Jestem wdzięczny Carlsberg Polska że na Tall Ship Races 2007 i na ostatnich Dniach Morza W Szczecinie można było tylko i wyłącznie napić się Bosmana Fulla (na pytanie o pasteryzowane dziunie za barem robiły wielkie oczy). Imprezy fajne, ale z braku piwa (bosman full nim zdecydowanie nie jest) zawinołem się szybko bo ile można statki oglądac
Chwalę Grupę Żywiec S.A.
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mikko Wyświetlenie odpowiedziJestem wdzięczny Carlsberg Polska że na Tall Ship Races 2007 i na ostatnich Dniach Morza W Szczecinie można było tylko i wyłącznie napić się Bosmana Fulla (na pytanie o pasteryzowane dziunie za barem robiły wielkie oczy). Imprezy fajne, ale z braku piwa (bosman full nim zdecydowanie nie jest) zawinołem się szybko bo ile można statki oglądac
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Comment
-
-
mrożą?
Lody piwneMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzimrożą?
Lody piwne
Comment
-
-
Brackie z Cieszyna
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czes Wyświetlenie odpowiedziGrupa Żywiec S.A.(polska część Heinekena) - ciągle największa grupa piwowarska w kraju - jawi się na naszym Forum najczęściej jako także największy wróg świadomego, bo forumowego piwosza.
W obliczu zbliżających się Świąt (które powinny być czasem miłości i przebaczania ), proponuję spojrzeć na "Heńka" przychylniej.
Zainspirował mnie do tego apelu przygotowany przez Grupę Żywiec pakiet piw pod nazwą "Międzynarodowa Kolekcja Specjalności Piwnych".
Oczywiście pakiet ten ma cel promocyjny/komercyjny - wszystkie prezentowane piwa są produkowane przez browary należące do Heinekena i trudno aby było inaczej.
Zestaw tych piw uświadamia jednak, że Heineken zdaje się dbać o zachowanie pewnej i znacznej różnorodności swej oferty. Obok pospolitych jasnych lagerów, jest w niej miejsce m. innymi na Muenchner Helles, Hefe-Weizen, Porter Bałtycki. Do pakietu, oprócz pięknej rastalowskiej szklanicy do pszenicznego Paulanera, dołączona jest ładnie wydana broszura promująca właśnie różnorodność, na utrzymaniu której nam zależy!
Jeżeli spojrzymy na rynek krajowy, to spośród dużych grup piwowarskich jedynie Żywiec utrzymał produkcję Portera.
Tylko Żywiec utrzymał produkcję "piwa bezalkoholowego", które, jak trzeba było ze względu na Ustawę, jakoby produkowały niemal wszystkie browary.
Bolesne były i są zamknięcia browarów w Gdańsku, Łańcucie, Braniewie i ostatnio w Warszawie - wiadomo, że decydowała tu bezwzględna ekonomia. Ale Heinekena jednak stać, w tym świecie rządzonym pieniądzem, na rzadki gest, kaprys rzec można, utrzymywania browaru zamkowego w Cieszynie.
No więc, co o tym myślicie?
P.S.
1) Pakiet z Kolekcją Specjalności kupiłem w "Piotrze i Pawle" w Jankach za 35,99 ( a nie od przedstawiciela Żywca za 20 zł )
2) W załączonej broszurce błędnie podano, że żywiecki Porter i Murphy's Red są piwami górnej fermentacji
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomir1206 Wyświetlenie odpowiedziChciałem napisać w aspekcie browaru cieszynskiego. Produkowane jest tam "Brackie" w kegach i w butelkach. (...)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomir1206 Wyświetlenie odpowiedzi....... Jak jesteście na ŚLĄSKU CIESZYŃSKIM to polecam, bo w tym rejonie jest sprzedawane.Polakom gratulujemy Brackiego
Gdy rozum śpi budzą się demony
Comment
-
Comment