Na wstępie witam wszystkich piwoszy, i właśnie moje pytanie zawarte jest w tytule. Ile kosztuje beczka piwa 50l? Niejestem obeznany zbytnio w temacie. Ale organizujemy sylwestra z moja "paczką" i ktos podsunoł nam pomysł by wypożyczyć beczke piwa z nalewakiem. I teraz zastanawiamy się ile taki luksus kosztuje, moze ktoś jest zoriętowany w jakich granicach wacha się cen?
Ile kosztuje beczka piwa (50l)
Collapse
X
-
Z podobnym problemem mierzyłem się jakieś 3-4 lata temu. Planowaliśmy imprezę i skoczyłem do hurtowni piwa z zamiarem kupna beczki. Ale nic z tego nie wyszło niestety, mimo że ceny piwa były wiecej niż dobre (ok. 150-200zl za 50 l, teraz to nie wiem).Chodziło o kaucje. O ile dobrze pamiętam to było ok.100zl za beczkę i sporo więcej za pompkę. A trzeba pamiętac że piwo musi zejść całe no i uważać na beczkę i pompkę.MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta Wrocław
-
-
Beczka piwa kosztuje od 150 zł w górę, w zalezności od piwa. Do tego dochodzi kaucja za beczkę (w granicach 100 - 400 zł, zależnie od sprzedawcy) i urządzenie do rozlewu (podobnie). W skrajnie niekorzystnych warunkach trzeba będzie wyłożyć około 1000 zł, chociaż - jesli znajdziecie jakieś "dojście", może wyjść tylko cena piwa.
I jak napisał Babalumek - uwaga na sprzęt. Już raz ściągałem od klentów 800 zł za "przepadnięte" beczkę i pompkę.
Comment
-
-
Beczka Janowa kosztuje 125 PLN I nie pobierają kaucji (zostawiasz dowód) no ale musiałbyś mieszkać w okolicach Janowa Lubelskiego.
Z kolei Okuniew dostaniesz w Warszawie na Bokserskiej - chyba też na dowód osobisty. Czarnków sprzedaje 10 litrowe beczki ale 100 PLN kaucji za beczkę skutecznie może odstraszyć. Generalnie jest tak jak napisali przedmówcy - beczki kosztują całkiem tanio ale kacuje są sporą przeszkodą.
Co do wielkich korporacji to się nie wypowiadam bo nie wiem.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Hmmm... zeczywiście taka kaucja jak tu wypisaliśce jest sporą przeszkodą, my liczyliśmy, że wyjdzie nas taniej niż normalnie, czyli jednak będe musiał zrezygnować z tego pomysłu... a szkoda, jeszcze przejade się tam gdzie trzeba dla pewności czy nie ma jakiś promocji w co wątpie, ale dzięki za pomoc.
Comment
-
-
snajper napisał(a)
Hmmm... zeczywiście taka kaucja jak tu wypisaliśce jest sporą przeszkodą, my liczyliśmy, że wyjdzie nas taniej niż normalnie, czyli jednak będe musiał zrezygnować z tego pomysłu... a szkoda, jeszcze przejade się tam gdzie trzeba dla pewności czy nie ma jakiś promocji w co wątpie, ale dzięki za pomoc.
Kaucja jest zwrotna, to kwestia zamrożenia środków. No chyba, że chcecie rozpijać te beczkę przez pół roku...
Comment
-
-
Warszawa, Bokserska 1c, beczka piwa 30l (50l - kaucja 600 zł ) - 70-80 zł
serdecznie polecam, browar mazowiecki PILS no i zaznaczam ze przy 30l kaucji nie ma tylko dowód mozesz zostawic, brałem tam beczki juz 4 razy i dzisiaj jade po 5 takichze beczekLast edited by Atrachasis; 2007-07-05, 10:28.
Comment
-
-
Browar Mazowiecki już nie istnieje. Na Bokserskiej aktualnie jest do nabycia Konstancin a nie Okuniew.
Comment
-
-
Brałem w Paczkowie (woj. opolskie) w hurtowni napojów beczkę 50 l Namysłów.
Zapłaciłem 152 PLN brutto. Co do kaucji to nie wiem, nie musiałem jej płacić bo to było po znajomości.Prace archeologiczne wykonywane w połowie lat 80. XX wieku "wykazały niezbicie, że pierwszym zrywem ludowym w naszych dziejach było obalenie reakcyjnego reżimu marionetkowego władcy Popiela, idącego na smyczy zachodnioniemieckiej, przez postępowy nurt plebejski, reprezentowany przez rękodzielnika Piasta", a ów Piast posłużył się do likwidacji Popiela myszami domowymi, dlatego też Komitet Obchodu Założenia Kruszwicy postanowił ufundować pomnik przedstawiający Zwycięską Mysz Postępu i Tradycji.
Comment
-
-
W Browarze EDI można dość tanio kupić beczke, pompka ile pamiętam - wyporzyczenie 5zł.
Jeżeli dobrze pamiętam to 0,5l wychodziło 1,88złMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Browar Gab - Złote -110 zł za beczkę 50 litrów, żadnych kaucji, ale hurtownia juz zaprzyjaźniona, więc nie wiem, jakby postąpili w przypadku nieznanych im osób.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Beczka 30l jasnego z Zabrza kosztuje 80 zł + kaucja w Makro.
A swoją drogą to temat zaczęty był chyba dawno temu...Last edited by Shlangbaum; 2007-07-05, 16:06.
Comment
-
Comment