Kurcze, to ja w weekend biegnę do marketu zrobić zapasy "starego", tym bardziej, że cena korzystna - 1.59 zł
Krótki żywot "Fratera"?!
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krzyspDzisiaj kupiłem nowego Fratera. Ma on bodajże 7,6% alkoholu. Etykieta przciga uwag ale nie ma nic wspolnego ze starym Fraterem. W kazdym badz razie zmierza w kierunku "Piwa marki Piwo". Szkoda! (Przepraszam, uciekly mi polskie litery)
Comment
-
-
W poznańskim "realu" są oba nowe Fratery w cenach 1,99 i 2,19 zł. Na kontrze mocniejszego napisano, że to górna fermentacja. Słabszy ma nieco odchudzone parametry. Plus za brązowe butelki i ładne etykiety i kapsle (znacznie ładniejsze i bardziej "klasztorne" niż wersja z dresiarzem). Minus za kłamstwo marketingowe, o którym wspominałem wyżej.Last edited by yendras; 2005-10-31, 18:44.
Comment
-
-
Jeżeli informacja o producencie (nota bene całkowicie świeckim) znajduje się jedynie na kontrze, natomiast na etykiecie jest wielki napis majuskułą PIWO KLASZTORNE SCZYRZYC to konsument wyciąga prosty wniosek, że jest to piwo klasztorne ze Szczyrzyca. Dlatego klasyfikuję to jako kłamstwo marketingowe.
Comment
-
-
taka sama ściema marketingowa jak to że poprzedni frater był piwem klasztornym...aktualnie jak zresztą widać Browar Belgia zmienił pozycjonowanie marki Frater; nierentowna marka o wizerunku "premium wynalazek" została przesunięta do segmentu piw środka, typu pilsner...aha i nie jest to wcale piwo górnej fermentacji!jedyne piwo górnej fermentacji to piwo palm, ale nie jest już produkowane w Browarze Belgia w Polsce; jest importowane z Belgii, tutaj sie tylko je rozlewa.
pozdrawiam!
Comment
-
Comment