Na wstępie witam wszystkich piwoszy, i właśnie moje pytanie zawarte jest w tytule. Ile kosztuje beczka piwa 50l? Niejestem obeznany zbytnio w temacie. Ale organizujemy sylwestra z moja "paczką" i ktos podsunoł nam pomysł by wypożyczyć beczke piwa z nalewakiem. I teraz zastanawiamy się ile taki luksus kosztuje, moze ktoś jest zoriętowany w jakich granicach wacha się cen?
Ile kosztuje beczka piwa (50l)
Collapse
X
-
Z podobnym problemem mierzyłem się jakieś 3-4 lata temu. Planowaliśmy imprezę i skoczyłem do hurtowni piwa z zamiarem kupna beczki. Ale nic z tego nie wyszło niestety, mimo że ceny piwa były wiecej niż dobre (ok. 150-200zl za 50 l, teraz to nie wiem).Chodziło o kaucje. O ile dobrze pamiętam to było ok.100zl za beczkę i sporo więcej za pompkę. A trzeba pamiętac że piwo musi zejść całe no i uważać na beczkę i pompkę.MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta Wrocław -
Beczka piwa kosztuje od 150 zł w górę, w zalezności od piwa. Do tego dochodzi kaucja za beczkę (w granicach 100 - 400 zł, zależnie od sprzedawcy) i urządzenie do rozlewu (podobnie). W skrajnie niekorzystnych warunkach trzeba będzie wyłożyć około 1000 zł, chociaż - jesli znajdziecie jakieś "dojście", może wyjść tylko cena piwa.
I jak napisał Babalumek - uwaga na sprzęt. Już raz ściągałem od klentów 800 zł za "przepadnięte" beczkę i pompkę.Comment
-
Beczka Janowa kosztuje 125 PLNI nie pobierają kaucji (zostawiasz dowód) no ale musiałbyś mieszkać w okolicach Janowa Lubelskiego.
Z kolei Okuniew dostaniesz w Warszawie na Bokserskiej - chyba też na dowód osobisty. Czarnków sprzedaje 10 litrowe beczki ale 100 PLN kaucji za beczkę skutecznie może odstraszyć. Generalnie jest tak jak napisali przedmówcy - beczki kosztują całkiem tanio ale kacuje są sporą przeszkodą.
Co do wielkich korporacji to się nie wypowiadam bo nie wiem.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Hmmm... zeczywiście taka kaucja jak tu wypisaliśce jest sporą przeszkodą, my liczyliśmy, że wyjdzie nas taniej niż normalnie, czyli jednak będe musiał zrezygnować z tego pomysłu... a szkoda, jeszcze przejade się tam gdzie trzeba dla pewności czy nie ma jakiś promocjiw co wątpie, ale dzięki za pomoc.
Comment
-
snajper napisał(a)
Hmmm... zeczywiście taka kaucja jak tu wypisaliśce jest sporą przeszkodą, my liczyliśmy, że wyjdzie nas taniej niż normalnie, czyli jednak będe musiał zrezygnować z tego pomysłu... a szkoda, jeszcze przejade się tam gdzie trzeba dla pewności czy nie ma jakiś promocjiw co wątpie, ale dzięki za pomoc.
Kaucja jest zwrotna, to kwestia zamrożenia środków. No chyba, że chcecie rozpijać te beczkę przez pół roku...Comment
-
Warszawa, Bokserska 1c, beczka piwa 30l (50l - kaucja 600 zł) - 70-80 zł
serdecznie polecam, browar mazowiecki PILSno i zaznaczam ze przy 30l kaucji nie ma tylko dowód mozesz zostawic, brałem tam beczki juz 4 razy i dzisiaj jade po 5 takichze beczek
Ostatnia zmiana dokonana przez Atrachasis; 2007-07-05, 10:28.Comment
-
Browar Mazowiecki już nie istnieje. Na Bokserskiej aktualnie jest do nabycia Konstancin a nie Okuniew.Comment
-
Brałem w Paczkowie (woj. opolskie) w hurtowni napojów beczkę 50 l Namysłów.
Zapłaciłem 152 PLN brutto. Co do kaucji to nie wiem, nie musiałem jej płacić bo to było po znajomości.Prace archeologiczne wykonywane w połowie lat 80. XX wieku "wykazały niezbicie, że pierwszym zrywem ludowym w naszych dziejach było obalenie reakcyjnego reżimu marionetkowego władcy Popiela, idącego na smyczy zachodnioniemieckiej, przez postępowy nurt plebejski, reprezentowany przez rękodzielnika Piasta", a ów Piast posłużył się do likwidacji Popiela myszami domowymi, dlatego też Komitet Obchodu Założenia Kruszwicy postanowił ufundować pomnik przedstawiający Zwycięską Mysz Postępu i Tradycji.Comment
-
W Browarze EDI można dość tanio kupić beczke, pompka ile pamiętam - wyporzyczenie 5zł.
Jeżeli dobrze pamiętam to 0,5l wychodziło 1,88złMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Browar Gab - Złote -110 zł za beczkę 50 litrów, żadnych kaucji, ale hurtownia juz zaprzyjaźniona, więc nie wiem, jakby postąpili w przypadku nieznanych im osób.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
Beczka 30l jasnego z Zabrza kosztuje 80 zł + kaucja w Makro.
A swoją drogą to temat zaczęty był chyba dawno temu...Ostatnia zmiana dokonana przez Shlangbaum; 2007-07-05, 16:06.Comment