Chwalę Grupę Żywiec S.A.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Latarnik
    Premium Lamplighter
    🥛🥛🥛🥛
    • 2004.06
    • 5035

świadom tego, ze przedstawiciele GŻ czytają głównie ten watek, podkreślę, ze chwała im za to, ze utrzymują produkcje żywieckiego Portera w Cieszynie.
    Jeśliby poczytali trochę zagranicznych portali piwnych to szybko zdaliby sobie sprawę, ze zaprzestanie jego produkcji to byłby strzał we własne kolano,
    bo żadne inne piwo z tego koncernu nie podnosi tak jego rangi na świecie jak właśnie ten Porter.

Pozdrawiam władze GŻ z USA.

P.S.
    W USA jest on za tani, to skandal żebym tak wybitne piwo musiał kupować za $ 1.45 za sztukę (przy kupnie całego kartonu),
    Czy wy go sprzedajecie bez zysku?
    Dla samej reklamy koncernu?
    Jeśli tak to OK.

A co do tego pomysłu, który właśnie wałkujecie, to twórca zwycięskiego piwa, ktore uwarzycie w Cieszynie, musi je zaakceptować osobiście a jego nazwisko powinno znaleźć sie na każdej etykiecie tego piwa.
    To już zaczyna sie pojawiać tu w Stanach, bodajże Samuel Adams zaczął to robić.

Wybaczcie chaos wypowiedzi, ale zaraz otworze piątego porterka żywieckiego dzisiaj.
    5470 kapsli z wypitych piw
    874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
    "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
    https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
    Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
    https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• Maidenowiec
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.07
      • 2287

Ja tam się nie znam, ale powiem szczerze, że gdyby mi się zdarzyła taka okazja jak wprowadzenia w ten czy inny sposób własnego piwa na rynek, to z radości chodziłbym po suficie. I szczerze by mnie nie obchodziło czy to by było we współpracy z GŻ, KP czy jeszcze czymś innym.

Normalnie zaczynam żałować, że nie biorę udziału w konkursie.
      Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• Żywiec
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.12
        • 1571

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedzi
        Ja tam się nie znam, ale powiem szczerze, że gdyby mi się zdarzyła taka okazja jak wprowadzenia w ten czy inny sposób własnego piwa na rynek, to z radości chodziłbym po suficie. I szczerze by mnie nie obchodziło czy to by było we współpracy z GŻ, KP czy jeszcze czymś innym.

Normalnie zaczynam żałować, że nie biorę udziału w konkursie.
        Zgadzam się z Tobą a frustratom mówię stanowcze nie! Jak się ktoś chce doszukać drugiego dna to pewnie to zrobi. Dla mnie i wielu innych najważniejszy jest fakt, że za koncernową kasę, którą ostatnio bardzo skrupulatnie liczą i dzielą nadal udaje sie robić fajną imprezę, która propaguje szeroko pojętą kulturę piwa. Udział w imprezie jest dobrowolny i nikt nikogo do przyjazdu do Żywca nie zmusza.

Oczywiście sprawę traktuję bardzo osobiście i moja ocena jest mocno subiektywna. Jak mi tylko czas pozwala staram się brać udział w podobnych imprezach i w odróżnieniu od innych potrafię docenić wysiłek i ciężką pracę przy organizacji i promowaniu podobnych wydarzeń piwnych. Najważniejsze, że wszyscy miłośnicy piwa mają się gdzie spotkać i rozwijać swoje pasje a za czyją kasę to już mniej istotne.

Comment

• abernacka
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.12
          • 10863

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedzi
          Zgadzam się z Tobą a frustratom mówię stanowcze nie! (...)
          Masz rację, ja także bym złego słowa nie powiedział/napisał na temat swojego pracodawcy
          Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Marusia
            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
            🍼🍼
            • 2001.02
            • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
            Masz rację, ja także bym złego słowa nie powiedział/napisał na temat swojego pracodawcy
            Masz nieaktualne informacje, Grzesiek nie pracuje w Heńku.
            www.warsztatpiwowarski.pl
            www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• naczelnik
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.08
              • 1884

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
              Ja natomiast tak
              Popieram domowe browary!

Polakom gratulujemy naczelnika

Zamykam browar.
              Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.

gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi

Comment

• Krzysztof
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2001.04
                • 1689

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedzi
                Zgadzam się z Tobą a frustratom mówię stanowcze nie! Jak się ktoś chce doszukać drugiego dna to pewnie to zrobi. Dla mnie i wielu innych najważniejszy jest fakt, że za koncernową kasę, którą ostatnio bardzo skrupulatnie liczą i dzielą nadal udaje sie robić fajną imprezę, która propaguje szeroko pojętą kulturę piwa. Udział w imprezie jest dobrowolny i nikt nikogo do przyjazdu do Żywca nie zmusza.

Oczywiście sprawę traktuję bardzo osobiście i moja ocena jest mocno subiektywna. Jak mi tylko czas pozwala staram się brać udział w podobnych imprezach i w odróżnieniu od innych potrafię docenić wysiłek i ciężką pracę przy organizacji i promowaniu podobnych wydarzeń piwnych. Najważniejsze, że wszyscy miłośnicy piwa mają się gdzie spotkać i rozwijać swoje pasje a za czyją kasę to już mniej istotne.

Doceniamy, twój wkład w organizację giełdy od tylu lat....
                Domyslam się co czujesz. Glełda to "twoje dziecko".

z piwnym pozdrowieniem
                Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                www.twojmalybrowar.pl

Comment

• abernacka
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2003.12
                  • 10863

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                  Masz nieaktualne informacje, Grzesiek nie pracuje w Heńku.
                  Będąc organizatorem giełdy na której Żywiec jest strategicznym sponsorem także bym ich chwalił podnieboskłonem.

Ps. Ale powracając do tematu, dyskusja wcześniejsza była na temat polityki Heńka a nie giełdy.

Comment

• ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23976

Marcinie, nieco przesadzasz ze swoimi insynuacjami, to tak jakbym na podstawie Twoich postów stwierdził że jesteś na garnuszku Bundesfinanzamtu, co jest oczywiście ewidentną bzdurą, ale przecież można sobie pobajdurzyć, no nie? Proszę odrobinę przystopować - po co taka nachalność...
                    Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2009-05-15, 10:13.
                    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• hasintus
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2006.07
                      • 850

Wracając do nagrody specjalnej dla Grand Championa KPD 2009 to mam kilka nurtujących mnie pytań:
                      Czy browar w Cieszynie może przeprowadzać fermentację w temperaturach 20-24 stopnie. Czy technologicznie może wyprodukować roggena?
                      Czy będzie możliwe przeprowadzenie refermentacji w butelkach?

W konkursie jest 6 kategorii, ale coś mi się wydaje, że w grę wchodzi tylko koźlak i porter.

Comment

• kopyr
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2004.06
                        • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hasintus Wyświetlenie odpowiedzi
                        W konkursie jest 6 kategorii, ale coś mi się wydaje, że w grę wchodzi tylko koźlak i porter.
                        No i jeszcze pils.
                        blog.kopyra.com

Comment

• hasintus
                          • 2006.07
                          • 850

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                          No i jeszcze pils.
                          No właśnie że nie, bo pils to żadna ciekawostka, ot zwykłe piwo. Mają swoje "lepsze" .

Comment

• kopyr
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2004.06
                            • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hasintus Wyświetlenie odpowiedzi
                            No właśnie że nie, bo pils to żadna ciekawostka, ot zwykłe piwo. Mają swoje "lepsze" .
                            Porter też mają.
                            blog.kopyra.com

Comment

• hasintus
                              • 2006.07
                              • 850

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                              Porter też mają.
                              I nawet dobry, czyli pozostaje koźlak.

Comment

• abernacka
                                🥛🥛🥛🥛
                                • 2003.12
                                • 10863

Jestem wdzięczny grupie żywiec, że podczas wielkiej imprezy jaką jest bezwątpienia "The Tall Ships' Races" można było napić się pseudopiwnego barachła zamiast piwa a które mogłoby pochodzić zamkniętego przez nich z browaru Gdańskiego. Na prawdę po stokroć dziękuję wam za to!

Comment

Przetwarzanie...
                                X