TV na nich napuściłaś ?
Co z zabytkami Browarów Warszawskich?
Collapse
X
-
Nie, tylko tak sobie pomyślałam, że może kogoś zainteresują te - muszę jednak przyznać - niewielkie figurki (nie wiem dlaczego wydawały mi się ze dwa razy większe ). I zainteresowały - jednymi z bohaterów dzisiejszego wydania Kuriera Warszawskiego były właśnie żeliwne (tak, Becik - tu miałam rację ) Sfiksy. Czy pozostaną na miejscu czy zamieszkają w muzeum - na razie nie wiadomo, w każdym razie chwilowo wylądowały w kartonowych domkach wypełnionych styropianem, a Konserwator Zabytków zapewniał, że zostaną uznane za zabytek (podobnie tak, jak część budynków pozostałych po Browarach Warszawskich)...Last edited by Małażonka; 2005-01-04, 18:27.
Comment
-
-
Można mieć tylko nadzieję iż nie będzie to tylko chwilowe zainteresowanie konserwatora (zaniepokojeni telewidzowie kuriera pewnie będą czuwać)
Swoją drogą też wydawały mi się nieco większe.Last edited by Ark; 2005-01-04, 18:33.
Comment
-
-
Skandal! GŻ zmniejszyła Sfinksa! I to dwukrotnie!- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Dla ludzi "niestołecznych" i dla zapracowanych bardzo - podaję stronę TVP3 , na której można obejrzeć (lub ściągnąć sobie) cały dzisiejszy Kurier Warszawski (Sfinksy też)- proszę jednak wziąć pod uwagę, że dzisiejszy Kurier nie będzie trwał wiecznieLast edited by Małażonka; 2005-01-04, 21:01.
Comment
-
-
Film (znaczy Kurier Warszawski) jest w formacie asf. Nawet jak zniknie z zaznaczonego miejsca (czyli po emisji jutrzejszego kuriera - ok 19-tej) to nie umknie bezpowrotnie, tylko będzie sobie czekał na ewentualnych oglądaczo-ściągaczy w okienku Kuriera Warszawskiego w zakładce Archiwumbigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Dobrze, że się tym zajęła telewizja, bo inaczej to chyba te sfinksy robiłyby za ozdoby działek pokątnie dobranych kupców, albo poszłyby po prostu na przemiał. Chyba tylko dzięki interwencji z zewnątrz (Małażonka ?) konserwator zabytków został obudzony ze snu urzędniczo-zimowego i może coś zadziała, żeby sfinksy i zabytkowa budowla z tablicą zostały wpisane na listę zabytków przed wyburzeniem i zniszczeniem. Z drugiej strony to bardzo dziwne , że pani konserwator dopiero teraz przygotowywuje dokumentację obiektów, które mają ponad 150 lat. Chyba ta pani to ma specjalizację w zabytkach innego miasta, jak się jej nie przypomni, że coś jest w wawie zabytkowe, to żyje w wielkiej nieświadomości , że ma coś zrobić. Co więcej to nawet jest jej obowiązkiem, za co zresztą dostaje kasę podatników tego miasta.
Comment
-
-
Małażonka napisał(a)
Nie, tylko tak sobie pomyślałam, że może kogoś zainteresują te - muszę jednak przyznać - niewielkie figurki (nie wiem dlaczego wydawały mi się ze dwa razy większe ). I zainteresowały - jednymi z bohaterów dzisiejszego wydania Kuriera Warszawskiego były właśnie żeliwne (tak, Becik - tu miałam rację ) Sfiksy. Czy pozostaną na miejscu czy zamieszkają w muzeum - na razie nie wiadomo, w każdym razie chwilowo wylądowały w kartonowych domkach wypełnionych styropianem, a Konserwator Zabytków zapewniał, że zostaną uznane za zabytek (podobnie tak, jak część budynków pozostałych po Browarach Warszawskich)...
Comment
-
-
Eee, no trochę to tych ludzi jednak jest i w Warszawie i w całej Polsce.Last edited by iron; 2005-01-05, 14:32.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Małażonka napisał(a)
Takich ludzi jest naprawdę bardzo wielu (tylko może nie chcą się tym afiszować)....
(jakoś nie zauważyłem protestujących tłumów, gdy wywozili nasze tanki)
Comment
-
-
macmon napisał(a)
(...)(jakoś nie zauważyłem protestujących tłumów, gdy wywozili nasze tanki)BIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
Comment