abo dwie krzinki
Piwa regionalne to dusza polskiego browarnictwa.
Collapse
X
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
-
Jasne ale nie zawsze ma się ochotę na krzykne jakiegoś lokalnego piwa którego jedynie chciało się spróbować.
Chyba że zjadą się forumowicze którzy pewnie wypiją wszystko i jeszcze więcej.
Tylko kto będzie za to płacił.www.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DDComment
-
Są i pozytywne przykłady:
Browar w Lublinie ( ponad 35 tys hl w styczniu - ponad 10% więcej niż w 2001 ! ),
Browar Jabłonowo,
Browar Amber ( powstał w paźdz. 1994 a już w 1999 r wyprodukował ponad 100 tys. hl piwa ! )
Małe browary będą istnieć - to tylko kwestia mądrej strategii ! Muszą przede wszystkim dbać o Konsumentów w swoim regionie i tam prowadzić działania promocyjne, rozwijać dystrybucję, dostępnośc itd. Nie mogą przy tym ustępować wielkim pod względem jakości ( produktu, promocji, obsługi... ). A to jest zbyt kosztowne na skalę ogólnopolską.
I dlatego nie spodziewajmy się, że piwa z małych browarów będą powszechnie dostępne - na taką logistykę stać tylko giganty. Przykłady małych i średnich browarów, które porwały się na ogólnopolską obecność są bardzo pouczające.SimonComment
-
Niewielkie regionalne browary, starają się zaistnieć w ogólnopolskich sieciach, jednak to co dostajemy pod marką np. Leader Prica czy Plusa to są zwykłe śmieci. Browary w ten sposób robią hektolitry i zmniejszają swoje koszta stałe. Piwa te są nie do picia dla porządnego piwosza.KempComment
-
To o czym wspomina Kemp jest łatwym zarobkiem.
Jednak z drugiej strony gdyby tak dochód z produkcji shitu dla marketów zasilił produkcję piwa dobrego+reklama chociaż w skali regionalnej to może z takich kombinacji coś by wyszło?Ja kosmita, w srod serow i wina piwa szukajacyComment
-
Originally posted by Piwofil
Owszem u mnie też jest osiedlowy sklep i co z tego że znam się z panią sprzedawczynią?
Powiedziała że może sprowadzić to czy inne piwo ale jeśli wezme sam całą krate.
A po drugie - może ktoś z forumowiczów dołączy się do zakupu? Ja w to wchodzę, pod warunkiem że piwo będzie typu pils lub full w butelkach - mocnych nie lubię. A 10/2 to już ilość zupełnie znośna...browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]Comment
-
a poza tym co to jest skrzynka. Nawet popijając do kolacji po 3 piwka to w 6 dni ją załatwiasz.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
A propo jakości piw z niektórych małych browarów>
Będąc w Okuniewie chciałem w sklepiku kupić miejscowego piwa.
Powiedziano mi, że jak chcę dostać bulów żołądka to mogę zaryzykować...., ale tego piwa w promieniu 50 km. nie dostanę, bo nikt nie chce ryzykować. Piwo z tego podwarszawskiego browaru udało mi się kupić wreszcie...... w Olsztynie?!?!?!.
Wypiłem nic mnie nie bolało. O co więc tu chodzi?Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
-
Ahumba napisal/a
Powiedziano mi, że jak chcę dostać bulów żołądka to mogę zaryzykować...., ale tego piwa w promieniu 50 km. nie dostanę, bo nikt nie chce ryzykować. Piwo z tego podwarszawskiego browaru udało mi się kupić wreszcie...... w Olsztynie?!?!?!.
Wypiłem nic mnie nie bolało. O co więc tu chodzi?Ja kosmita, w srod serow i wina piwa szukajacyComment
-
Originally posted by Ahumba
Wypiłem nic mnie nie bolało. O co więc tu chodzi?To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Małe Browary
Browary Amber i Jabłonowo są przykładem zakładów powstałych w latach 90-tych, które zostały zbudowane od podstaw i sa wyposażone w nowoczesną technologię przez co mają niższe koszta w porównaniu z browarami stosującymi tradycyjną technologię.
Amber to mały ale nowoczesny browar, który podczas oglądania "cieszy oko".
Niestety takie małe browary nie są w stanie zmienić wizerunku zunifikowanego piwa na naszym rynku.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.plComment
Comment