Chwalę Grupę Żywiec S.A.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pietrzak
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2007.05
    • 29

Nie ważne jak promocje i prezentacje ale pijąc w Łodzi ostatnio Brackie jest okropne.I nikt mnie nie przkona ze że można pić to piwo, Żywiecki Porter odpada ostatnio od swojej jakości, z nalewaka jest kwaśny po po prostu.Z butelki da się wypić.Ale nigdy nie byłem zwolennikiem tego portera

Comment

• kangurpl
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.03
      • 2660

Czytam i staram się zrozumieć.
      Q..wa tez tez tak bede bede pisac, a co co
      Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
      "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Comment

• remfire
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.03
        • 1334

A ja dla odmiany musze pochwalić Grupę Żywiec za dbałość nawet o szczegóły na ich samochodach firmowych. Jeden z nich niedawno widziałem w Świdnicy, była to Skoda pięknie oklejona , ale nie to przykuło moją uwagę. Stałem za nia na światłach, więc odruchowo spojrzałem na numery rejestracyjne - pochodziły z Żywca, więc na początku było SZY , a dodatkową literka było F

Comment

• kiszot
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🍼🍼
          • 2001.08
          • 8109

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kangurpl Wyświetlenie odpowiedzi
          Czytam i staram się zrozumieć.
          Q..wa tez tez tak bede bede pisac, a co co
          Co się nabijasz? On po prostu się jąka.
          Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
          1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
          Mein Schlesierland, mein Heimatland,
          So von Natur, Natur in alter Weise,
          Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
          Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• Tomasz_Moczarski
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2007.12
            • 182

Dobra... troche ich pochwalilem, ale znalazlem minus i to dosyc ciekawy.
            Czemu w Tesco i Carrefour sieciach nie ma juz Portera? Czyzby za dobrze schodzil, ze nie nadazaja z produkcja?
            Juz dobre 2 tygodnie tak jest - w innych marketach tez tak jest? W Żabkach np. sa jeszcze półlitrowce
            Last edited by Tomasz_Moczarski; 2008-05-04, 01:05.
            koncerniak = prawie jak piwo :D
            Ostatnie testy: Minibrowar MajEr z Gliwic!
            reklama: Ski Jump Mania - fajna gra przeglądarkowa!
            Sonda prezydencka użytkowników GooglePlus

Comment

• robox
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.11
              • 8188

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomasz_Moczarski Wyświetlenie odpowiedzi
              Dobra... troche ich pochwalilem, ale znalazlem minus i to dosyc ciekawy.
              Czemu w Tesco i Carrefour sieciach nie ma juz Portera? Czyzby za dobrze schodzil, ze nie nadazaja z produkcja?
              Juz dobre 2 tygodnie tak jest - w innych marketach tez tak jest? W Żabkach np. sa jeszcze półlitrowce
              Rzeczywiście z Tesco Porter Żywiecki jakoś poznikał z półek, za to w Kauflandzie jest jego sporo, nawet ładnie pakowane bodajże 6-paki 0,33l.

Comment

• Pietrzak
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2007.05
                • 29

Praktycznie w wielkometrażowych sklepach Żywiecki Porter się nie pojawia, czasem w Carfourze.Przepraszam za mój ostatni wpis, pisałem na szybko z palmtopa.Dziś piłem znów Portera Żywieckiego z beczki, jakość niezmiennie nijaka.A wygląd samochodu przedstawiciela handlowego naprawdę nie ma nic wspólnego z jakością piwa, zresztą i to też jest wliczone w cenę piwa, tak jak śliczne reklamy, bilboardy itp.Za co płaci konsument tego "targetu".

Comment

• Tomasz_Moczarski
                  • 2007.12
                  • 182

Wystarczy porownac kluczowe marki KP i GŻ - cena Tyskiego jest 20-40 groszy niższa od ceny Żywiec Full Light (czy jak to tam się zwie)... Tragedia... wydają dużo na kampanię, a potem zwykły konsument musi wybierać piwo konkurencji, gdyz czasem te pare groszy mu zabraknie do ich piwa - tragedia...
                  W sumie to piwo Żywiec jest w cenie Carlsberga produkowanego w Polsce... Takze ten cały Heniek i Żywiec powinny kosztowac ze 30-40 gr mniej...
                  Z tej firmy nie pilem chyba tylko Fischera, Leżajska, Królewskiego, Kapera i Specjala - cos z nich polecacie i jak sie ma jakosc do ceny piwa...?
                  Aha i mam pytanie do tych co pili zarówno Lecha jak i Żywca bezalkoholowego - który jest lepszy, bo tylko jak narazie Lecha pilem i smakuje mi o wiele lepiej niz tradycyjny Premium, ktory ostatnimi czasy wg. mnie jest nijaki...
                  Last edited by Tomasz_Moczarski; 2008-05-05, 02:43.

Comment

• Pogoniarz
                    † 1971-2015 Piwosz w Raju
                    • 2003.02
                    • 7971

No cóż w/g mnie odpuść sobie picie tych piw,chyba ,że lubisz nijakość...

Prawie jak Piwo
                    SZCZECIN

Comment

• becik
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🍼🍼
                      • 2002.07
                      • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomasz_Moczarski Wyświetlenie odpowiedzi
                      Aha i mam pytanie do tych co pili zarówno Lecha jak i Żywca bezalkoholowego - który jest lepszy,
                      Mi bardziej smakuje Żywiec, ale zwróć uwagę że ten Żywiec jest niskoalkoholowy, a nie b/a (ma ok 1%).
                      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Tomasz_Moczarski
                        • 2007.12
                        • 182

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz Wyświetlenie odpowiedzi
                        No cóż w/g mnie odpuść sobie picie tych piw,chyba ,że lubisz nijakość...
                        Fischera jednak kiedys sprobuje Jesli chodzi o reszte to sobie daruje :P

Co do bezalkoholowych to sie zgodze, bo w sumie pisze jak byk na opakowaniu Niskoalkoholowe... Pytalem glownie o to, ze jak ktos bedzie chcial sie napic piwa, a pozniej np. prowadzic auto to czy żywiec niskoalkoholowy jest lepszy od lecha free? Tylko tyle chce wiedziec

Comment

• becik
                          🍼🍼
                          • 2002.07
                          • 14999

Co do bezalkoholowych to sie zgodze, bo w sumie pisze jak byk na opakowaniu Niskoalkoholowe... Pytalem glownie o to, ze jak ktos bedzie chcial sie napic piwa, a pozniej np. prowadzic auto to czy żywiec niskoalkoholowy jest lepszy od lecha free? Tylko tyle chce wiedziec
                          Tez piję b/a tylko i wyłącznie kiedy jestem w drodze, żywiec n/a i Karmi klasyczne to najczęściej przeze mnie spożywane piwka dla kierowców. Lech ma zbyt mocny ten specyficzny dla piw b/a smak i zapach
                          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• kopyr
                            • 2004.06
                            • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                            Tez piję b/a tylko i wyłącznie kiedy jestem w drodze, żywiec n/a i Karmi klasyczne to najczęściej przeze mnie spożywane piwka dla kierowców. Lech ma zbyt mocny ten specyficzny dla piw b/a smak i zapach
                            No tu się nie zgodzę. IMO w Lechu Free ten posmak jest mniejszy niż w wielu innych piwach b/a, Żywca Niskoalkoholwego nie wyłączając. Ma za to coś co jest w b/a rzadko spotykane a mianowicie solidne chmielenie, z dużą ilością chmielu aromatycznego. Lech Free to jest najlepsze co KP ma w swojej ofercie.
                            Last edited by kopyr; 2008-05-06, 19:35.
                            blog.kopyra.com

Comment

• becik
                              🍼🍼
                              • 2002.07
                              • 14999

No chyba, że coś się zmieniło bo ostatniego Lecha b/a piłem z rok temu

Comment

• mwa
                                • 2003.01
                                • 5071

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                                No tu się nie zgodzę. IMO w Lechu Free ten posmak jest mniejszy niż w wielu innych piwach b/a, Żywca Niskoalkoholwego nie wyłączając. Ma za to coś co jest w b/a rzadko spotykane a mianowicie solidne chmielenie, z dużą ilością chmielu aromatycznego. Lech Free to jest najlepsze co KP ma w swojej ofercie.
                                Bym się zgodził, tylko widzę jakiś podstęp KP.
                                Też mi smakuje jako jedne z lepszych piw-piłem nie raz, ale wolę coś mniej na topie.
                                Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

Przetwarzanie...
                                X