Nowy browar w Warszawie? [Arkadia / Bierhalle]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Małażonka
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 4602

Nowy browar w Warszawie? [Arkadia / Bierhalle]

Przerzucam wypowiedź KubyKubusa tutaj, gdyż mam nadzieję na skuteczny rozwój tego wątku - zakończony oczywiście degustacją
    KubaKubus napisał(a)
    W warszawskim dodatku do piątkowej Gazety Wyborczej
    - Co Jest Grane, w artykule "Jedzenie w Arkadii",
    piszą o nowym minibrowarze w Warszawie - "Bierhalle",
    który ma zostać otwarty za 3 miesiące w nowym centrum handlowym
    Arkadia.

• Dojlidy
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.12
    • 143

Gdzie jest wogóle ta cała Arkadia .

Comment

• becik
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍼🍼
      • 2002.07
      • 14999

przy rondzie Babka (ob. Radosława)
      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• iron
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🍼🍼
        • 2002.08
        • 6765

Arcadia to nowe centrum handlowe, znajdujące się przy "rondzie Babka" czyli rondzie zgrupowania AK Radosław, dość skutecznie korkujące całą okolicę

A oto i cały tekst anonsu w Wybiórczej:
        Attached Files
        bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
        Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
        Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• Małażonka
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.03
          • 4602

w ogóle - FCJP

Znajomy, który ma wiele wspólnego z Arkadią twierdził, że to nic nowego - jedynie SOMA znalazła wreszcie dla siebie swój kąt. Jednak słowa z gazety wyraźnie temu przeczą. Mamy tu raczej do czynienia z zagranicznym inwestorem...

Zastanawia mnie tylko jedno: Jak piwo ma być takie dobre, to po co gościom parking i to na 30 miejsc, przydałby się raczej dowóz razem z kierowcą
          Last edited by Małażonka; 2004-10-25, 10:07.

Comment

• slavoy
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🥛🥛🥛
            • 2001.10
            • 5055

FCNR - Forum Czystości Nazw Rond.

becik napisał(a)
            ob. Radosława
            To jest rondo AK Radosław, nie Radosława
            Dick Laurent is dead.

Comment

• Wujcio_Shaggy
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.01
              • 4628

FCNW - Forum Czystości Nazewnictwa Warszawskiego

Z formalnego punktu widzenia nazwa brzmi: Rondo Zgrupowania AK "Radosław". Potocznie mówi się - Rondo "Radosława", tak np. nazywa się funkcjonujący tu przystanek komunikacji miejskiej.
              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• becik
                🍼🍼
                • 2002.07
                • 14999

wiem jaka jest prawidłowa obecna nazwa ronda ale na pytanie kogokolwiek np o drogę nie będę mówić Zgrupowania AK Radosław tylko Radosława bo i tak wiadomo o co chodzi i tak się juz chyba przyjęło, przynajmniej jeśli ktokolwiek się mnie pytał to albo: jak dojechać do ronda Radosława albo do ronda Babka

a dla mnie i tak będzie zawsze rondem Babka, jak Popiełuszki Stołeczną
                Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• abernacka
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2003.12
                  • 10862

W takim razie (mam taką nadzieję) przyjedziemy do stolicy na małe piwko na początku nowego roku.
                  Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• kalifat
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.10
                    • 1168

No to mam chociaż nadzieję, że ten mimibrowar będzie wytwarzał więcej piwa niż tylko dla kilkudziesięciu osób (odjąć 30, bo to kierowcy )

Ale przynajmniej dali sobie trochę czasu na ten rozped, bo jak już zagotowali warkę to przez 3 miesiące 'złapie' swoją moc.
                    A czy ktoś wie, co oni zamierzają warzyć. Jakieś pilsnery czy coś mocniejszego? Może coś ciemnego?
                    bla bla bla

Comment

• sloniatko
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.02
                      • 1014

Szkoda tylko, żę ten browar będzie w centrum handlowym . Mnie osobiście takie klimaty nie pasują ale cóż takie czasy
                      Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą

Comment

• Hannibal
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.03
                        • 1426

Pomysł jak najbardziej dobry, gorzej z miejscem.
                        "All the good things for those who wait"

Comment

• breslauer
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.05
                          • 2690

Hmmm ... może i z miejscem nie jest tak najgorzej. Jeśli nie narzucą zaporowych cen, to - biorąc pod uwagę to, ile ludzie przewija się przez takie centra handlowe - jest szansa, by naprawdę wiele osób spróbowało piwa niefiltrowanego i niepasteryzowanego. I może jakiś tam procent ludzi zacznie poszukiwać innych smaków niż ... wiadomo co ...

Comment

• becik
                            🍼🍼
                            • 2002.07
                            • 14999

Panowie, widzę, że naprawdę narzekanie jest mocna wadą Polaków
                            Pozamykali w stolicy wszystkie browary - źle (no wiadomo), a jak już coś planuje sie otworzyć i zamiast się cieszyć to znajduje się kolejny powód do narzekania.
                            Najważniejsze, że znów widać światelko w tunelu i nie obchodzi mnie czy będzie w jakimś centrum handlowym, lokalu na mieście czy w Grubej Kaśce. Gdziekolwiek by nowy browar nie był napewno tam będę, a jeśli piwko będzie dobre to często będę tam gościć
                            Last edited by becik; 2004-10-25, 16:24.

Comment

• Renegat
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2003.07
                              • 134

Hannibal napisał(a)
                              Pomysł jak najbardziej dobry, gorzej z miejscem.
                              Ależ skąd, miejsce jak najbardziej dobre... W całej tej świątyni konsumpcji chodzi przecież o to, aby odwiedzający przechadzał się po olśniewających wnętrzach ukulturalniał się, spożywał egzotyczne potrawy (tudzież mętne piwo ) i napawał się tym luksusem . No, ewentualnie może coś kupić, ale to w końcu nie jest ideą centrum handlowego, nieprawdaż?

A odkładając cyniczno-ironiczny ton na bok: nie wiem jak tam inni, ale dla mnie pedet zawsze będzie pedetem, choćby go nie wiem jak lukrowali. Wśród jego "bywalców" będą ludzie zmuszeni liczyć każdy grosz - i ci raczej nie skuszą się na warzone na miejscu piwo, mając pod ręką dziesiątki promocji na tańsze gatunki w "kerfurze". Na drugim biegunie będą z kolei ci, którzy za skarby świata nie przyjdą do lokalu, dopóki któreś z lakierowanych czasopism "trendotwórczych" nie namaści go swoim błogosławieństwem, że jest cool, trendy, czy jak tam się teraz mówi...
                              A wśród takich trudniej będzie zaszczepić uznanie do czegoś, co nie jest reklamowane w co najmniej pięciu kanałach TV.

No, ale w końcu na razie nie ma co gdybać, lokal dopiero będzie, zobaczymy czego tam nawarzą, bo sama niemieckość nie jest gwarancją powodzenia by default. Może rzeczywiście szykują nam tu SOMA-bis?

Jednakowoż warte sprawdzenia, a że w sumie po drodze z pracy do domciu...

Slainté!
                              Rene
                              Ceterum censeo Heinekenam esse delendam.

Comment

Przetwarzanie...
                              X