może te wina są robione z tej wódy i wody i jeszcze jakiegoś barwnika oraz substancji zapachowo smakowych identycznych z naturalnymi, napewno pyszne....
Chwalę Grupę Żywiec S.A.
Collapse
X
-
Teraz sobie przypominam, że żonie kupowałem jakieś wino z RPA i było z tyłu na etykiecie, że importowane przez GŻ. Wino ponoć było dobre, sam się nie znam, ale z tego co wąchałem było dość gęste i napewno nie rozwodnione (jak piwa Gż)Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumHe, he. Właśnie wyczytałem na stronach Grupy Żywiec, że zajęli się sprzedażą....
...wina.
Wracając zaś do Tradu, to handlują oni pełnym przekrojem alkoholi i napojów. To co wielu może zaskoczyć, to fakt, że handlują np. Tyskim.
Comment
-
-
Ponieważ spółki Żywiec Trade wyodrębniły się z sieci dystrybucji Grupy Żywiec i funkcjonują niezależnie, chyba nawet bez większościowego kapitału Heinekena. Są to zresztą duże spółki i w poszczególnych województwach są wysoko w rankingach pod względem wuelkości obrotów i zysków.
Comment
-
-
Handlowanie Tyskim nie wynika z jakiejś samowolki ŻT wobec GŻ. Po prostu niektóre, szczególnie małe, sklepy nie zamierzają brać piwa z kilku hurtowni, chcą mieć tylko jednego dostawcę, bo to wygodne. Wobec czego ŻT aby handlować z tymi sklepami wprowadziło do oferty piwa np. z KP. Inną zaskakującą rzeczą jest fakt, że często GŻ ma lepsze ceny na Tyskie niż oficjalni dystrybutorzy tegoż. ŻT nie obowiązują bowiem cenniki, które KP narzuca swoim dystrybutorom.
Comment
-
-
Byłem wczoraj w Tychach.Produkcja wygląda jak mechaniczna ubojnia.Piliśmy piwo na darmowej degustaci.Swiństwo.Nie znoszę piw z Swiętej Trójcy.Nikt mnie do tego piwa nie przekona.A propos ce ja wolę załapłacić więcej ale za cos lepszego.Inna sprawa że ja płacę 1.70 za ciechana
Comment
-
-
Browar Zamkowy w Cieszynie
Po piątkowym zwiedzaniu Browaru Zamkowego w Cieszynie, muszę pochawalić GŻ za:
-utrzymywanie tego żywego skansenu jakim jest Browar Zamkowy
-za fermentację piwa w otwartych kadziach w tym browarze
-za dekokcyjne zacieranie w tym browarze
-za to, że ponad stuletnie wyposażenie nadal jest sprawne i działa w tym browarze
Mam tylko nadzieję, że kiedyś jaki prezesik z Holandii nie wpadnie na pomysł, by w ramach redukcji kosztów zamknąć ten browar...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum Wyświetlenie odpowiedziMam tylko nadzieję, że kiedyś jaki prezesik z Holandii nie wpadnie na pomysł, by w ramach redukcji kosztów zamknąć ten browar...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czes Wyświetlenie odpowiedziTo, że Cieszyn dotąd funkcjonuje jest możliwe tylko dlatego, że browar bardzo spodobał się właśnie jednemu "prezesikowi" z Holandii.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziPrędzej bym się obawiał ambitnego dyrektora finansowego znad Wisły, który będzie chciał się wykazać przed centralą cięciem kosztów.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum Wyświetlenie odpowiedziPo piątkowym zwiedzaniu Browaru Zamkowego w Cieszynie, muszę pochawalić GŻ za:
-utrzymywanie tego żywego skansenu jakim jest Browar Zamkowy
-za fermentację piwa w otwartych kadziach w tym browarze
-za dekokcyjne zacieranie w tym browarze
-za to, że ponad stuletnie wyposażenie nadal jest sprawne i działa w tym browarze
Mam tylko nadzieję, że kiedyś jaki prezesik z Holandii nie wpadnie na pomysł, by w ramach redukcji kosztów zamknąć ten browar...
Ja też dołączam się do tych słów bo nic więcej nie potrafię dorzucić - tak trzymać !
Comment
-
-
tak się strasznie zapędziłem, że zapomniałem o sytuacji Zywieckiego Portera w Cieszynie.
Będąc ostatnio w Cieszynie rozmawiałem tu i tam, i muszę stwierdzić, iż Brackie jest dostępne tam wszędzie - podobnie jak Tyskie w Tychach ! Można też dostać tamtejszego portera w postaci flaszkowej, i jeszcze da się zauważyć Brackie śmiało atakujące zaolziańską ziemie ( 20kcz/ 0,5l ) i to prawie wszystko ...
To prawie - znaczy się poważnym problemem, gdyż znaczna część restauratorów nie wie, iż w cieszyńskim browarze warzy się portera i można go serwować w postaci beczkowej !!!
Uważam, że przynajmniej w okresie zimowym jest wskazane jego spożywanie tam - także w postaci beczkowej - chociaż śladowo, w kilku miejscach ! Nie uwierzę, że nie ma nie niego chętnych, zaś sam Cieszyn nie jest przecież prowincjonalnym miasteczkiem !
Dla tego powyższego faktu - wielki minus dla GŻ !
Więc kochani żywcem z Żywca i Cieszyna - zróbcie coś aby nie trzeba było jeździć za porterem ( tym beczkowym ) do najbliższego Ustronia lub Wisły z B-B na czele!Last edited by ZIOMEK2; 2007-06-21, 18:38.
Comment
-
-
ZIOMEK2 - wracając do tematu beczek - draughtkegów jak na lekarstwo!
Prócz Heinekena nigdzie nie widziałem beczkowego piwa... No chyba, że w Żywcu Żywca, ale tak poza tym miastem to w normalnym sklepie nie chcą ich rozprowadzać czy jak?koncerniak = prawie jak piwo :D
Ostatnie testy: Minibrowar MajEr z Gliwic!
reklama: Ski Jump Mania - fajna gra przeglądarkowa!
Sonda prezydencka użytkowników GooglePlus
Comment
-
-
koncerniak = prawie jak piwo :D
Ostatnie testy: Minibrowar MajEr z Gliwic!
reklama: Ski Jump Mania - fajna gra przeglądarkowa!
Sonda prezydencka użytkowników GooglePlus
Comment
-
Comment