Browar restauracyjny w Lublinie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kishar
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.10
    • 1691

Browar restauracyjny w Lublinie

Wczoraj przeglądałem w domu gazety i w moje ręce wpadła wyborcza z przed tygodnia, a w niej był artykuł,że Perła chce przekazać 2 miliony zlotych na remont kamienicy przy ulicy Grodzkiej na lubelskim starym mieście, w zamian chce otworzyć lokal serwujący świerze warzone na miejscu piwo.
    Bardzo bym chciał by to sie udało, ale znając urzędników naszego kochanego miasta mogą być z tym problemy, remont tej kamienicy(notabene bardo ciekawej)ciągnie sie już długo, pomóc w tym miała holendrska prowincja Gelderland ale na rzie nic z tego nie wyszło i dlatego pojawila sie incjatywa browarow.
  • TomX
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2004.09
    • 1035

Tzrymajmy kciuki, ale znając życie to są małe szanse... Obym się mylił.

Comment

• kishar
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2003.10
      • 1691

Kolejna informacja o browarze restauracyjnym w Lublinie, chyba Perła myśli o tym poważnie, tym razem z Kuriera Lubelskiego.

Lublin Na początku marca wszystkie instytucje zaangażowane w projekt renowacji kamienicy przy ul. Grodzkiej 20 zapoznają się z propozycją zagospodarowania obiektu opracowaną przez Browary Lubelskie.

Lokal z ekskluzywnym piwem ma być wizytówką Browarów Lubelskich, a wyremontowana kamienica pokazem ich możliwości finansowych. W grudniu ubiegłego roku browary zaproponowały, że na remont szacowany na 10 mln zł, przeznaczą 2 mln. To wystarczy na wkład własny, aby ubiegać się o dofinansowanie z Unii Europejskiej. Teraz w Perle mówi się już: skoro to ma być nasza wizytówka, to stać nas na więcej niż 2 mln zł!
      Na marcowym spotkaniu przedstawiciele Lubelskiej Fundacji Odnowy Zabytków i Urzędu Miasta obejrzą już kompletną koncepcję zagospodarowania wraz z wizualizacjami.

MOUL

oto link do artykułu

Comment

• Krzysiu
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.02
        • 14936

O ile dobrze wyczytałem, to nie ma tu nic o browarze restauracyjnym. Zapewne Perła chce zrobić restaurację ze swoim zwykłym piwem.

Comment

• kishar
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2003.10
          • 1691

Przeczytaj Krzysiu mój pierwszy post, informacje były o tym w kilku lubelskich gazetach.

Comment

• ART
            mAD'MINd
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2001.02
            • 23926

Warzenie na miejscu może równie dobrze sugerować warzenie piwa w tym samym mieście. No chyba że podano dosłownie że Perła zamierza uruchomić w tej kamienicy browar restauracyjny. Pożyjemy zobaczymy.
            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• kishar
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2003.10
              • 1691

W gazetach pisało o browarze restauracyjnym, i mam nadzieje że tak będzie

Comment

Przetwarzanie...
              X