Ciemniak z Okocimia

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysztof
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.04
    • 1689

    #46
    Krzysiu napisał(a)
    A jakie to ma znaczenie? Zmienią Karmi, jak będzie trzeba i z jednej brzeczki zrobią dwa ciemniaki - zwykłego i babskiego.
    Właśnie mi chodzi o tę brzeczkę. Jeżeli będą dwa piwa to bedą dwie brzeczki. To nie są pilsy o róznicy ekstraktu 0,2% wag żeby kombinować.
    Cieszmy się na te nowe piwo...
    Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
    www.twojmalybrowar.pl

    Comment

    • abernacka
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10861

      #47
      Krzysztof napisał(a)
      (...)Cieszmy się na te nowe piwo...
      Nie ma co się podniecać na zapas! Narazie to nie ma żadnego nowego piwa!
      Last edited by abernacka; 2004-12-12, 17:57.
      Piwna turystyka według abernackiego

      Comment

      • cielak
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.03
        • 2890

        #48
        [QUOTE]żąleną napisał(a)
        Ciekawa jaka będzie nazwa tego polskiego Guinnessa. Kto się ze mną założy, że będzie w niej coś z Irlandią?

        Założę się że nie będzie w nazwie nic z Irlandią związanego.
        Znam nazwę ale...
        zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

        Comment

        • kalifat
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.10
          • 1168

          #49
          cielak napisał(a)
          Założę się że nie będzie w nazwie nic z Irlandią związanego.
          Znam nazwę ale...
          Powiadasz, że ciemne 'Ale' ?!?!?

          hmmm
          Już wiem 'Oko... Dark Ale'!!!
          bla bla bla

          Comment

          • tutunia
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2003.03
            • 60

            #50
            13.12.2004 PORTER OKOCIMSKI stał się faktem, ale...... to tylko próbna partia NIE przeznaczona na rynek, tylko dla pracowników na święta po DWIE? butelki 0,33. Ten porter to 22,0°. Po nowym roku mają być jakieś badania markatingowe i potem decyzje co do dalszej produkcji.

            Comment

            • robox
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.11
              • 8188

              #51
              Może jakieś nieoficjalne zdjęcia tej butelki ?

              Comment

              • slavoy
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🥛🥛🥛
                • 2001.10
                • 5055

                #52
                Popieram Roboxa!
                Może są też jakieś "nieocjalne" etykiety
                Dick Laurent is dead.

                Comment

                • adam16
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2001.02
                  • 9865

                  #53
                  I ja popieram Roboxa i Slavoya. Może któryś z pracowników odstąpił by jedną buteleczkę, skoro już dwie dostał. W razie czego jestem pierwszy w kolejce
                  Browar Hajduki.
                  adam16@browar.biz
                  Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                  Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

                  Comment

                  • grzeber
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼🍼
                    • 2002.05
                    • 2875

                    #54
                    Mówiąc szczerze jakoś nie mogę doszukać się sensu w wypuszczaniu takiej próbnej serii dla wybranych ?

                    Koszta napewno jakieś były a nie jestem przekonany czy pracownik magazynu jest adekwatną osobą do oceniania czy takie piwo się przyjmie lub czy jest dobre.
                    pozdrawiam
                    www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

                    Comment

                    • żąleną
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.01
                      • 13239

                      #55
                      Może część partii zabutelkowali dla pracowników, a część na badania rynku.

                      Comment

                      • grzeber
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼🍼
                        • 2002.05
                        • 2875

                        #56
                        Z postu Tutuni to nie wynika

                        W takich wypadkach to badania powinny się chyba odbywac przed wypuszczeniem produktu. Nie za bardzo wyobrażam sobie jak można przeprowadzić badania za pomoca kilkudziesięciu/kilkuset butelek piwa ? Rozdawać na ulicy i pytać czy smakuje i czy ktos kupi to za taką cenę

                        Czy nie bardziej sensowne byłoby przeprowadzić badania, potem wypuścić jedną partię tego piwa (koszt jednostkowy byłby mniejszy niż tej ograniczonej) nawet pod hasłem jednorazowej świątecznej promocji, a przy ewentualnym dobrym przyjęciu produkowac to dalej ?
                        pozdrawiam
                        www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

                        Comment

                        • Ark
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2003.04
                          • 414

                          #57
                          Badania rynkowe można i na pracownikach przeprowadzać (w okocimskim browarze trochę ich pewnie jest i raczej nie są to sami magazynierzy) choć istotnie trochę dziwnie to wygląda (można mieć pewne wątpliwości co do szczerych opinii w.w. degustatorów). No, chyba że firma chciała przy okazji na bonach świątecznych zaoszczędzić.
                          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                          Comment

                          • becik
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🍼🍼
                            • 2002.07
                            • 14999

                            #58
                            a wiec jednak porter

                            Droga Tutuniu, czy zwykły szaraczek ma mozliwość zdobycia takiej butelki? Jeśli tak to gdzie?
                            Dlaczego tylko pracownicy? Czy mogę je kupić bądź odkupić od jakiegoś pracownika?
                            Czy są do tego piwa etykiety? jesli tak to czy istnieje szansa na ich zdobycie?
                            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

                            Comment

                            • master_luki
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2002.02
                              • 154

                              #59
                              tutunia napisał(a)
                              13.12.2004 PORTER OKOCIMSKI stał się faktem, ale...... to tylko próbna partia NIE przeznaczona na rynek, tylko dla pracowników na święta po DWIE? butelki 0,33. Ten porter to 22,0°. Po nowym roku mają być jakieś badania markatingowe i potem decyzje co do dalszej produkcji.

                              Coś mi się zdaje że to wielka Lipa!!!!!!!!!!
                              Nawet jeśli w Browarze pracyje 200 osób to wychodzi 132 litry.!
                              Żaden Browar nie stać na tak małą produkcję Portera!!!!!!!!
                              To może zaczniemy mówić o konkretach ,co?????????????

                              Comment

                              • e-prezes
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2002.05
                                • 19260

                                #60
                                tyle szumu i nie będzie można się nawet napić ?? chyba stracę szacunek do CO

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X