By the way - uważam piwo za jeden z njwiększych wynalazków w historii ludzkości.
Co sie stalo z BROKIEM ?
Collapse
X
-
-
Jeszcze jedna kwestia - jeżeli m markecie stoją butelki z warstwą kurzu, to albo jest to zapomniany sklep ogólnospożywczy w Pcimiu Dolnym albo po prostu browar o to nie dba.Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.Comment
-
tak jest
zakurzone piwo jest oznaką tego iż sklep został zawalony towarem,albo pani sprzątaczce się ściereczki skończyłyWspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"Comment
-
Ja takiego sklepu nie widziałam od dawna. Co to za piwo, które zdąży się zakurzyć?
A pamiętacie Red EB? Bardzo ciekawy produkt. Zniknął, bo właśnie się kurzył na półkach, nie trafił w polskie gusta.Comment
-
wg mnie przesadzili z przypalonym aromatem, a to rzutowało na charakter goryczki.
Niemniej piwa typu RED np. Kilkenny są niezłe.Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.Comment
-
Odpowiadam zbiorczo:
1.Jako prawdziwy twardziel piję tylko piwo (wódki raz w roku nie mozna poważnie traktować, z win wyłącznie tokaj, wyłącznie do posiłku, wyłącznie w małej ilości).
2. Spirytus piłem raz w życiu, jakieś 15 lat temu w Zakopanem, i to tylko dlatego, że w całym mieście niebyło ani kropli innego trunku.
3. Takich zakurzonych sklepów widziałem dość sporo, w tym nawet we Wrocławiu.Comment
-
Ale piwo było ciekawe, nie powiedziałam że smaczne
Ja też jestem prawdziwy twardziel (nie mylić z babochłopem!) i nie smakuje mi Redds, Cooler cytrynowy jest świetny na lekkiego kaca, Coolera Pinakolady na wszelki wypadek nie próbowałam, a czasem piję piwo z sokiem, zwłaszcza w lecie. Wódkę z rzadka, wino wytrawne białe z serami... częsciej.Comment
Comment