Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Zdrój
Wyświetlenie odpowiedzi
Chwalę Grupę Żywiec S.A.
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czes Wyświetlenie odpowiedziPrezes Zarządu Grupy Żywiec, Chris Barrow (...) zadeklarował swoją obecność na czerwcowym Festiwalu Piwowarów oraz VII Konkursie Piw Domowych i zaproponował, aby najlepsze piwo Konkursu (Grand Champion) według receptury i pod autorskim nadzorem piwowara domowego zostało jednorazowo uwarzone w browarze Zamkowym w Cieszynie. Propozycja została przyjęta przez organizatorów i miejmy nadzieję zostanie przyjęta przez autora zwycięskiego piwa.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Zdrój Wyświetlenie odpowiedzipiwo wykonane pod nadzorem Grand Championa (umowa) zostanie zabutelkowane (ok. 50 tys. butelek) i skierowane do sprzedaży.
Comment
-
-
Informacja od Chrisa Barrowa robi wrażenie. Uważam, że komu jak komu, ale jemu nie powinno zdarzać się rzucanie słów na wiatr, więc niebawem powinniśmy wyostrzyć zmysły, aby: a) upolować takie piwo; b) ze smakiem i namaszczeniem je degustować...
Butelka pewnie będzie standardowa, może choć etykieta mogłaby być szczególna...?
Drugi wątek, o Leżajsku, już taki radosny nie jest . Mimo, iż browar od pewnego czasu niewiele wnosi jakości do naszego rynku, to jednak... po pierwsze - miejsca pracy, a po drugie - pamiętacie? "Najleeeeepszeeee piwoooo toooo leżaaajskiii fuuuuull...!!!"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czes Wyświetlenie odpowiedziPo ponad 4 latach od założenia tego wątku doczekałem się dzisiaj nielada satysfakcji:
Prezes Zarządu Grupy Żywiec, Chris Barrow, w bezpośredniej rozmowie potwierdził, że w Grupie (i w Heinekenie) zjawisko hobbystycznego piwowarstwa domowego traktuje się jako pozytywne, budujące ku obopólnych korzyści kulturę piwa!
By nie być gołosłownym, zadeklarował swoją obecność na czerwcowym Festiwalu Piwowarów oraz VII Konkursie Piw Domowych i zaproponował, aby najlepsze piwo Konkursu (Grand Champion) według receptury i pod autorskim nadzorem piwowara domowego zostało jednorazowo uwarzone w browarze Zamkowym w Cieszynie. Propozycja została przyjęta przez organizatorów i miejmy nadzieję zostanie przyjęta przez autora zwycięskiego piwa.
Ku chwale tego wielkiego hobby!Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz Wyświetlenie odpowiedzi... być może zamknięcie browaru w Leżajsku,...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CzesPrezes Zarządu Grupy Żywiec, Chris Barrow, w bezpośredniej rozmowie potwierdził, że w Grupie (i w Heinekenie) zjawisko hobbystycznego piwowarstwa domowego traktuje się jako pozytywne, budujące ku obopólnych korzyści kulturę piwa!
Niech KP bierze przykładOstatnia zmiana dokonana przez artur2; 2009-05-09, 14:02.
Comment
-
-
Fajnie by było, gdyby robili już tak co roku.
Comment
-
-
Z Leżajskiem to wydaje mi się kaczka dziennikarska. Browar jast mocną flanką na wschodzie dla GŻ i gdyby nawet rodzimy produkt podupadł to przecież trzeba warzyć Tatrę czy też inne piwa.
Co do piwa, które ma być uwarzone w Cieszynie to sprawa konfekcji jest jescze otwarta ale może być nawet tak, że część zostanie zabutelkowana a część rozlana do beczek. Trwają rozmowy i ustalenia techniczne. Wyprodukowanie nowego piwa w takim koncernie i to nawet w takiej małej ilości to wcale nie takie łatwe ale trzeba przetrzeć szlak bo ma to być pomysł cykliczny.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedziWyprodukowanie nowego piwa w takim koncernie i to nawet w takiej małej ilości to wcale nie takie łatwe ale trzeba przetrzeć szlak bo ma to być pomysł cykliczny.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Ja bym nieco stonował te zachwyty i pochwały na cześć GŻ. Nie wydaje wam się nieco podejrzane, że nagle potężny koncern zainteresował się niszową, jakby nie było, częścią rynku piwnego? Otóż, moim zdaniem, panowie z Żywca poczuli konkurencję i ruszyli z machiną marketingową, aby ten, nieprzychylny do tej pory, rynek mieć po swojej stronie. Stąd te wszystkie wasze zachwyty, brawa, oklaski itd. - przecież o to im chodziło.
Czy wy myślicie, że zainteresowali się piwami domowymi ze względu na ich smak, albo ich ludowe pochodzenie, czy coś w tym rodzaju? Żywiec w końcu docenił przeciwnika i chce go urobić na swoją stronę."Nie każde piwo to Żywiec "- całe szczęście.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piowen Wyświetlenie odpowiedziŻywiec w końcu docenił przeciwnika i chce go urobić na swoją stronę.Wstąp, nie leń się, a pij, niech się nie wstydam za cię.
Toć największe zwycięstwo, co wżdy piwo dusisz,
Przecięć choćbyś nigdy nie pił, na spowiedź musisz.
Jan z Kijan
Comment
-
-
Jakby nie było znaczna liczba chętnych będzie miała okazję skosztować zwycięskie piwko i za to im chwała
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika galadh Wyświetlenie odpowiedziChociażby ale z korzyścią dla kogo? Piwowarzy domowi na tym nie stracą, a wręcz przeciwnie.
Stac się to może z przyczyny że część z nas zacznie dostrzegać bezcelowość zmian ze względu na możliwość wygrania konkursu i produkowania za pomoca koncernu dobrego piwa. Jednak wydaje się, że cały proces powinien przebiegać inaczej - najlepisi piwowarzy domowi powinni zakadac własne browary - tak jak się to działo w innych krajach.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika galadh Wyświetlenie odpowiedziW lud pójdzie informacja, że w domu można zrobić piwo takiej jakości, że koncerny chcą je produkować. Nie wiem, czy bardziej my zyskamy, czy grupa Żywiec (i nie mówię tu o kwestii finansowej).
Moim zdaniem to wymysł marketingu i nic wiecej.
W piwie liczy się smak, aromat i zapach!
To tak jakby ktoś próbował określić jakość ciasta - kiedy ono jest jakościowe ? Jak nie ma zakalca ? Ok, ale zakalec dla niektórych jest wartościowy. Więc jak z tym jest ?
podrawiam
piotryOstatnia zmiana dokonana przez piotry; 2009-05-11, 09:05.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotry Wyświetlenie odpowiedziOd dziś zaczynam walkę ze słowem jakość odnoszonym do piwa. Bo czym że jest jakość piwa ??
Moim zdaniem to wymysł marketingu i nic wiecej.
W piwie liczy się smak, aromat i zapach!
Comment
-
Comment