Co z zabytkami Browarów Warszawskich?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kangurpl
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.03
    • 2660

TV na nich napuściłaś ?
    Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
    "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Comment

• Małażonka
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.03
      • 4602

Nie, tylko tak sobie pomyślałam, że może kogoś zainteresują te - muszę jednak przyznać - niewielkie figurki (nie wiem dlaczego wydawały mi się ze dwa razy większe ). I zainteresowały - jednymi z bohaterów dzisiejszego wydania Kuriera Warszawskiego były właśnie żeliwne (tak, Becik - tu miałam rację ) Sfiksy. Czy pozostaną na miejscu czy zamieszkają w muzeum - na razie nie wiadomo, w każdym razie chwilowo wylądowały w kartonowych domkach wypełnionych styropianem, a Konserwator Zabytków zapewniał, że zostaną uznane za zabytek (podobnie tak, jak część budynków pozostałych po Browarach Warszawskich)...
      Ostatnia zmiana dokonana przez Małażonka; 2005-01-04, 18:27.

Comment

• Ark
        Porucznik Browarny Tester
        • 2003.04
        • 414

Można mieć tylko nadzieję iż nie będzie to tylko chwilowe zainteresowanie konserwatora (zaniepokojeni telewidzowie kuriera pewnie będą czuwać)
        Swoją drogą też wydawały mi się nieco większe.
        Ostatnia zmiana dokonana przez Ark; 2005-01-04, 18:33.
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23981

Skandal! GŻ zmniejszyła Sfinksa! I to dwukrotnie!
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Małażonka
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.03
            • 4602

Comment

• emes
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.08
              • 4275

Ja mam w domu małego sfinksa, interesuje mnie proces odwrotny, jak je powiększyć

Comment

• Małażonka
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.03
                • 4602

Dla ludzi "niestołecznych" i dla zapracowanych bardzo - podaję stronę TVP3 , na której można obejrzeć (lub ściągnąć sobie) cały dzisiejszy Kurier Warszawski (Sfinksy też)- proszę jednak wziąć pod uwagę, że dzisiejszy Kurier nie będzie trwał wiecznie
                Ostatnia zmiana dokonana przez Małażonka; 2005-01-04, 21:01.

Comment

• iron
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  🍼🍼
                  • 2002.08
                  • 6771

Film (znaczy Kurier Warszawski) jest w formacie asf. Nawet jak zniknie z zaznaczonego miejsca (czyli po emisji jutrzejszego kuriera - ok 19-tej) to nie umknie bezpowrotnie, tylko będzie sobie czekał na ewentualnych oglądaczo-ściągaczy w okienku Kuriera Warszawskiego w zakładce Archiwum
                  bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                  Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                  Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• emes
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.08
                    • 4275

Dobrze, że się tym zajęła telewizja, bo inaczej to chyba te sfinksy robiłyby za ozdoby działek pokątnie dobranych kupców, albo poszłyby po prostu na przemiał. Chyba tylko dzięki interwencji z zewnątrz (Małażonka ?) konserwator zabytków został obudzony ze snu urzędniczo-zimowego i może coś zadziała, żeby sfinksy i zabytkowa budowla z tablicą zostały wpisane na listę zabytków przed wyburzeniem i zniszczeniem. Z drugiej strony to bardzo dziwne , że pani konserwator dopiero teraz przygotowywuje dokumentację obiektów, które mają ponad 150 lat. Chyba ta pani to ma specjalizację w zabytkach innego miasta, jak się jej nie przypomni, że coś jest w wawie zabytkowe, to żyje w wielkiej nieświadomości , że ma coś zrobić. Co więcej to nawet jest jej obowiązkiem, za co zresztą dostaje kasę podatników tego miasta.

Comment

• macmon
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2002.10
                      • 140

Małażonka napisał(a)
                      Nie, tylko tak sobie pomyślałam, że może kogoś zainteresują te - muszę jednak przyznać - niewielkie figurki (nie wiem dlaczego wydawały mi się ze dwa razy większe ). I zainteresowały - jednymi z bohaterów dzisiejszego wydania Kuriera Warszawskiego były właśnie żeliwne (tak, Becik - tu miałam rację ) Sfiksy. Czy pozostaną na miejscu czy zamieszkają w muzeum - na razie nie wiadomo, w każdym razie chwilowo wylądowały w kartonowych domkach wypełnionych styropianem, a Konserwator Zabytków zapewniał, że zostaną uznane za zabytek (podobnie tak, jak część budynków pozostałych po Browarach Warszawskich)...
                      Dzięki Tobie nie zginie bezpowrotnie pamięć po Browarach Warszawskich, szkoda że w Warszawie niewiele jest osób, którym na sercu leży los ś.p. Browaru.

Comment

• iron
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        🍼🍼
                        • 2002.08
                        • 6771

Eee, no trochę to tych ludzi jednak jest i w Warszawie i w całej Polsce.
                        Ostatnia zmiana dokonana przez iron; 2005-01-05, 14:32.
                        bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                        Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                        Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• Małażonka
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.03
                          • 4602

Takich ludzi jest naprawdę bardzo wielu (tylko może nie chcą się tym afiszować)....

Comment

• macmon
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2002.10
                            • 140

Małażonka napisał(a)
                            Takich ludzi jest naprawdę bardzo wielu (tylko może nie chcą się tym afiszować)....
                            Ale tych bardzo wielu zrobiło bardzo niewiele, a Ty ... działasz, dzwonisz, piszesz...

(jakoś nie zauważyłem protestujących tłumów, gdy wywozili nasze tanki)

Comment

• Małażonka
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.03
                              • 4602

Ja też nie protestowałam - jedyne co mi pozostało, to być biernym obserwatorem wyjazdu tanków. Miło mi, że tak piszesz, ale nie przeceniaj moich zasług - jestem tylko małym szarym człowieczkiem, który niestety niewiele może

Comment

• Pinio74
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.10
                                • 3881

macmon napisał(a)
                                (...)(jakoś nie zauważyłem protestujących tłumów, gdy wywozili nasze tanki)
                                No tak, ale w przypadku tanków chyba lepiej, że służą gdzieś indziej do produkcji piwa, niż miałyby niszczeć i rdzewieć, albo stać w muzeum
                                BIRRARE HUMANUM EST

Comment

Przetwarzanie...
                                X