Czasami widelcem
Czym otwieramy PIWO?
Collapse
X
-
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
-
-
czym otwieramy PIWO?
No właśnie!Sposobów na dostanie się do butelki jest wiele- co do tej pory napisaliście.Wiadomo,że kapslarze używją technik okołootwieraczowych by nie uszkodzić potencjalnego eksponatu.Ale moim zdaniem właśnie tak powinno się konstruować otwieracze by spełniały swoją rolę wynikającą z nazwy i nie uszkodziły kapsla.Otwieracza,o którym pisze kol.pieczarek niestety nie mam (może to przeczyta ) ale z polskich niezły jest żywiecki id;13888.Poniżej zamieszczam fotkę tego,o którym pisałem wcześniej.
Comment
-
-
Zbieram butelki z kapslami więc ich nie niszczę.
Stosuję dźwignię tak jak Andi.
Z reguły nóż, coś plaskiego, klucz ale i łopatę i kilof jeśli pić się chceZbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.
Comment
-
-
Stosuję dźwignię jak Andi,bo szkoda mi kapsli na nowych butelkach do kolekcji.
Najczęściej nożem lub czymś płaskim ale i łopatą i kilofem jak pic się chceZbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.
Comment
-
-
Ponieważ zbieram tylko kapsle z piw, które wypiłem, do otwierania służy mi od dawna ten sam... próbnik do mierzenia prądu. Doskonale sobie daje radę ze swoją obecną funkcją, zwłaszcza, że jego podstawowa cecha przestała być już użyteczna ;-)
Comment
-
Comment