Przecież Okocim robi ciemniaka - pod nazwą Karmi. Wystarczy mocniej go odfermentować i będzie robił za stouta.
Ciemniak z Okocimia
Collapse
X
-
Krzysiu napisał(a)
Przecież Okocim robi ciemniaka - pod nazwą Karmi. Wystarczy mocniej go odfermentować i będzie robił za stouta.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.plComment
-
grzeber napisał(a)
W takim razie uprasza się wszelkich forumowiczów z Trójmiasta o sprawdzenie jakie piwo podają w takim razie w Sphinxie.
(...)Comment
-
abernacka napisał(a)
Jutro wybiorę się z Anią do tej restauracyjki to sprawdzimy, co w trawie piszczy.
Może zabierzcie ze sobą jakieś wiadro, bo jak się okarze że tam np. testuja na klientach to piwo?. Myślę że wtedy nie nastarczycie z zamówieniami. Ja jestem pierwszy!!!!zupka chmielowa dobra i zdrowa!!
Comment
-
Coś mi się wydaje, że w takim lokalu, takiego piwa by nie testowali na klientach.Comment
-
cielak napisał(a)
Nie wiem, nie znam tej knajpy. Strzelałem.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Krzysiu napisał(a)
Chyba 8 Blg. Ale jaki to problem dać mniej wody przy rozlewie?Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.plComment
-
No i się wyjaśniło! Restauracja 'Sfinx' w Gdańsku ma w swojej ofercie portera, ale z.....Żywca. Przed zamówieniem co prawda otrzymałem informację, że mają piwo ciemne z Okocimia w butelce, ale po tym jak oświadczyłem, że 'poproszę o nalanie jego w mojej obecności' kelner szybko ujawnił prawdę o pochodzeniu tego piwa.
Comment
-
No nieładnie, z jednej strony w menu Okocim i Carlsberg, a z drugiej Heineken robi krecią robotęComment
-
No i wszystko jasnedzięki Abernacka
pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiejComment
-
abernacka napisał(a)
No i się wyjaśniło! Restauracja 'Sfinx' w Gdańsku ma w swojej ofercie portera, ale z.....Żywca. Przed zamówieniem co prawda otrzymałem informację, że mają piwo ciemne z Okocimia w butelce, ale po tym jak oświadczyłem, że 'poproszę o nalanie jego w mojej obecności' kelner szybko ujawnił prawdę o pochodzeniu tego piwa.
Po co w ogóle taki numer?
Ciekawa jaka będzie nazwa tego polskiego Guinnessa. Kto się ze mną założy, że będzie w niej coś z Irlandią?
...Comment
Related Topics
Collapse
-
Bischberg leży 5 km na północny zachód od Bambergu (autobusem z dworca DB około 15 min.), a browar w samym centrum miejscowości w starych budynkach przy głównej ulicy. Rodzina Schumann będąca właścicielami, chwali się że piwo warzy się tu już od 1587 roku, a obecnie pracuje tu piąte...
-
Channel: Niemcy
-
-
Bredene to miasteczko gminne sąsiadujące z Ostendą, wystarczy przejechać mostem nad terenami portowymi i kanałami uchodzącej tu do Morza Północnego rzeki Noordgeleed. By dotrzeć do browaru z dworca kolejowego Oostende można to zrobić tramwajem, wykorzystując przebiegającą tędy najdłuższą...
-
Channel: Belgia
-
-
Przy okazji krótkiego wypadu w część Alp na pograniczu austriacko-niemieckim, nazwaną słodko Wettersteingebirge, spędziłem kilka godzin w Ga-Pa.
Brauhaus Garmisch był pierwszym piwnym przybytkiem, który odwiedziłem. Browar, wraz ze znajdującą się obok knajpką, mieszczą się przy...-
Channel: Niemcy
2024-06-28, 09:35 -
-
Kolejny wiedeński browar odwiedziliśmy na zakończenie dnia 29.04.2024.
Wielka, stylowa, 5-piętrowa kamienica o pięknie zdobionej białej elewacji, znajduje się w dzielnicy Füfhaus w odległości 600 m od dworca Wien Westbahnhof. Mieści się tu 4-gwiazdkowy hotel, a od 2019 roku także...-
Channel: Austria
-
-
Do piw wędzonych drewnem bukowym, dębowym, a ostatnio wiśnią:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...kerla-weichsel
dochodzi Schwarzbier ze słodem wędzony drewnem olchowym.
Ekstr. 11%
Alk. 4,2%
IBU 35
https://www.schlenkerla.de/rauchbi...-
Channel: Niemcy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment