEWNE ZMIENISZ ZDANIE!JAK PRZEGONIMY CZECHÓW W TRADYCJI I ILOŚCI
PICIA PIWA NA GŁWĘ...zawsze piana,zawsze błysk,zawsze SMAK.....
TO NIE BĘDZIEMY IM ZAZDROŚCIĆ!Będziemy się z nich śmiać i współczuć
zarazem..PYRSK.Comment
-
Odp: Pol
ZIOMEK2 napisał(a)
...OSTRAWA I CIESZYN/też leją BRACKIE/TO NIE CAŁE CZECHY,MAŁO KTO
PIJE TO BRACKIE TAM /TYNGIE PIWO PIERONA!/JO PIJA ALE ZIMOM TYGO BIRA,
JE O.K.-BDB...No wiesz piwa GENERALNIE dzielą się na JASNE I CIEMNE...
ZAPEWNE ZMIENISZ ZDANIE!JAK PRZEGONIMY CZECHÓW W TRADYCJI I ILOŚCI
PICIA PIWA NA GŁWĘ...zawsze piana,zawsze błysk,zawsze SMAK.....
TO NIE BĘDZIEMY IM ZAZDROŚCIĆ!Będziemy się z nich śmiać i współczuć
zarazem..PYRSK.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Odp: Odp: Odp: Pol
ZIOMEK2 napisał(a)
...to jest odpowiedż,nie widzę w niej chaosu /patrz wyżej/.
PYRSK.MM961
4:-)Comment
-
Może biały wiersz?Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment
-
Odp: Odp: Odp: Odp: Pol
JAckson napisał(a)
Ja Twój poprzedni post musiałem ze trzy razy czytać żeby zauważyć, że to było w polskim języku. Co z tymi wielkimi literami?? To jakiś szyfr??
mi się napisało /wstawki gwarowe rejon ŚLASKIEJ OSTRAWY/...
Ale teraz nie piszemy na temat!Proponuję pogadać o piwie...
N.p. o rżniętym nie mieszanym...
PYRSK.Comment
-
z całym szacuneczkiem, ale jeśli każdy będzie stosował swoją gwarę, swoje slangowe określenia, a na dodatek okraszone sformułowaniami polish-englisz to czytanie na forum czegokolwiek straci sens i rzeczone forum stanie się bardziej blogiem niż platformą wymiany informacji. zatem z głową Panowie!Last edited by e-prezes; 2004-10-22, 10:55.Comment
-
Szczerze mówiąc mi tekstu ZIOMKA2 nie tylko nie udało się zrozumieć, ale nawet przeczytać w całości - zrezygnowałem już w drugiej linijce, bo nic sensownego mi się z tego nie składało...browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]Comment
-
Odp: Pol
ZIOMEK2 napisał(a)
... piwa GENERALNIE dzielą się na JASNE I CIEMNE...
Wyjaśnij mi tę kwestię, bo szukałem w waszym Browarze, ale nie mogę się rozeznać, bo nietechniczny jestem.
Widzę, że Ty się w Czechach czujesz jak w domu i dużo wiesz o piwach stamtąd, a ja nigdy jeszcze tam nie byłem, bo boję się jeździć cz granicę moim trabantem. A chętnie bym pojechał do takiej Bohemii.
Jakie piwo stamtąd byś mi mógł polecić?? Bo ja w ogóle jestem początkującym piwoszem i pijam tylko Lecha, bo kolega mi powiedział, ze jest najlepszy, gdyż robią go na chmielu z Afryki Południowej.
To chyba prawda, nie? A w ogóle to nie piję zimnego lecha, tylko ciepłego bo mam chore migdały. Ja w ogóle nie wiem, czy można pić ciepłe piwo. Ale z puszki chyba można. Bo moją dziewczynę najbardziej takie z puszki nakręca.
To napisz, jak to jest Ziomek, co?
pozdrawiam CięPiwo pite z umiarem
nie szkodzi w żadnych ilościach.Comment
-
Hmmm...nie wnikając zbytni w polsko-czeskie sprawy.
Uważam ,że mimo koncernowego syfilisu , który się szerzy jak pożar lasu , mamy jeszcze w czym wybierać.
Tu na wyspie to trochę bieda ale i tak jest Witnica ze swoim porterkiem. A jak się poszuka to i coś z Łomży sie znajdzie.Andro z wyspy jednej takiej.
http://www.bahama.uznam.net.pl/Comment
Comment