Ekspansja Obolona?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Twilight_Alehouse
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2004.06
    • 6310

bury_wilk napisał(a)
    Jakoś wcześniej nad tym się nie zastanawiałem, ale jakie (o ile wogóle jakieś) zagraniczne portery są względnie łatwo dostępne w naszych sklepach?
    Nie widziałem zupełnie żadnego ani w sklepach, ani w dobrze przecież zaopatrzonym łódzkim Peronie 6.

Comment

• bury_wilk
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.01
      • 2655

No właśnie, w wielu sklepach, w tym w specjalistycznych i w marketach wybór piw zagranicznych, w wielu gatunkach jest na prawdę spory, a portery są tylko krajowe...
      Ciekawostka
      Lubię kiedy się zieleni
      Lubię jak się piwo pieni...

...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

Comment

• iron
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🍼🍼
        • 2002.08
        • 6771

Bywały w ś.p. sklepie "Piwa Świata", ale to też tylko wtedy, kiedy Andrzej po nie sam pojechał i jak się łatwo domyślić, były to portery ze wschodu.
        Nie zmienia to faktu, że żaden z dystrybutorów piw nie jest zainteresowany tym gatunkiem piwa. Zawsze możemy sobie sami nawarzyć porteru.
        bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
        Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
        Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• Twilight_Alehouse
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2004.06
          • 6310

Nie dziwi mnie brak porterów ze wschodu, bo są większe problemy ze ściągnięciem, ale nie rozumiem dlaczego nie ma u nas lekkich porterów angielskich? W końcu wybór piw z Wysp Brytyjskich jest relatywnie spoory, a tego gatunku jakoś nie ma...
          Poza tym prorokuję, że niedługo pojawi się u nas w sklepach porter z Obołonia. W końcu pojawiło się Biłe, więc dostępny u nas asortyment jest zwiększany.

Comment

• becik
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2002.07
            • 14999

bury_wilk napisał(a)
            No właśnie, w wielu sklepach, w tym w specjalistycznych i w marketach wybór piw zagranicznych, w wielu gatunkach jest na prawdę spory, a portery są tylko krajowe...
            Ciekawostka
            Kiedys u Andrzeja na Polnej mozna było dostać francuski Porter "39", w Blue City czasem bywają, kiedys zakupiłem dwa różne z USA, nazwy jednego nie pamiętam, drugi Anchor, był (a może i jeszcze jest) belgijski porter z browaru Sterkens, cena zabójcza, ok 45 zł za 0.7l
            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• sklep-piwowar
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.10
              • 559

[QUOTE]Twilight_Alehouse napisał(a)
              [B]Nie dziwi mnie brak porterów ze wschodu, bo są większe problemy ze ściągnięciem, ale nie rozumiem dlaczego nie ma u nas lekkich porterów angielskich?

Lekki porter angielski - czy chodzi o stouta ?
              Jeśli tak ,to jest na rynku Oatmeal Stout z Yong`sa i czasem jest Murphys Stout z Heinekena

Comment

• kishar
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2003.10
                • 1691

Z tego co się orientuję to stout a porter(brytyjski) są to różne rodzaje piw.Nie mam pod ręką książki Piwa Świata, ale tam te piwa były wyodrębnione.

Comment

• Borysko
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.02
                  • 1144

[QUOTE]sklep-piwowar napisał(a)
                  [i]
                  Lekki porter angielski - czy chodzi o stouta ?
                  Myślę, że chodzi o lekkiego portera angielskiego
                  poniżej kilka pozycji do wyboru (niestety, nie u nas)

Comment

• becik
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2002.07
                    • 14999

sklep-piwowar napisał(a)Lekki porter angielski - czy chodzi o stouta ?
                    Jeśli tak ,to jest na rynku Oatmeal Stout z Yong`sa i czasem jest Murphys Stout z Heinekena [/B]
                    portery i stouty to są dwie różne rzeczy, które zostały wyjaśnione w temacie:
                    Wszystko co związane z piwem i browarnictwem...Poddziały: Prasówka | Biblioteka | Ogłoszenia branżowe
                    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

Przetwarzanie...
                    X