Piwa regionalne to dusza polskiego browarnictwa.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Radegast
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.02
    • 1124

Myślę, że nie należy skupiać się nad słabszą stroną browarów, to, tak jak padło tu stwierdzenie, niech pozostanie dla "żuli".
    Nie wieże, aby każdy mały browar w swej ofercie nie miał nic ciekawego do zaoferowania.
    Ja kosmita, w srod serow i wina piwa szukajacy

Comment

• Radegast
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.02
      • 1124

Kemp napisal/a
      Stowarzyszenie to "wychodziło" ponowne wprowadzenie trochę niższej stawki akcyzowej (w zależności od rocznej produkcji), były pomysły wprowadzania wspólnego kapsla z nadrukiem "Polskie piwo", wprowadzają również wspólną butelkę (wzór AMBERA).
      Czyli coś się dzieje.
      To jest dość dobrym wyjście aby czasami coś wychodzić

Comment

• zythum
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2001.08
        • 8305

Ja mam taki luźny pomysł: Strowarzyszenie mogłoby założy wspólny fundusz który pomagał by wa rzeie kłopotów członkom stowarzyszenia bądź środki zgromadzone na funduszu były wykorzystywane dla promocji ireklamy małych browarów.
        To inaczej miało być, przyjaciele,
        To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
        Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
        Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
        Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
        Królowie banków, fabryk, hut
        Tym mocni są, że każdy kradnie
        Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• Radegast
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2001.02
          • 1124

Ech to zakrawa na jakąś nową Kompanię Piwowarską

-----------------------------------------------------------
          A tak serio, to jeżeli nie popadną w komercję to mógłoby to być dobrym sposobem na podniesienie kondycji finansowej.

Comment

• Riko
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2001.08
            • 30

maly Browar

Jestem bardzo zaskoczony ze nie znalazlem w tym temacie Andiego.Dla tego postanowilem zabrac glos w tej dyskusi.Co to znaczy browar lokalny?Wy wymieniacie browary znane o niemalej produkci kture gina bo nikt ich nie kupuje (nie pije).Czy zastanowiliscie sie dla czego.Bo sa (drogie)jak twierdza niekturzy nie oplaca sie sprowadzac dwuch skrzynek bo stoja dlugo.Tu w niemczech kupuje sie skrzynkami bo skrzynka jest tansza przyklad: butelka hachenburgera kosztuje 50 cent a skrzynka 8 euro.Dalej browary lokalne istnieja i tutaj (Vormann-125 lat)jego wyroby sa sprzedawane tylko w kilku miasteczkach i miastach tylko raz w tygodniu rozlewaja(do butelek i beczek)najwieksza beczka to 50 l..Wiele osub kupuje beczke na sobote i niedziele na swoja dzialke (20l.) Czy w Polsce nie pokutuje jeszcze poglad ze piwo pija tylko obszc....mury?A jesli juz wypic to musi byc to marka!Czy pokazuje TV Polska ze na spotkaniu Prezydenta lub premiera lub innego bossa z rodakami pije sie piwo.Ja nie widzialem.W niemczech jest to normalne.Tak wiem ze tysiace rodakuw uznalo by to za obraze,i dlatego moja propozycja wiecej informaci o zaletach piwa(zdrowie) Ja tu w szpitalu dostawalem piwo(kamienie nerkowe).Ale co ja wam bede trul.Jestem za pare dni w Gdansku przejde sie po mojej ulubionej staruwce i znajde tylko kilkanascie lokali z piwem i czy to buda czy lokal strasznie drogo.Na takim samym opszarze tu jest dwa razy wiecej knajpek.To jest moim zdaniem przyczyna upadku lokalnych browaruw.
            Kapsle,modele aut (browary) http://mitglied.Lycos.de/richardborn/home.html

Comment

• Marusia
              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

Chłopie, masz trochę racji, ale z wypowiedzi wynika, że nie znasz za bardzo polskich realiów. Poza tym, jak nie masz polskiej czcionki, to zamiast "ó" wpisuj "o", bo tych jednostajnych "u" nie idzie czytać
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Marusia
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

yemiołka napisal/a

za to w **** ostatnio można było wychylić Zabrze [jedyne 4,5 PLN]
                trzeba wiedzieć, gdzie szukać
                Kooooollllllleeeeżżżżannnnkkkkoooo!!!!!
                Za 4 zł, za cztery!!!

www.wrowar.com.pl

Comment

• Riko
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2001.08
                  • 30

Originally posted by Marusia
                  Chłopie, masz trochę racji, ale z wypowiedzi wynika, że nie znasz za bardzo polskich realiów. Poza tym, jak nie masz polskiej czcionki, to zamiast "ó" wpisuj "o", bo tych jednostajnych "u" nie idzie czytać
                  Droga Marusiu masz racje niemam polskiej czcionki.Ale uwazam ze lepiej pisac u-otwarte.Dam Ci przyklad:na mojej pulce lezy duzy nimieci owczarek.Teraz Twoja propozycja:na mojej polce lezy.......No powiedz co Ci bardziej odpowiada.

Comment

• Marusia
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

Odbieram to jako wyjątkowo prymitywną próbę obrażenia mnie i nie tylko mnie. Jestem przekonana, że nikomu na naszym forum by nie przyszła do głowy taka interpretacja. Wstydź się.

www.wrowar.com.pl

Comment

• Marusia
                      🍼🍼
                      • 2001.02
                      • 20221

... jakbys nie skumał o co mi chodzi, że nikomu na forum by takie coś do głowy nie przyszło, to podpowiadam : narodowości pisze sie w jęz. polskim z dużej litery. A w ogóle po tym niesmacznym wtrecie to włączam na ciebie opcję "ignoruj"

www.wrowar.com.pl

Comment

• Riko
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2001.08
                        • 30

ignoruj

Droga Marusiu! Niemialem zamiaru obrazac Ciebie i innych.Natomiast ja odebralem twoja uwage jako ryposte na kilka zdan w moim poscie .wynika z tego ze my rodacy z zagranicy niemozemy opowiadac jakie sa reali ,bo urazamy twoja dume .To chyba normalne ze niemam polskiej czcionki.Pozatym jest to dyskusja i kazdy ma prawo powiedziec co czuje.ponatto ci kturzy maja polska czcionke pisza nie lepiej niz ja.Zamiast ignorowac lepiej wyciagac wnioski.Troche raci to tez racja! Z dobrej szkoly Polskiej wynioslem toterancie. Przepraszam!

Comment

• Radegast
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2001.02
                          • 1124

Wstydźcie się riebiata!

Nie o tym jest ten temat!

Comment

• Radegast
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2001.02
                            • 1124

Riko, nie wiem jak długo żyjesz na obczyźnie, ale realia jakie się spotyka w Polsce są inne niż w Niemczech.
                            Niestety, lecz u nas nie kupisz skrzynki piwa taniej niż jednej butelki, mało tego, za większą ilość zapłacisz więcej, co jest raczej wynikiem walki z alkoholizmem.
                            A poza tym jest jeszcze coś jak gospodarka, która niestety u nas leży niemalże na łopatkach

Comment

• yendras
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2001.12
                              • 2052

Tak sobie myślę, że my się tu użalamy nad małymi browarami, a tak naprawdę to wszyscy mają to totalnie gdzieś. Rozmawiałem ostatnio z kumplem z Krotoszyna. Fakt zamknięcia browaru w jego rodzinnej miejscowości nie rusza go zupełnie. Stwierdził wręcz, że to może i lepiej, bo krotoszyńskiego piwa nie dawało sie pić. Koźlak to wg niego nic nie znaczący margines - browar i tak by z koźlaka nie wyżył, więc nie ma o czym mówić.
                              I co Wy na to ? Jakieś komentarze czy brak słów ?

Comment

• Ahumba
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                🥛🥛🥛
                                • 2001.05
                                • 9041

na CNN jest takie cuś jak, co doskonale komentuje takie podejście do tematu:

no coments
                                ice: (mogą być błędy ortograficzne bo ja z języków nie jestem mocny)
                                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                                znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

Przetwarzanie...