Frisko's na suchych drożdżach

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Zdrój
    Porucznik Browarny Tester
    • 2001.05
    • 284

Frisko's na suchych drożdżach

Czy ktoś spotkał się z piwem pod nazwą Frisko's, które jest ponoć produkowane w Lechu od kwietnia 2004 roku i wysyłane do Czech ?
    Piwo jest ciekawe dlatego, że do fermentacji Frisko's Kompania Piwowarska używać ma suchych drożdży dolnej fermentacji, produkowanych przez Fermentisa (piwowarzy domowi dobrze znają drożdże tej firmy: Safale i Saflager).
    Pił ktoś Frisko's ?
    Ostatnia zmiana dokonana przez Zdrój; 2004-11-04, 09:40.
    Browamator Piwowar PINTA Festiwal Birofilia

Related Topics

Collapse

• pegazus300
    Czy na suchych drożdżach można uwarzyć świetne piwo?
    pegazus300
    Witam wszystkich ponownie. Czy na suchych drożdżach można uważyć bardzo dobre piwo? Czy gęstwa z suchych drożdży jest lepsza od suchych drożdży z saszetki na pierwszą szarżę? Czy jest sens w zbieraniu gęstwy z suchych?

Pytam, bo obejrzałem już 10000 filmików na yt o...
    2018-03-30, 08:54
  • Daray
    Brak wyraźniej fermentacji po 48h
    Daray
    Dzień dobry,

W sobotę robiłem piwo z ekstraktów (3x ekstrakt słodowy pszeniczny 1.7kg, 60g chmielu oktavia i jakieś pół kilo cukru dla podkręcenia mocy). Do tego paczka drożdży Safbrew WB-06

Niestety sprawy mi się mocno pokomplikowały i musiałem kończyć warzenie bardzo...
    2023-03-13, 20:01
  • Serokomlak
    Islandia, Litli-Árskógssandur, Öldugata 22, Bruggsmiðjan Kaldi Brewery
    Serokomlak
    W środkowej części północnej Islandii - w osadzie liczącej ledwie stu kilku mieszkańców - powstał pierwszy w tym kraju (o surowym klimacie) mikrobrowar.

Árskógssandur (zamiennie: Litli-Árskógssandur) to niewielka miejscowość na zachodnim wybrzeżu najdłuższego (około 60 km długości...
    2024-09-28, 23:39
  • dadek
    Austria,Wiedeń,Mariahilfer Str.156-158, Brauhof Wien Fünfhaus/Kaltenhauser Botschaft
    dadek
    Kolejny wiedeński browar odwiedziliśmy na zakończenie dnia 29.04.2024.
    Wielka, stylowa, 5-piętrowa kamienica o pięknie zdobionej białej elewacji, znajduje się w dzielnicy Füfhaus w odległości 600 m od dworca Wien Westbahnhof. Mieści się tu 4-gwiazdkowy hotel, a od 2019 roku także...
    2024-05-23, 01:04
  • VidiBob
    Piana a brak wyraźnej fermentacji
    VidiBob
    Dzień dobry,
    zaczynam swoją przygodę z browarnictwem domowym. Początki jak najprostsze z brewkitu ? Kupiłem pszeniczny. Po wymieszaniu puch doprowadziłem do wrzenia chwilę pogotowałbym. Drożdże rozpuściłem w ostudzonym wrzątku do 20C po 30 min. dodałem do brzeczki o temp 25C. Aktualnie...
    2022-05-19, 14:36
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...