Chwalę Grupę Żywiec S.A.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

Ja nie twierdzę, że pytanie o piwo zawsze skutkuje. Przecież właściciel sklepu też się nie rozerwie. Jak w hurtowni nie ma to do browaru przecież nie pojedzie. A to o czym piszesz dalej potwierdza to co napisałem w poprzednim poście. I dalej podtrzymuję, że jeśli chcesz, żeby były w sprzedaży inne piwa, to musisz je kupować. Oczywiście to nie da ci gwarancji, że ono zawsze będzie, ale masz lepszy pomysł? Bo z Twoich postów można odnieść takie wrażenie, że po prostu nic, tylko siąść i płakać.
    Powiem Ci taką rzecz, z Kryształem spotkałem się na tym Forum, wiedziałem, ze jest jeden sklep we Wrocławiu (25 km od Obornik Śl.) gdzie można go dostać. Za cholerę nie wiedziałem gdzie to jest. No ale pojechałem, zakupiłem (inne piwka też). Wypromowałem troszkę piwo wśród znajomych. No a po kilku miesiącach jak się okazało, że hutownia z którą współpracuję weszła w Perłę, zamówiłem do sklepu. I teraz mam Kryształa u siebie w sklepie.
    Last edited by kopyr; 2004-12-23, 16:36.
    blog.kopyra.com

Comment

• emes
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.08
      • 4275

Opowiem swój przypadek jako klienta jednego sklepu, który wprowadził piwa dość nietypowe jak na sklep spożywczy. Na mojej ulicy jeden sklep zaczął być czynny 24 h, dzięki temu przez przypadek odkryłem zmiane w asortymencie piwnym. Ten sklep zaczął o dziwo sprowadzać ciekawe piwa, jest Ciechanów (Black Huger, Beczkowe, Miodowe), Jurand, Franciskaner, różne z browarów lokalnych np z Konstancina, Lublina itp. I jest to jedyny powód dla którego cokolwiek kupuję w tym sklepie. Gdyby tam tych piw nie było ( a były takie czasy), to nie ma mowy żebym tam zaglądnął, po prostu nie lubię takich sklepów z obsługą nie z tej epoki, cenami znacznie wyższymi niż w sklepach wielkopowierzchniowych, asortyment nie za wielki i jak się robi większe zakupy to z wózkiem nie można podjechać do auta. Dzieki temu , że ktoś o dziwo wprowadził piwa regionalne, to zdarza mi się zrobić tam dodatkowe zakupy. Wcześniej omijałem ten sklep szerokim łukiem, zwłaszcza, że pamietam jak tam standartowo kiedyś piwo było droższe tak conajmniej 1 pln na butelce od piwa z większego sklepu i piwa były tylko koncernowe.
      Teraz nawet w supermarkecie można kupić bardzo rzadkie piwa, nawet belgijskie lambiki, klasztorne itp, więc idąc na łatwiznę to nie tylko ceną się przegrywa z takimi sklepami.

Comment

• mio-beta
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2003.10
        • 39

Grupa Zywiec

Ja tego nie pije i radze ludziom tego nie pic. Wszystko robione na jeden smak czyli woda z dodatkami. Niewazne mozna poleciec do Indonezji jest tam Bintang niczym sie nie rózni od Zywca, Warki i Krolewskiego. Ciekawe tylko czemu Heineken nie zamknal browaru w Amsterdamie tylko zostawil jako kawal historii. Warszawie tez sie to nalezalo. Ale cóz grunty w Warszawie to 7000 milionów papierów.

Comment

• becik
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍼🍼
          • 2002.07
          • 14999

Odp: Grupa Zywiec

mio-beta napisał(a)
          Ciekawe tylko czemu Heineken nie zamknal browaru w Amsterdamie tylko zostawil jako kawal historii.
          może się mylę ale z tego co kojarzę to browar Heinekena w Amsterdamie jest zamknięty i pełni tylko funkcję biurową oraz mieści muzeum
          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• mio-beta
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2003.10
            • 39

poprawka

Nie tak jak napisalem zapedzilem sie prawdziwa suma to 700 milionów papirów. Przepraszam za przekrecenie.

Comment

• mio-beta
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2003.10
              • 39

muzeum

Tak jest to jest muzeum. Napisalem ze nie zamknal ale zamknal ale go zostawil jako kawal historii.

Comment

• mio-beta
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2003.10
                • 39

Haberbusch

Ale mam nadzieje ze spadkobiercy odzyskaja te tereny i ze sprzedazy gruntów nici.

Comment

• e-prezes
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2002.05
                  • 19260

oczywiście nie jest tak źle co by nie mogło być gorzej mimo wszystko nie mam powodu chwalić H-Ż za nic, poza ty co już wspomniałem.

Comment

• Krzysztof
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2001.04
                    • 1689

Heniek z całą pewnością odpowiada za zamknięcie browarów: Braniewo, Gdańsk i Łańcut.
                    Co do Warszawy to postawił on "kropkę nad "i"". Zakład był w złej sytuacji ekonomicznej a za to odpowiadają ludzie, którzy zarządzali przedsiębiorstwem: "Browary Warszawskie Królewskie" i "Brauunion" To oni doprowadzili do takiej sytuacji. Nie zamierzam bronić GŻ ale taka jest prawda. 3 lata pracy ludzi z BU i wielkie straty.
                    Pamiętacie "wspaniałomyslność" sprzedaży browarów: Grudziądz, Ciechanów i Rakszawa. Ten ostatni pracuje z sukcesami i daje ludziom pracę co z punktu widzenia tych ludzi jest wartością samą w sobie....
                    Widzicie z jednej strony "wspaniałomyślność" a z drugiej strony "kłódka"...
                    Co do terenu to nie moja sprawa. Ani nie jestem dysponętem tego terenu ani nie bedę dysponetem kasy za ten teren. Będzie co będzie
                    Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                    www.twojmalybrowar.pl

Comment

• zibiolot
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2003.12
                      • 195

A czy ktoś zna dane o sprzedaży (% tort rynku) piw grupy Żywiec w całym kraju i dla porównania województwa lub regionu w którym jest wytwarzane?

Comment

• biermann
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2001.09
                        • 2552

A ja cenie ich za szczerość wpierw uprzedzają :
                        Attached Files
                        "Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
                        Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
                        Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
                        Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
                        Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.

Comment

• biermann
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2001.09
                          • 2552

A potem samokrytycznie walą z grubej rury :
                          Attached Files
                          "Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
                          Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
                          Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
                          Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
                          Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.

Comment

• clarq
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2003.09
                            • 187

Chciałbym napisać coś dobrego o GŻ, ale nie potrafie. Zamykanie browarów uważam za zbrodnie Po ostatnim zamknięciu bojkotuje GŻ.

Aby zwiększyć zainteresowanie piwami z małych browarów potrzebna jest współpraca z małymi sklepikami osiedlowymi. Potrzebna jest akcja promocyjna:

1. Wprowadzić jedno piwo z małego browaru i przez pewien czas sprzedawać je w cenie promocyjnej (tzn. po kosztach lub z małym zyskiem). Następnie wprowadzić te piwo do normalnego asortymentu, sprzedawać je po normalnej cenie i sprowadzić następne piwo.

2. Każdemu klientowi, który kupuje piwo dawać ulotke reklamującą browar.biz . Wiem, że jest to związane z pewnymi kosztami, ale przekłada się to na wzrost popytu na piwa z małych browarów.
                            -------------------
                            Grupie Żywiec mówie stanowcze NIE!
                            Guinnessowi i innym ALE mówie stanowczo TAK!
                            Smacznym piwom (także jasnym) mówie TAK.

Comment

• sklep-piwowar
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.10
                              • 559

clarq napisał(a)
                              .

2. Każdemu klientowi, który kupuje piwo dawać ulotke reklamującą browar.biz . Wiem, że jest to związane z pewnymi kosztami, ale przekłada się to na wzrost popytu na piwa z małych browarów. [/B]

Jestem za i mogę to wprowadzić w praktyce

Comment

• Pogoniarz
                                † 1971-2015 Piwosz w Raju
                                • 2003.02
                                • 7971

Ja w tamtym roku nie wypiłem tylko piwa warzonego w Żywcu.Śladowe ilości z reszty należącej do GŻ,nie licząc Cieszyna.W tym postanowiłem sobie nie wypić z Żywca,Warki i EB.Myślę ,że dam radę bez problemu Mam ich gdzieś ...

Prawie jak Piwo
                                SZCZECIN

Comment

Przetwarzanie...
                                X