Ciemniak z Okocimia

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

    #31
    Przecież Okocim robi ciemniaka - pod nazwą Karmi. Wystarczy mocniej go odfermentować i będzie robił za stouta.

    Comment

    • Krzysztof
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.04
      • 1689

      #32
      Krzysiu napisał(a)
      Przecież Okocim robi ciemniaka - pod nazwą Karmi. Wystarczy mocniej go odfermentować i będzie robił za stouta.
      A ile ekstraktu ma "KARMI"?
      Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
      www.twojmalybrowar.pl

      Comment

      • cielak
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.03
        • 2890

        #33
        [QUOTE]cielak napisał(a)
        ...Ma to się stać na początku roku.

        Dziś dostałem informacje że to nastąpi (dopiero ) w marcu.
        zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

        Comment

        • abernacka
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.12
          • 10867

          #34
          grzeber napisał(a)
          W takim razie uprasza się wszelkich forumowiczów z Trójmiasta o sprawdzenie jakie piwo podają w takim razie w Sphinxie.
          (...)
          Jutro wybiorę się z Anią do tej restauracyjki to sprawdzimy, co w trawie piszczy.
          Piwna turystyka według abernackiego

          Comment

          • cielak
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.03
            • 2890

            #35
            abernacka napisał(a)
            Jutro wybiorę się z Anią do tej restauracyjki to sprawdzimy, co w trawie piszczy.

            Może zabierzcie ze sobą jakieś wiadro, bo jak się okarze że tam np. testuja na klientach to piwo?. Myślę że wtedy nie nastarczycie z zamówieniami. Ja jestem pierwszy!!!!
            zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

            Comment

            • abernacka
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.12
              • 10867

              #36
              Coś mi się wydaje, że w takim lokalu, takiego piwa by nie testowali na klientach.
              Piwna turystyka według abernackiego

              Comment

              • cielak
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.03
                • 2890

                #37
                abernacka napisał(a)
                Coś mi się wydaje, że w takim lokalu, takiego piwa by nie testowali na klientach.
                Nie wiem, nie znam tej knajpy. Strzelałem.
                zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

                Comment

                • kiszot
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  🍼🍼
                  • 2001.08
                  • 8118

                  #38
                  cielak napisał(a)
                  Nie wiem, nie znam tej knajpy. Strzelałem.
                  Musisz iść do niej to poznasz.W Krakowie też jest.Tylko nie strzelaj bo jeszcze kogoś trafisz
                  Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                  1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

                  Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                  Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                  So von Natur, Natur in alter Weise,
                  Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                  Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

                  Comment

                  • Krzysiu
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2001.02
                    • 14936

                    #39
                    Krzysztof napisał(a)
                    A ile ekstraktu ma "KARMI"?
                    Chyba 8 Blg. Ale jaki to problem dać mniej wody przy rozlewie?

                    Comment

                    • Krzysztof
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2001.04
                      • 1689

                      #40
                      Krzysiu napisał(a)
                      Chyba 8 Blg. Ale jaki to problem dać mniej wody przy rozlewie?
                      Nie sądzę żeby to piwo było HGG to po pierwsze. A na alkohol zwróciłeś uwagę?
                      Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                      www.twojmalybrowar.pl

                      Comment

                      • Krzysiu
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2001.02
                        • 14936

                        #41
                        A jakie to ma znaczenie? Zmienią Karmi, jak będzie trzeba i z jednej brzeczki zrobią dwa ciemniaki - zwykłego i babskiego.

                        Comment

                        • abernacka
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2003.12
                          • 10867

                          #42
                          No i się wyjaśniło! Restauracja 'Sfinx' w Gdańsku ma w swojej ofercie portera, ale z.....Żywca. Przed zamówieniem co prawda otrzymałem informację, że mają piwo ciemne z Okocimia w butelce, ale po tym jak oświadczyłem, że 'poproszę o nalanie jego w mojej obecności' kelner szybko ujawnił prawdę o pochodzeniu tego piwa.
                          Piwna turystyka według abernackiego

                          Comment

                          • Twilight_Alehouse
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2004.06
                            • 6310

                            #43
                            No nieładnie, z jednej strony w menu Okocim i Carlsberg, a z drugiej Heineken robi krecią robotę

                            Comment

                            • grzeber
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🥛🥛🥛
                              • 2002.05
                              • 2898

                              #44
                              No i wszystko jasne dzięki Abernacka
                              pozdrawiam
                              www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

                              Comment

                              • żąleną
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2002.01
                                • 13239

                                #45
                                abernacka napisał(a)
                                No i się wyjaśniło! Restauracja 'Sfinx' w Gdańsku ma w swojej ofercie portera, ale z.....Żywca. Przed zamówieniem co prawda otrzymałem informację, że mają piwo ciemne z Okocimia w butelce, ale po tym jak oświadczyłem, że 'poproszę o nalanie jego w mojej obecności' kelner szybko ujawnił prawdę o pochodzeniu tego piwa.
                                Co za żenada. Po co w ogóle taki numer?

                                Ciekawa jaka będzie nazwa tego polskiego Guinnessa. Kto się ze mną założy, że będzie w niej coś z Irlandią?

                                ...

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                Przetwarzanie...