Nowy browar w Warszawie? [Arkadia / Bierhalle]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bury_wilk
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.01
    • 2655

Arcadia, nie Arcadia, ale browar, to jest to!!! Otwierać natychmiest, nadchodzę!!!
    p.s. Kupiłem sobie w tymże centrum handlowym okap do kuchni, w dniu otwarcia i nie stałem w żadnym korku...

Lubię kiedy się zieleni
    Lubię jak się piwo pieni...

...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

Comment

• Cooper
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2002.11
      • 6057

Jak ruszy to dopiero będę sie orgazmował. Za wiele już było obiecanek o otwarciu rożnorakich mikro w naszym kraju (a szczególnie w Warszawie) , ale ogólnie zawsze miło się połudzić więc 3mam kciuki i od razu zaklepuję se abonament na etykiety
      Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
      1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• kalifat
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.10
        • 1168

Cooper napisał(a)
        ... 3mam kciuki i od razu zaklepuję se abonament na etykiety
        Ja tez mam nadzieję, że w dość szybkim czasie pojawią się jakieś etykiety czy podstaweczki z tego browaru. Nawet jeśli na to sami nie wpadną to forumowicze 'umordują' ich ciągłymi pytaniami o nie.

Skoro będzie się niemal codziennym gościem (oby wystartowali i oby piwo nie okazało się zwykłym sikaczem) to trzeba im dać się we znaki.
        BIROFILIA MUSZĄ BYĆ !!!
        bla bla bla

Comment

• sloniatko
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.02
          • 1014

becik napisał(a)
          Panowie, widzę, że naprawdę narzekanie jest mocna wadą Polaków
          Pozamykali w stolicy wszystkie browary - źle (no wiadomo), a jak już coś planuje sie otworzyć i zamiast się cieszyć to znajduje się kolejny powód do narzekania.[...]
          To nie chodzi o narzekanie ja poprostu marzę o takim browarze jak np. w Detenicach w Czechach - miejsce rewelacyjne
          Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą

Comment

• Małażonka
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.03
            • 4602

Cieszmy sie z tego co mamy - mieliśmy Browary Warszawskie, Somę - i narzekaliśmy. Dziś nie mamy nic prócz nadziei na minibrowar w Centrum Handlowym. I cieszmy się tą nadzieją - może niedługo przerodzi się ona w rzeczywistość

Comment

• Wujcio_Shaggy
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.01
              • 4628

... i dopiero wtedy będziemy mogli zacząć narzekać.
              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• sloniatko
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.02
                • 1014

Dobrze, dobrze pzryjmuję krytyke, biję się w pierś a z narzekaniem poczekam do otwarcia browaru - oby nastąpiło.
                Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą

Comment

• Krzysztof
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2001.04
                  • 1689

kalifat napisał(a)
                  No to mam chociaż nadzieję, że ten mimibrowar będzie wytwarzał więcej piwa niż tylko dla kilkudziesięciu osób (odjąć 30, bo to kierowcy )

Ale przynajmniej dali sobie trochę czasu na ten rozped, bo jak już zagotowali warkę to przez 3 miesiące 'złapie' swoją moc.
                  A czy ktoś wie, co oni zamierzają warzyć. Jakieś pilsnery czy coś mocniejszego? Może coś ciemnego?
                  Na piwo to trzeba jechać z niepijącym kierowcą lub tramwajem (zablokowane rondo "Babka" da się wtedy mniej we znaki).
                  Inicjatywa jest super. Pamiętacie sierpniowe giełdy w śp. Browarze. Może reanimacja?
                  Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                  www.twojmalybrowar.pl

Comment

• grzeber
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼🍼
                    • 2002.05
                    • 2880

Reanimacja bardzo chętnie, ale na ostatniej tyskiej giełdzie chodziły słuchy, że na sierpniowy termin mają ochotę koledzy z Lublina i planują organizację jakowejś giełdy
                    Co z tego wyniknie nie wiadomo.
                    pozdrawiam
                    www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• zgrredek
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2002.10
                      • 315

Miałem nieśmiałą nadzieję, że może ten sierpniowy termin wykorzystałby browar Ciechanów, jako ostatnia pozostałość po Browarach Królewskich.
                      www.collections.pl
                      Forum Kolekcjonerów Rzeczy Najróżniejszych

Comment

• Krzysztof
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2001.04
                        • 1689

grzeber napisał(a)
                        Reanimacja bardzo chętnie, ale na ostatniej tyskiej giełdzie chodziły słuchy, że na sierpniowy termin mają ochotę koledzy z Lublina i planują organizację jakowejś giełdy
                        Co z tego wyniknie nie wiadomo.
                        Słyszałem o tym. Ale ze względu na: centralne położenie Warszawy oraz ze względu na tradycję giełd warszawskich pomysł wydaje się dobry. Na giełdę w Browarze Warszawskim w 2003 roku przybyło około 300 osób i to nie tylko z Polski, ale też z Litwy, Czech, Niemiec, Włoch.
                        Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                        www.twojmalybrowar.pl

Comment

• Małażonka
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.03
                          • 4602

Tak, ale na wspomnienie Giełdy Warszawskiej w 2004 roku przyjechało już tylko 70 osób...

Comment

• ART
                            mAD'MINd
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.02
                            • 23960

no to trrrach i powrót do pierwotnego tematu.

Jakieś pogłoski z tajnych źródeł mnie doszły że browar restauracyjny (choć nie wiem jednak czy na 100% o ten przyszłościowo zlokalizowany w Arkadii chodzi) ma powstać dzięki pewnemu browarowi z województwa mazowieckigo
                            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• darek99
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2002.04
                              • 2147

Małażonka napisał(a)
                              Tak, ale na wspomnienie Giełdy Warszawskiej w 2004 roku przyjechało już tylko 70 osób...
                              Właśnie, to było wspomnienie, może dlatego ludzie nie dojechali, a i plener swoje zrobił, chociaż ostatnie giełdy w Warszawie też były na placu.
                              Moim zdaniem impreza była udana , nie ilość a jakość się liczy
                              Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
                              Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
                              skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
                              Epikur z Samos.

Comment

• darek99
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2002.04
                                • 2147

ART napisał(a)
                                no to trrrach i powrót do pierwotnego tematu.

Jakieś pogłoski z tajnych źródeł mnie doszły że browar restauracyjny (choć nie wiem jednak czy na 100% o ten przyszłościowo zlokalizowany w Arkadii chodzi) ma powstać dzięki pewnemu browarowi z województwa mazowieckigo
                                Przestań Art mataczyć i napisz o który browar chodzi, jak z województwa mazowieckigo to może Żywiec
                                Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
                                Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
                                skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
                                Epikur z Samos.

Comment

Przetwarzanie...
                                X