Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy
Jak nazwalibyście swoje piwo.
Collapse
X
-
-
Na poważnie to lubie nazwy określające jasno rodzaj piwa i miejsce jego powstania czyli na ten przykład "nazwa browaru" + jasne pełne, porter, pszeniczne jasne, koźlak itd (Zywiec jasne pełne)
Gdy zacznę w końcu warzyć piwa browar zwał się będzie "Remiza" a nazwy piw będą odstarżackie i tak jasny pszeniczniak zwał się będzie "Gasnicą" a najmocniejsze z piw"Ognisty podmuch" lub "Rogaty fojerman"Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka... Ostatnio do nazw polskich dodajemy na etykiecie również odpowiedniki łacińskie: Kawa arabska (Coffea arabica), czy Tygrys bengalski (Panthera tigris tigris). (...)BIRRARE HUMANUM ESTComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcyW dobrej wierze i trosce o wysoką jakość surowców i powtarzalność smaku
A coś czuję, że po Browarze Szlacheckim następny do przejęcia będzie "Brodarek"
Ktoś jeszcze chce trochę popyszczyćbigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
BIGB-ą zainteresował się UOKiK - gorący news prosto z kuchenki redaktora SzpakowskiegoTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Spoko, spoko - UOKiK też przejęliśmy - Polska to kraj dużych możliwościLast edited by iron; 2005-02-09, 14:20.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
Ciekawe kto się za nimi kryje? KP, GŻ czy CO? A może grupa trzymająca władzęComment
-
Ze względu na moją fascynację Dukajem, wszystkie piwa z mojego TBrowaru noszą nazwę, zaczerpniętą z jego utworów. Na pierwszy rzut poszła seria piw Urwickich (za wiedzą i zgodą autora ), nazwa zaczerpnięta jest z "Ruchu Generała".
Pierwsze, robione z ekstraktów, miały dodatkowo w nazwie przymiotniki typu Jasne, Gorzkie, Pszeniczne itp., następne, które już własnoręcznie zacieram, odwołują się wprost do opowiadania: mój klasztorniak to Mnich na Trybie, inne to Zakraca, Czurma, Zdrada.
Jest w czym wybierać, więc wystarczy mi na wiele warek.Tomasz
"Sleeping makes me hungry. And eating makes me sleepy. Life is good." Garfield, 11 lipca 1991 r.Comment
-
Ja teraz czekam, aż pod wpływem pewnych dyskusji ktoś uwarzy piwo Masońskie.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Ja teraz czekam, aż pod wpływem pewnych dyskusji ktoś uwarzy piwo Masońskie.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy... a ktoś inny "Radiowe"...Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
Comment