tradycja rzecz święta

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Zodiak
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2004.12
    • 4

tradycja rzecz święta

Wkurza mnie napis na Specjalu To co lubisz w tym piwie nie zmienia się "Tradycyjnie.." To dlaczego zmienili parametry z 6,2alk na 5,7alk? To chamstwo i nabijanie klienta w butelkę (od piwa) podobnie zmienili parametry Specjala Mocnego z 7,0 na 6,8, Warki z 6,2 na 5,7, Tatry Mocnej z 7,8 na 7,0 Hevelisa Kaper z 9,1 na 8,8 i wielu innych . Na znak protestu nie pije w/w piw które nie trzymają woltów a powołują się na Tradycję.
  • adam16
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.02
    • 9865

W tym przypadku chyba chodzi o zmianę przepisów, a nie rzeczywistą zmianę parametrów. Gdzieś na forum już o tym było.
    Browar Hajduki.
    adam16@browar.biz
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23977

ciesz się człowieku, podawane dane są teraz mniej kłamliwe
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• CarlBerg
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2003.09
        • 968

Zodiak - byłeś zapewne nabijany w butelkę wcześniej, gdy podawano zawyżone parametry. Po kontrolach, o których było głośno czas jakiś temu musieli pewnie zacząć pisać na opakowaniach prawdę
        Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
        Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"

Comment

• Zodiak
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2004.12
          • 4

To dlaczego nowsze wytwory kulturowe jak Żubr czy Harnaś trzymają 6,2 alk. Ps. Nowym moim odkryciem jest Wojak Mocny ale podejrzanie dobrze smakuje jak na 9,0 alk przy ekstrakcie 18,5 wag.

Comment

• zythum
            • 2001.08
            • 8305

'Wytwory kulturowe"
            To inaczej miało być, przyjaciele,
            To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
            Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
            Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
            Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
            Królowie banków, fabryk, hut
            Tym mocni są, że każdy kradnie
            Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• żąleną
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.01
              • 13239

Eee, przyznaj, dobrze je podsumował!

Comment

• Shlangbaum
                • 2005.03
                • 5828

He he, wątek wart odświeżenia, jeżeli weźmie się pod uwagę równoległe dyskusje w kilku tematach o sytuacji małych browarów. Małe browary, które często warzą piwa najbardziej zbliżone do tradycyjnych padają. Wielkie natomiast warzą kiepskie piwo przemysłowe ale na etykietach nie brakuje "tradycji", "tradycyjnych receptur" i "tradycyjnego smaku".

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• e-prezes
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2002.05
                  • 19275

Tradycja dziś to kilkanaście sekund tandety na ekranie, którą traktuje się jak rzecz świętą.

Comment

• Shlangbaum
                    • 2005.03
                    • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                    Tradycja dziś to kilkanaście sekund tandety na ekranie, którą traktuje się jak rzecz świętą.
                    Słusznie prawisz psubracie-LajboCKu - za to z Tobą wypiję Z tym tylko ale, że kiedyś musi się wreszcie trafić jakiś konsument, który poczuje się oszukany jedną z tych głupich reklam i wygra sprawę przed sądem konsumenckim. Sam zastanawiałem się, czy nie wytoczyć sprawy KP za oszykanie mnie, że Dębowe Mocne jest dłuuuuugo warzone. Byłem w liceum, byłem głupi i na prawdę uwierzyłem, że to piwo ma posmak dębowej beczki I co? i kupowałem ich 10 szt. tygodniowo Ale sąd oddali sprawę, bo nie mam paragonów, że kupowałem to piwo a poza tym piłem je jako nieletni

Comment

• Warek
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2003.12
                      • 127

Jest taki film "Miś" tam kwestia "Tradycji" jest ładnie pokazana. (Film był kręcony 26 lat temu [1981])
                      http://www.mafoto.pl/

Comment

• Shlangbaum
                        • 2005.03
                        • 5828

tia:

Tata Tradycji: Tradycja, chodź no do tatusia! A butków nie zamocz!
                        Węglarz: Ona nie może się tak nazywać, Tradycja!
                        Tata Tradycji: Dlaczego niby?!
                        Węglarz: Pytasz dlaczego? No, bo tradycją nazwać niczego nie możesz. I nie możesz uchwałą specjalną zarządzić, ani jej ustanowić. Kto inaczej sądzi, świeci jak zgasła świeczka na słonecznym dworzu! Tradycja to dąb, który tysiąc lat rósł w górę. Niech nikt kiełka małego z dębem nie przymierza! Tradycja naszych dziejów jest warownym murem. To jest właśnie kolęda, świąteczna wieczerza, to jest ludu śpiewanie, to jest ojców mowa, to jest nasza historia, której się nie zmieni. A to co dookoła powstaje od nowa, to jest nasza codzienność, w której my żyjemy.
                        Ostatnia zmiana dokonana przez Shlangbaum; 2007-01-27, 01:15.

Comment

• Makaron
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.08
                          • 2107

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
                          tia:

Tata Tradycji: Tradycja, chodź no do tatusia! A butków nie zamocz!
                          Węglarz: Ona nie może się tak nazywać, Tradycja!
                          Tata Tradycji: Dlaczego niby?!
                          Węglarz: Pytasz dlaczego? No, bo tradycją nazwać niczego nie możesz. I nie możesz uchwałą specjalną zarządzić, ani jej ustanowić. Kto inaczej sądzi, świeci jak zgasła świeczka na słonecznym dworzu! Tradycja to dąb, który tysiąc lat rósł w górę. Niech nikt kiełka małego z dębem nie przymierza! Tradycja naszych dziejów jest warownym murem. To jest właśnie kolęda, świąteczna wieczerza, to jest ludu śpiewanie, to jest ojców mowa, to jest nasza historia, której się nie zmieni. A to co dookoła powstaje od nowa, to jest nasza codzienność, w której my żyjemy.
                          Ano wypowiedziane przez staruszka pamietajacego zapewne zabory, I wojne swiatowa odrodzenie Polski, sanacje, 2 wojne swiatowa i PRL. Daje do myslenia.
                          "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

Comment

Przetwarzanie...
                          X