Chwalę Grupę Żywiec S.A.

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Zdrój Wyświetlenie odpowiedzi
    Mnie się marzy Doppelbock
    Ja bym wolał Saisona, to by było wydarzenie.
    blog.kopyra.com

    Comment

    • skitof
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2007.11
      • 2485

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czes Wyświetlenie odpowiedzi
      Prezes Zarządu Grupy Żywiec, Chris Barrow (...) zadeklarował swoją obecność na czerwcowym Festiwalu Piwowarów oraz VII Konkursie Piw Domowych i zaproponował, aby najlepsze piwo Konkursu (Grand Champion) według receptury i pod autorskim nadzorem piwowara domowego zostało jednorazowo uwarzone w browarze Zamkowym w Cieszynie. Propozycja została przyjęta przez organizatorów i miejmy nadzieję zostanie przyjęta przez autora zwycięskiego piwa.
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Zdrój Wyświetlenie odpowiedzi
      piwo wykonane pod nadzorem Grand Championa (umowa) zostanie zabutelkowane (ok. 50 tys. butelek) i skierowane do sprzedaży.
      Szykuje się mocny debiut piwny i nie lada gratka dla piwoszy! A czy butelka i etykieta też według pomysłu zwycięzcy?

      Comment

      • kishar
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2003.10
        • 1691

        A mnie ciekawi jak będzie z dystrybucją tego piwa i czy trafi do Lublina.
        A pomysł naprawdę rewelacyjny.

        Comment

        • Pancernik
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2005.09
          • 9797

          Informacja od Chrisa Barrowa robi wrażenie. Uważam, że komu jak komu, ale jemu nie powinno zdarzać się rzucanie słów na wiatr, więc niebawem powinniśmy wyostrzyć zmysły, aby: a) upolować takie piwo; b) ze smakiem i namaszczeniem je degustować...
          Butelka pewnie będzie standardowa, może choć etykieta mogłaby być szczególna...?

          Drugi wątek, o Leżajsku, już taki radosny nie jest . Mimo, iż browar od pewnego czasu niewiele wnosi jakości do naszego rynku, to jednak... po pierwsze - miejsca pracy, a po drugie - pamiętacie? "Najleeeeepszeeee piwoooo toooo leżaaajskiii fuuuuull...!!!"

          Comment

          • Krzysztof
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.04
            • 1689

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czes Wyświetlenie odpowiedzi
            Po ponad 4 latach od założenia tego wątku doczekałem się dzisiaj nielada satysfakcji:

            Prezes Zarządu Grupy Żywiec, Chris Barrow, w bezpośredniej rozmowie potwierdził, że w Grupie (i w Heinekenie) zjawisko hobbystycznego piwowarstwa domowego traktuje się jako pozytywne, budujące ku obopólnych korzyści kulturę piwa!

            By nie być gołosłownym, zadeklarował swoją obecność na czerwcowym Festiwalu Piwowarów oraz VII Konkursie Piw Domowych i zaproponował, aby najlepsze piwo Konkursu (Grand Champion) według receptury i pod autorskim nadzorem piwowara domowego zostało jednorazowo uwarzone w browarze Zamkowym w Cieszynie. Propozycja została przyjęta przez organizatorów i miejmy nadzieję zostanie przyjęta przez autora zwycięskiego piwa.

            Ku chwale tego wielkiego hobby!
            Gratuluję. Brawo!!!
            Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
            www.twojmalybrowar.pl

            Comment

            • kentaki
              Porucznik Browarny Tester
              • 2002.10
              • 452

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz Wyświetlenie odpowiedzi
              ... być może zamknięcie browaru w Leżajsku,...
              Piwa z Browaru w Leżajsku są czołówce sprzedaży w GŻ więc raczej go nie zamkną , zresztą ostatnie inwestycje w browar raczej utwierdzają mnie w nadziei, że piwo leżajskie z Leżajska jeszcze przez lata będzie gasić moje pragnienie.

              Comment

              • artur2
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2008.02
                • 535

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czes
                Prezes Zarządu Grupy Żywiec, Chris Barrow, w bezpośredniej rozmowie potwierdził, że w Grupie (i w Heinekenie) zjawisko hobbystycznego piwowarstwa domowego traktuje się jako pozytywne, budujące ku obopólnych korzyści kulturę piwa!
                Brawo, brawo i jeszcze raz brawo !!!

                Niech KP bierze przykład
                Ostatnia zmiana dokonana przez artur2; 2009-05-09, 14:02.
                Mniej alkoholu, więcej smaku !
                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                Comment

                • artur2
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2008.02
                  • 535

                  Fajnie by było, gdyby robili już tak co roku.
                  Mniej alkoholu, więcej smaku !
                  Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                  Comment

                  • Żywiec
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2001.12
                    • 1571

                    Z Leżajskiem to wydaje mi się kaczka dziennikarska. Browar jast mocną flanką na wschodzie dla GŻ i gdyby nawet rodzimy produkt podupadł to przecież trzeba warzyć Tatrę czy też inne piwa.

                    Co do piwa, które ma być uwarzone w Cieszynie to sprawa konfekcji jest jescze otwarta ale może być nawet tak, że część zostanie zabutelkowana a część rozlana do beczek. Trwają rozmowy i ustalenia techniczne. Wyprodukowanie nowego piwa w takim koncernie i to nawet w takiej małej ilości to wcale nie takie łatwe ale trzeba przetrzeć szlak bo ma to być pomysł cykliczny.

                    Comment

                    • docent
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2002.10
                      • 5205

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedzi
                      Wyprodukowanie nowego piwa w takim koncernie i to nawet w takiej małej ilości to wcale nie takie łatwe ale trzeba przetrzeć szlak bo ma to być pomysł cykliczny.
                      Pozstaje trzymać kciuki bo pomysł świetny, tworzący nową jakość na polskim piwnym rynku.
                      Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                      Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                      Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                      Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

                      Comment

                      • piowen
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2007.09
                        • 207

                        Ja bym nieco stonował te zachwyty i pochwały na cześć GŻ. Nie wydaje wam się nieco podejrzane, że nagle potężny koncern zainteresował się niszową, jakby nie było, częścią rynku piwnego? Otóż, moim zdaniem, panowie z Żywca poczuli konkurencję i ruszyli z machiną marketingową, aby ten, nieprzychylny do tej pory, rynek mieć po swojej stronie. Stąd te wszystkie wasze zachwyty, brawa, oklaski itd. - przecież o to im chodziło.
                        Czy wy myślicie, że zainteresowali się piwami domowymi ze względu na ich smak, albo ich ludowe pochodzenie, czy coś w tym rodzaju? Żywiec w końcu docenił przeciwnika i chce go urobić na swoją stronę.
                        "Nie każde piwo to Żywiec "- całe szczęście.

                        Comment

                        • galadh
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2008.01
                          • 105

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piowen Wyświetlenie odpowiedzi
                          Żywiec w końcu docenił przeciwnika i chce go urobić na swoją stronę.
                          Chociażby ale z korzyścią dla kogo? Piwowarzy domowi na tym nie stracą, a wręcz przeciwnie. W lud pójdzie informacja, że w domu można zrobić piwo takiej jakości, że koncerny chcą je produkować. Nie wiem, czy bardziej my zyskamy, czy grupa Żywiec (i nie mówię tu o kwestii finansowej).
                          Wstąp, nie leń się, a pij, niech się nie wstydam za cię.
                          Toć największe zwycięstwo, co wżdy piwo dusisz,
                          Przecięć choćbyś nigdy nie pił, na spowiedź musisz.

                          Jan z Kijan

                          Comment

                          • Maremali
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2002.05
                            • 1955

                            Jakby nie było znaczna liczba chętnych będzie miała okazję skosztować zwycięskie piwko i za to im chwała
                            http://maremali.web-album.org/

                            Comment

                            • piotry
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2005.08
                              • 761

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika galadh Wyświetlenie odpowiedzi
                              Chociażby ale z korzyścią dla kogo? Piwowarzy domowi na tym nie stracą, a wręcz przeciwnie.
                              Wydaje mi się, że stracić mogą na oddaleniu zmian ustawowych jakie mogłyby nastapić po większym rozpowszechnieniu piowarstwa domowego.

                              Stac się to może z przyczyny że część z nas zacznie dostrzegać bezcelowość zmian ze względu na możliwość wygrania konkursu i produkowania za pomoca koncernu dobrego piwa. Jednak wydaje się, że cały proces powinien przebiegać inaczej - najlepisi piwowarzy domowi powinni zakadac własne browary - tak jak się to działo w innych krajach.

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika galadh Wyświetlenie odpowiedzi
                              W lud pójdzie informacja, że w domu można zrobić piwo takiej jakości, że koncerny chcą je produkować. Nie wiem, czy bardziej my zyskamy, czy grupa Żywiec (i nie mówię tu o kwestii finansowej).
                              Od dziś zaczynam walkę ze słowem jakość odnoszonym do piwa. Bo czym że jest jakość piwa ??
                              Moim zdaniem to wymysł marketingu i nic wiecej.

                              W piwie liczy się smak, aromat i zapach!

                              To tak jakby ktoś próbował określić jakość ciasta - kiedy ono jest jakościowe ? Jak nie ma zakalca ? Ok, ale zakalec dla niektórych jest wartościowy. Więc jak z tym jest ?

                              podrawiam
                              piotry
                              Ostatnia zmiana dokonana przez piotry; 2009-05-11, 09:05.

                              Comment

                              • skitof
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍼🍼
                                • 2007.11
                                • 2485

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotry Wyświetlenie odpowiedzi
                                Od dziś zaczynam walkę ze słowem jakość odnoszonym do piwa. Bo czym że jest jakość piwa ??
                                Moim zdaniem to wymysł marketingu i nic wiecej.

                                W piwie liczy się smak, aromat i zapach!
                                W zasadzie słusznie. Jakość odnosi się bardziej do procesu produkcji, nie do efektu końcowego produktu. Teoretycznie (a niektóre browary przekuły teorię na praktykę) piwo z fatalną recepturą może być wysokiej jakości i zupełnie niewypijalne. Z drugiej strony kontrola sanepidu w niejednym browarze domowym mogłaby przekreślić takie piwo jako produkt spełniający wszelkie normy jakościowe, choć samo piwo byłoby pyszne.

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X