Browar warzący najgorsze piwa

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sloniatko
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.02
    • 1014

zythum napisał(a)
    HMMM jedno z najlepszych piw w Polsce - Noteckie kosztuje 1 PLN za 0,33 czyli tak około 1,5 za 0,5 litra, Z kolei bardzo dobry Bartek czy EDI kjosztują około 1-,1,50 za 0,5 litra (kupując na miejscu), z kolei Janów Lubelski (znakomite piwo) kosztuje w knajpach około 2 -2,20 PLN tak więc nie zawsze zasada, że tanie piwo musi być niedobre się sprawdza.
    Ja do tej listy dołożył bym jescze Bonera z Zawiercia, też dobre piwo za bardzo niska cenę
    Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą

Comment

• adam16
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2001.02
      • 9865

Czapayew napisał(a)
      Na 41 postów nazwa GŁUBCZYCE pojawiła się ok. 20 razy i dystansuje inne browary. Ja też głosuje za tym browarem.
      Ja tak sobie myślę, czy przypadkiem na pozycję Głubczyc w tym rankingu, nie pracuje browar z Brzegu.
      Browar Hajduki.
      adam16@browar.biz
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• Czapayew
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.10
        • 1966

igi napisał(a)
        To nic odkrywczego,ale jeśli piwo kosztuje niżej 1,5 zł to znaczy,że z piwem coś wspólnego tylko jego etykieta.Dlatego wszystkie piwa supermarketowe nadają się właściwie bez wyjątku do ścieku.
        Kontynując wątek podjęty przez zythuma i słoniątko - zgadzam się z nimi. Do listy dopisałbym jeszcze piwa z Zabrza i Łomży oraz Zwierzyńca (Kryształ).
        "W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"

www.zamkoszlaki.com
        www.piwnekapsle.net

Comment

• abernacka
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.12
          • 10862

Przepraszam, że się wytracam do wątku 'tanie a dobre' , ale chyba państwo zapomnieliście o znakomitym piwku, jakim jest Rycerz z Gościszewa.
          Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• ZIOMEK2
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2004.09
            • 2523

Ja proponuję wyrugować z wszystkich browarów t.zw. piwa mocne jasne z wyłączeniem kilku marek.
            Piwa te mają niekorzystny wpływ na nerki, wątrobę i głowę...

Ostatnio pity strasznie niedobry browar to : Nymburk Lager Beer-puszka( piwo przypominało siki...,zwietrzelina piwa beczkowego na trzeci dzień ! ), oraz Harnaś-butelka ( moje określenie t.zw. piwo zimowe dla zbójnickich Kapitanów, pod warunkiem, że dodamy do litra Harnasia 100g okowity ! ).

Comment

• zythum
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2001.08
              • 8305

abernacka napisał(a)
              Przepraszam, że się wytracam do wątku 'tanie a dobre' , ale chyba państwo zapomnieliście o znakomitym piwku, jakim jest Rycerz z Gościszewa.
              To racja, podobnie jak Zabrze czy przynajmniej z beczki niezła Łomża.
              To inaczej miało być, przyjaciele,
              To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
              Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
              Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
              Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
              Królowie banków, fabryk, hut
              Tym mocni są, że każdy kradnie
              Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• sloniatko
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.02
                • 1014

ZIOMEK2 napisał(a)
                Ja proponuję wyrugować z wszystkich browarów t.zw. piwa mocne jasne z wyłączeniem kilku marek.
                Piwa te mają niekorzystny wpływ na nerki, wątrobę i głowę...

Ostatnio pity strasznie niedobry browar to : Nymburk Lager Beer-puszka( piwo przypominało siki...,zwietrzelina piwa beczkowego na trzeci dzień ! ), oraz Harnaś-butelka ( moje określenie t.zw. piwo zimowe dla zbójnickich Kapitanów, pod warunkiem, że dodamy do litra Harnasia 100g okowity ! ).
                A ja ostatnio nabyłe w Albercie Nymburk Gold Bochemian Beer w butelce i był całkiem smaczny.
                Ale to chyba tak nie do końca w temacie, bo rozmawiamy o piwach polskich i w dodatku tych niesmacznych
                Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą

Comment

• babalumek
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.02
                  • 1207

Dla mnie Warka oraz piwo Tatra. P.S. do tych wszystkich którzy browar Chojnów nominowali - zaznaczczcie proszę że chodzi Wam o piwa buelkowe,które rzeczywiście były marnej jakości ale krzywdzicie przy okazji Chojnowa z beczki który był jednym z najlepszych polskich piw jakie w życiu piłem!!!!! Cześć Jego pamięci.
                  MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• remfire
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.03
                    • 1334

Odnosze wrażenie że winę za smak tzw.marketowych marek piw w wiekszym stopniu należy winić markety niż browary. W pogoni za niską ceną wymuszają stosowanie takiej technologii która gwarantuje niskie koszty , a sprawa smaku pozostaje na szarym końcu. Skoro więc klient ma takie wymagania , to dlaczego browar ma ich nie spełniać ? Przecież oni poprostu chcą mieć zapewniony zbyt ....
                    Myślę wieć że tzw marketowe marki to oddzielny temat , a tutaj powinno się tylko wymieniać browary sprzedające piwo sygnowanymi własnymi nazwami.

Comment

• cielak
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.03
                      • 2890

cielak napisał(a)
                      Moim zdaniem Głubczyce i BOSS (nie licząc portera!!!)
                      Po dzisiejszym dniu dokładam "Imielin"
                      zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

Comment

• robox
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.11
                        • 8188

babalumek napisał(a)
                        Dla mnie Warka oraz piwo Tatra. P.S. do tych wszystkich którzy browar Chojnów nominowali - zaznaczczcie proszę że chodzi Wam o piwa buelkowe,które rzeczywiście były marnej jakości ale krzywdzicie przy okazji Chojnowa z beczki który był jednym z najlepszych polskich piw jakie w życiu piłem!!!!! Cześć Jego pamięci.
                        Dla mnie butelkowe nie było najlepsze , natomiast beczkowe było mi dane próbować tylko na corocznych wrześniowych Giełdach Chojnowskich i było ono niezłe.

Comment

• piwowar2
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2001.11
                          • 588

Co do Warki Strong, to wariacja smakowa jest zbyt wielka - od dobre do syfu, jak sie trafi. Na takie cos browar tego rozmiaru nie powinien sobie pozwalac.

Comment

• Wujcio_Shaggy
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.01
                            • 4628

Warka Strong bywa produkowana w zakładach w Żywcu, Leżajsku, Elblągu, może nawet i w samej Warce. Pewnie stąd wynika taka "różnorodność" smaku...

Kiedyś uważałem, że najgorsze piwa warzy Grybów i Łódź, ale ostatnio zmieniłem zdanie. Do tego stopnia, że trudno mi wskazać teraz taki najgorszy browar. Ale chyba Głubczyce (choć Hammer czasem mi smakuje)...

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• Wujcio_Shaggy
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.01
                              • 4628

Ponieważ odczuwam pewne zamiłowanie (a może już nawet skrzywienie zawodowe) do przetwarzania danych i statystyki, przetworzyłem pewne dane i policzyłem dla nich statystyki. W efekcie otrzymałem klasyfikację polskich browarów, liczącą 70 pozycji. Zaprezentuję dziesiątkę najbliższą dna, w kolejności odwrotnej (podaję średnią ocen i ilość ocenionych piw w nawiasie):
                              1. oczywiście zdecydowany faworyt: Głubczyce - Brzeg 1,96 (1)
                              2. drugi faworyt: Bojanowo 2,22 (3)
                              3. niespodzianka: Rybnik 2,275 (6)
                              4. Brok - Połczyn-Zdrój 2,7 (2)
                              5. Imielin 2,757 (6)
                              6. Jabłonowo 2,779 (18) - gdyby nie Belfast i "Belfast Zielony" byłoby trzecie miejsce...
                              7. Grybów 2,818 (9)
                              8. Głubczyce 2,982 (17)
                              9. Lech 3,026 (5)
                              10. Warka 3,06 (2)

Kilkakrotnie wymieniony BOSS zajął 13. miejsce (3,137), Romus - 35. (3,500 - idealny średniak), zaś Stanley dopiero 47. (3,710 - dystansując m. in. Fortunę i Ambera...)

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• Pogoniarz
                                † 1971-2015 Piwosz w Raju
                                • 2003.02
                                • 7971

Wujcio_Shaggy napisał(a)
                                [*] Brok - Połczyn-Zdrój 2,7 (2)
                                Wujcio co masz na myśli...Chodzi Ci o Wikinga?Połczyn sam przecież nie warzy już oj ze 3 lata
                                Rybnik ,to może być też po części Strzelec
                                Last edited by Pogoniarz; 2004-12-09, 15:43.

Prawie jak Piwo
                                SZCZECIN

Comment

Przetwarzanie...
                                X