Drodzy koledzy!Pisałam juz,że projrktuję butelkę do piwa.Potrzebne mi są fotki butelek im starsze tym lepsze.Jeśli macie jakieś foty związane z piwem typu kształt butelki,rodzaj otwarcia czy etykiety to proszę o kontakt.Chętnie posłucham również waszych opinii czego oczekujecie od butelki do piwa.Może ktoś z was w specyficzny sposób pije piwo,albo coś wam niesamowicie przeszkadza w teraźniejszych modelach butelek.Za wszelką pomoc będę wdzięcznaChętnie zagoszczę na dłużej na waszym forum...
help!
Collapse
X
-
W galerii jest sporo starych butelek, przejrzyj sobie.
Ja lubię butelki z wytłaczanymi motywami (Palm, Grolsch, Fischer). Dodają butelce ekskluzywności. Niestety, zwiększają chyba cenę piwa, więc najlepiej, żeby były zwrotne, ale to już chyba nie jest działka projektanta.
Kształt - dobrze, gdy jest oryginalny, charakterystyczny dla danego piwa. Tzn. dobrze ze względów estetycznych, ale recyklingowych już mniej, zwłaszcza w Polsce, gdzie jeden typ butelek ci przyjmą w sklepie, a drugiego nie i basta. Osobiście lubię butelki smukłe i wysokie (0,5), choć wkurzają, gdy czasem nie da się ich postawić pionowo w lodówce. Butelki małe bardziej pasują mi pękate.
-
-
no nie wiem, może butelka otwierana z dwóch stron byłaby ciekawym rozwiązaniem dla niecierpliwych? można też pomyśleć o takich butelkach w postaci rogala otwierane z dówch stron - wersja dwuosobowa. mam jezcze kilka innych dobrych pomysłów...
p.s. zaproponuj jeszcze jakiś sensowny temat to zastąpię obecny (bo "help" nic nie mówi o zawartości dyskusji).- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment