Browar warzący najgorsze piwa

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10861

Kaper napisał(a)
    (...)
    2. Gdańsk czy Gdynia jak kto woli. Wchodzę do sklepu patrzę na półki. Hmmm niby jest wybór piw: Leżajsk, Tatra, Warka, Specjal... tylko jak spojrzę na kontretykietę to w nazwie producenta nazwa: "Grupa Żywiec" (...)
    Coś mi sie wydaje że szukałeś po łepkach. W Trójmieście bez problemu kupisz również m.in.Ambera a nie tylko tzw. masówkę!
    Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• adam16
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2001.02
      • 9865

szarpik napisał(a)
      Moim zdaniem najgorsze piwa warzy browar Głubczyce-brzeg i Rybnik (szczególnie Taby) , nie przepadam takze za Strzelcem
      ps. ZA TO JAK LEW BĘDE BRONIŁ BOSSA
      Rybnik? Toż tam, z tego co wiem, nikt nic już nie warzy od dłuższego czasu.
      Browar Hajduki.
      adam16@browar.biz
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• adam16
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2001.02
        • 9865

abernacka napisał(a)
        Coś mi sie wydaje że szukałeś po łepkach. W Trójmieście bez problemu kupisz również m.in.Ambera a nie tylko tzw. masówkę!
        Potrafię wskazać nawet jeden sklep. Otóż Amberki i Zduńska Wola były obecne przy dworcu PKP Gdańsk-Wrzeszcz. A w jednym z kiosków spożywczych też przy tym samym dworcy były piwa z Suwałk, albo Piotrkowa Trybunalskiego - dokładnie nie pamiętam.
        Zaznaczam jednak, że było to półtora roku temu.
        Browar Hajduki.
        adam16@browar.biz

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• sloniatko
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.02
          • 1014

Nie wiem jak inne piwa ale Mazowieckie z Browaru w Okuniewie zupełnie nie nadaje sie do picia
          Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą

Comment

• Wujcio_Shaggy
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.01
            • 4628

Butelkowe i owszem, ale w pewien letni (a może jeszcze wiosenny) wieczór prężna grupa Forumowiczów opróżniła 30 l beczkę Mazowieckiego bez żadnych oporów...

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• sloniatko
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.02
              • 1014

Wcale sie nie dziwię przecież to ogólnie znana prawda, że piwo w towarzystwie smakuje lepiej
              Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą

Comment

• Borysko
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.02
                • 1144

arcy napisał(a)
                Miałem raz okazję kosztować tego wynalazku. I coś mi się wydaje, że jedynym ratunkiem dla Bojanowa będzie wymyślenie nowego, własnego gatunku piwa
                Oni już to zrobili! Jest to pils pleśniowy typu Brie/Camembert
                Zobaczycie, w końcu te piwa zdobędą uznanie wśród smakoszy ....serów

Comment

• Kaper
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2004.10
                  • 24

abernacka napisał(a)
                  Oczywiście na półkach sklepów Trójmiasta można spotkać nie tylko to co opisałem, ale i Ambera pod różnymi nazwami, a także inne piwa z Polski, jednak produkcja Grupy Żywiec jest dominująca na półkach tych sklepów.

Co do twojego postu mogę stwierdzić, że w wielkiej Polsce z browaru "Amber" można spotkać tylko piwo "Koźlak".

Nie powiem... nawet niezłe piwo, szczególnie na jesienne czy zimowe lub wiosenne wieczory. Tylko że to piwo (gratulacje za butelkę!!!) przypomina mi w smaku i kolorze dokładnie... "Oryginal Red" z browaru Elbląskiego. Niestety nowi właściciele browaru (czyt. Heineken... no może trochę wcześniej nowy zarząd wywodzący się z "Benki..r'a") wycofali to piwo z asortymentu. Aczkolwiek ludzie z EB pracujący aktualnie w Bielkówku ("Amber") wiedzieli na co postawić. Chwała im za to!!! Niech żyją eksperymenty, nie masówka hyhyhy

PS. jak by ktoś chciał archiwalne foldery "Oryginal Red" to jeszcze posiadam i mogę przesłać hobbystom oczywiście na koszt odbiorcy hehehe

Co do sedna tego Forum piłem wczoraj TATRĘ M. produkcji Browar Leżajsk "L" w dacie produkcji. Piana znikła w 3 sekundy no i ta odrażająca goryczka po wypiciu 0,3L osadzająca się na podniebieniu uhhh

Comment

• cielak
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.03
                    • 2890

[QUOTE]Kaper napisał(a)
                    ...mogę stwierdzić, że w wielkiej Polsce z browaru "Amber" można spotkać tylko piwo "Koźlak"...

Jak Byś dobrze szukał to "Amber" Classic i Red dostępny jest na stacjach "Jet", a "Hanza" w Intermarche.

P.S. No chyba że w Rzeszowie niema stacji Jet i Intermarche.
                    zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

Comment

• Kaper
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2004.10
                      • 24

[QUOTE]cielak napisał(a)
                      Kaper napisał(a)

Jak Byś dobrze szukał to "Amber" Classic i Red dostępny jest na stacjach "Jet", a "Hanza" w Intermarche.

P.S. No chyba że w Rzeszowie niema stacji Jet i Intermarche.
                      Hehehe w Rzeszowie nie tylko nie ma stacji Jet ale nie ma także m.in. Pizza Hut czy KFC...

Ale za to jest jeden Intermarche, więc przy najbliższej okazji loookne tam za Hanzą

PS. Jak ostatniego lata zatankowałem na "Jet" w Gdyni to spalanie skoczyło mi w moim autku z 8,5 na 12 hehehe.. ale odjazd ...

Comment

• ART
                        mAD'MINd
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2001.02
                        • 23928

Kaper napisał(a)
                        Hehehe w Rzeszowie nie tylko nie ma stacji Jet ale nie ma także m.in. Pizza Hut czy KFC...
                        to poniekąd można uznać za zaletę
                        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Maremali
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.05
                          • 1955

Kaper napisał(a)
                          (..)Proponuję żeby w dyskusjach o jakości i smaku piw, przy wpisywaniu piwa z "Grupy Żywiec" (czyt. Heineken) starać się podawać nie tylko nazwę brand-u, ale również jakie litery występują za datą przydatności do spożycia, bo dzięki temu można dojść z jakiego Browaru jest dane piwo. Chodzi tu głównie o piwo butelkowe, gdyż jak na razie piwa w KEG-ach produkowane są we właściwych dla "brand-u" browarach.
                          (..)
                          Wydaje mi się, że również do KEGów piwa koncernowe nie są rozlewane we "właściwych" browarach o czym świadczy np. ten kapsloch
                          http://maremali.web-album.org/

Comment

• woosaa
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼🍼
                            • 2005.07
                            • 1553

Witam.Dla mnie pierwsza trójka to : Głubczyce,Kiper i producent Tatry ( Leżajsk?) PZDR
                            mb WOS

Comment

• ZIOMEK2
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2004.09
                              • 2523

Nie wiem dlaczego Głubczyce obrywają, piłem lanego Hammer'a na raciborskim Rynku i piwo było na koronę, zaś Brax'a ostatnio w Bielsku po górskim wysiłku i nic nie mogę złego powiedzieć.

Więc trudno wskazać mi kompletnie zalany browar który warzy kompletnie najgorsze piwa. Może faktycznie ten głubczycki jest najgorszy ale poprzez tanie piwa które produkuje dla Lidl'a ? A może TBK gdy Tyskie trzeba wypić bo innego nie ma a ono jest " za świeże " ?

Gdy pije Rybnicki Full to już myślę, że doszło a one wciąż takie same - niepowtarzalny i odrażający smak ... ale czy poprzez jedno piwo mam przekreślać ten browar, czyli jędrzejowski pamiętający tzw jędrzejowską zemstę - to była kisia, kapslowana gdzieś w GSie pod lasem !?

Comment

• e-prezes
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2002.05
                                • 19260

Nie spotkałem się z dobrym (butelkowym lub puszkowym) piwem z Głubczyc, a Sudeckie lane, którego skosztowałem w Staromiejskiej w Opolu też do smacznych piw nie należało. Najgorsze chyba robi jednak Jabłonowo.

Comment

Przetwarzanie...
                                X