Kupiłem kiedys w Bydgoszczy Leszka ze Żnina, trzy butelki - w każdej pływało cos innego ( nie potrafie do dziś określić co to było )
to może zaproponuję....
Collapse
X
-
-
jak nie potrafisz określić???
przecież to był Leszek z Żnina! Leszka nie pamiętasz? On był kulturystą!Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"Comment
-
Nie - to jego brat był kulturystą. Leszek był księciem ( szary, czarny , biały - jakoś tak)Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.Comment
-
czyli bylo trzech Leszków????Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
-
Niech Małysz skoczy na pocztę , przedzwoni i się dowie, bo juz sam nie wiem.Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
-
tylko że Małysz choryWspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
-
jesli bedziesz przejazdem w okolicy to zapraszamWspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
-
Za moich studenckich czasów to, co pływało w butelce, nosiło jedną ogólną nazwę "archimedesy".
Zawsze sie zastanawiałem, co się dzieje z takim piwem z archimedesami, dopóki w czasie jakiejś tam iprezy nie kupiłem osobiście czterch skrzynek "Odry" z taką zawartością. Potem się już nie zastanawiałem. "Odra" została spożyta w całości, chyba tylko jedno piwo z petem musieliśmy przecedzać, a potem udalismy do nocnego sklepu pt. "Pszczółka" nabyć w drodze kupna jakieś dobijacze.Comment
-
Proszę, proszę - ale tyle się pisze i mówi o pijącej młodzieży w dzisiejszych czasach.
A tu dobijacze - część młodzieży w ogóle takiego słowa nie zna.Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
-
Krzysiu co wy tam pijacie
Też pamiętam czasy gdzie to przed zapłaceniem nalezało sie przyjrzeć zawartości butelki aby czasem nie było jakiejś draki
A na dokładke trzeba było kontrolować date ważnosci co było nie odzowne
A mowa tu o nie istniejącym już browarze Niemodlin który serwował Rycerskie i OpolskieJa kosmita, w srod serow i wina piwa szukajacyComment
-
ze zwierzaków, niestety nie w piwie a w chlebie, natknąłem się na dżdżownicę... ciekawe...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
dodałbym jeszcze karaluszka w bakaliach, ale zorientowałem się za późno, więc się nie liczy- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Z ciał obcych to miałem szkło w chlebie i zestaw turystyczny - po otwarciu piwa wynurza sie słomka - całkiem praktyczne.Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Comment