My tu gadugadu o planach Okocimia, a tu cichaczem Namysłów wypuszcza nowe ciemne piwo! Niestety na razie tylko w puszkach. Podobnoż ma od dziś trafiać do sprzedaży.
Ciemniak z Namysłowa
Collapse
X
-
Ciemniak z Namysłowa
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Jak mu na imię?Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
-
-
Jak będę miał to napiszę więcej.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
A jeszcze lepiej gdyby poza słodem pilzneńskim i barwiącym użyli chociaż monachijskiego. Ja trochę pomarudzę. Dla mnie piwo ciemne to coś więcej niż zwykły lager plus słód barwiący.
I ciekawe czy ktoś wie czy to piwo fermentuje w kadziach czy w tankofermentatorach?To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
zythum napisał(a)
A jeszcze lepiej gdyby poza słodem pilzneńskim i barwiącym użyli chociaż monachijskiego. Ja trochę pomarudzę. Dla mnie piwo ciemne to coś więcej niż zwykły lager plus słód barwiący.
I ciekawe czy ktoś wie czy to piwo fermentuje w kadziach czy w tankofermentatorach?Last edited by breslauer; 2004-12-21, 10:56.
Comment
-
-
zythum napisał(a)
A jeszcze lepiej gdyby poza słodem pilzneńskim i barwiącym użyli chociaż monachijskiego. Ja trochę pomarudzę. Dla mnie piwo ciemne to coś więcej niż zwykły lager plus słód barwiący.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
OpieramTo inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
To bardzo miła wiadomość na koniec bieżącego roku. Też przyłączam się do nadziei Roboxa o wersję w szkle i marzenia Breslauera (choć kto tam wie) o wersji z beczki. Ale jak zwykle muszę się czegoś czepić - już bardziej oryginalnej nazwy polsko-angielskiej to nie mogli wymysleć w namysłowskim browarze. Jakby komuś Zamkowe Ciemne nie pasowało...
Comment
-
-
dodano też informację że browar ma już 684 lata- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Moje domysły na szczęście okazały się być jedynie domysłami, a w kotle lądował także słód karmelowy obok pilzeńskiego.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
eee tylko karmelowy. A gdzie monachijskiTo inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
Comment