Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotry
Wyświetlenie odpowiedzi
Chwalę Grupę Żywiec S.A.
Collapse
X
-
Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotry Wyświetlenie odpowiedziWydaje mi się, że stracić mogą na oddaleniu zmian ustawowych jakie mogłyby nastapić po większym rozpowszechnieniu piowarstwa domowego.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotry Wyświetlenie odpowiedziStac się to może z przyczyny że część z nas zacznie dostrzegać bezcelowość zmian ze względu na możliwość wygrania konkursu i produkowania za pomoca koncernu dobrego piwa.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotry Wyświetlenie odpowiedziTo tak jakby ktoś próbował określić jakość ciasta - kiedy ono jest jakościowe ? Jak nie ma zakalca ? Ok, ale zakalec dla niektórych jest wartościowy. Więc jak z tym jest ?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedziJakość odnosi się bardziej do procesu produkcji, nie do efektu końcowego produktu.
W temacie jakości (i nie tylko) bardzo wiele zależy od przyjętych kryteriów jej oceny.Ostatnia zmiana dokonana przez delvish; 2009-05-11, 09:29."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotry Wyświetlenie odpowiedziStac się to może z przyczyny że część z nas zacznie dostrzegać bezcelowość zmian ze względu na możliwość wygrania konkursu i produkowania za pomoca koncernu dobrego piwa. Jednak wydaje się, że cały proces powinien przebiegać inaczej - najlepisi piwowarzy domowi powinni zakadac własne browary - tak jak się to działo w innych krajach.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotry Wyświetlenie odpowiedziOd dziś zaczynam walkę ze słowem jakość odnoszonym do piwa. Bo czym że jest jakość piwa ??
...
W piwie liczy się smak, aromat i zapach!Wstąp, nie leń się, a pij, niech się nie wstydam za cię.
Toć największe zwycięstwo, co wżdy piwo dusisz,
Przecięć choćbyś nigdy nie pił, na spowiedź musisz.
Jan z Kijan
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof Wyświetlenie odpowiedziKiedyś przeczytałem, ze jakość piwa rodzi się w zmysłach konsumentów.
Raczej w jednym zmysle, wzroku. Podczas oglądania reklam. Gdy nie wiedzą co piją ich ulubione piwo im nie smakuje.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof Wyświetlenie odpowiedziKiedyś przeczytałem, ze jakość piwa rodzi się w zmysłach konsumentów. I tego czasu kiedy mówię jakość myślę jak w zdaniu powyżej.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika artur2 Wyświetlenie odpowiedziJakość tworzy się w głowach konsumentów podczas oglądania etykiety piwa.
Ja natomiast pisałem o ładnym określeniu słowa jakość, które stosuję mówiąc o jakości Piwa.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piowen Wyświetlenie odpowiedziJa bym nieco stonował te zachwyty i pochwały na cześć GŻ. Nie wydaje wam się nieco podejrzane, że nagle potężny koncern zainteresował się niszową, jakby nie było, częścią rynku piwnego? Otóż, moim zdaniem, panowie z Żywca poczuli konkurencję i ruszyli z machiną marketingową, aby ten, nieprzychylny do tej pory, rynek mieć po swojej stronie. Stąd te wszystkie wasze zachwyty, brawa, oklaski itd. - przecież o to im chodziło.
Czy wy myślicie, że zainteresowali się piwami domowymi ze względu na ich smak, albo ich ludowe pochodzenie, czy coś w tym rodzaju? Żywiec w końcu docenił przeciwnika i chce go urobić na swoją stronę.
Comment
-
-
Co poniektórzy mają bardzo krótką pamięć: http://www.browar.biz/forum/showthre...rawie+jak+piwo
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziCzy jest sens to wypominać? (...).
JEST! Myślisz, że zmienili swój swiatopogląd na tego typu sprawy?
Comment
-
-
Może też napiszesz, że nie ma co wypominać im Gdańska, Łańcuta, Bydgoszczy, Bielska Białej, Warszawy i Braniewa. Mało ci?! Bardzo krótko wzroczny jesteś! Uwrzą jedną warke a co drugi będzie skał ze szczęścia jak dziecko. A następnie w komunikacie prasowym Heniek napisze, że z przyczyn ekonomicznych zawiesza projekt!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziMoże też napiszesz, że nie ma co wypominać im Gdańska, Łańcuta, Bydgoszczy, Bielska Białej, Warszawy i Braniewa. Mało ci?! Bardzo krótko wzroczny jesteś! Uwrzą jedną warke a co drugi będzie skał ze szczęścia jak dziecko. A następnie w komunikacie prasowym Heniek napisze, że z przyczyn ekonomicznych zawiesza projekt!
pozdrowienia... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
To zawsze warto wypominać, ale za tegoroczny pomysł brawa się należą, bo jest to promocja domowego piwowarstwa i różnorodności piwnej w ogóle. Do jego wykonania jeszcze droga daleka, ale choćby dlatego nie ma co się nakręcać, że na pewno projekt skasują albo puszczą domowych piwowarów kantem.
Comment
-
-
Comment