Nowy browar w Warszawie? [Arkadia / Bierhalle]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Małażonka
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 4602

Oj, przyczepię się jednak do Szanownych Panów. Czytanie ze zrozumieniem niestety staje się coraz mniej powszechne na tym forum....Chyba nie pierwszy minibrowar w Warszawie w ogóle, tylko pierwszy profesjonalny, zbudowany rękoma polskich i niemieckich specjalistów.
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika macmon
    (...) Atrakcją lokalu będzie pierwszy w Warszawie, profesjonalny, zbudowany przez ekipę polskich i niemieckich inżynierów i specjalistów mini browar(...)
    Według mnie trudno skrócić to zdanie do stwierdzenia: "Pierwszy mini browar w Warszawie"....
    Last edited by Małażonka; 2005-09-20, 18:27.

Comment

• emes
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.08
      • 4275

aaaa, czyli ten browar restauracyjny w Browarmii, to nie jest profesjonalny, dopiero ten w Arkadii będzie Ja tylko czekam na pierwsze degustacje, bo piwa z Browarmii mi bardzo smakowały, ciekawe jak wyjdą te piwa z tego "profesjonalnego" browaru restauracyjnego

Comment

• jerzy
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.10
        • 4707

Albo Browarmie budowali inżynierowie polscy i np. włoscy, a nie niemieccy.
        browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• Małażonka
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.03
          • 4602

Zacytowałam pełne zdanie: "profesjonalny, zbudowany przez ekipę polskich i niemieckich inżynierów i specjalistów mini browar". I jak na temat profesjonalności wypowiadać się nie mogę (ani ze mnie ekspert, ani Bierhalle jeszcze nie pokazało co potrafi), tak niewątpliwie jest to pierwszy mikrobrowar warszawski zbudowany wspólnymi polsko-niemieckimi siłami...
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jerzy
          Albo Browarmie budowali inżynierowie polscy i np. włoscy, a nie niemieccy.
          No Jerzy, jeśli wiesz więcej - podziel się z innymi...(ja np. wiem jedynie, że Browarmia to efekt prac i zaangażowania ludzi z Jabłonowa, ale jeśli inaczej - podziel się swoimi informacjami )
          Last edited by Małażonka; 2005-09-20, 21:05.

Comment

• jerzy
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.10
            • 4707

Nie, ja nie wiem absolutnie nic - wykazywałem tylko lukę w myśleniu Emesa. Zgaduję tylko, że jakiś polski inżynier się do Browarmi przyłożył, a drugą nację wylosowałem tylko dla przykładu.
            Last edited by jerzy; 2005-09-20, 21:18.
            browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• macmon
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2002.10
              • 140

[QUOTE=jerzy] Zgaduję tylko, że jakiś polski inżynier się do Browarmi przyłożył.... {/QUOTE]

nawet mgr inż.

Comment

• Kemp
                Porucznik Browarny Tester
                • 2002.03
                • 357

A ja wiem, że w tym zamieszaniu macza palce taki jeden polski inżynier, a nawet magister i na dodatek Forumowicz!
                Kemp

Comment

• Krzysztof
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2001.04
                  • 1689

Zaprzaszam do tematu:
                  Wszystko co związane z piwem i browarnictwem...Poddziały: Prasówka | Biblioteka | Ogłoszenia branżowe
                  Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                  www.twojmalybrowar.pl

Comment

Przetwarzanie...
                  X