Jestem w jak na razie najlicznieszej grupie: 15-20 lat, jak ten czas leci
Jestem piwoszem od....
Collapse
X
-
Kiedy pierwszt raz piłem piwo, to nie pamietam, ale byłem mały i mi nie smakowało, bo było gorzkie . Zasmakowało mi gdzieś w siódmej klasie podstawówki i tak już zostało
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!Comment
-
Moje przygoda z piwem zaczęła się we wczesnych latach przedszkolnych . Uwielbiałem ciemne piwo na stacji PKP w ciężkim kuflu, który trzymal mój ojciec
A tak na poważnie to było pod koniec podstawówki, czyli jakieś 20 lat temu.Last edited by arzy; 2005-01-10, 09:09."Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!Comment
-
Nie pamiętam, kiedy po raz pierwszy spróbowałem piwa (a to dzięki mojej babci, która wyznawała zasadę, że łyczek alkoholu dziecku nie zaszkodzi ), prawdopodobnie w wieku 7-9 lat, ale na pewno mi nie smakowało. Ze smakiem (aczkolwiek nieczęsto) zacząłem je popijać od 7 klasy podstawówki. W liceum zaczęły się regularne wypady do pubów.
Piwoszem jednak stałem się dopiero w styczniu 2004 - od tego czasu zaczęła się moja piwna edukacja, smakowanie i ciągłe poszukiwanie nowych piw.Comment
-
To było tak dawno, w roku 1973, było to piwo z Warszawskich Zakładów Piwowarskich "Pełne 12,5" w but. 0,33 w budce piwnej przy ul. Banacha w Warszawie. Byłem wtedy w 7 klasie. Mieszkałem na Ochocie i często zaglądałem tam później z ekipą kolesiów.
W tamtych czasach było nieopodal parę fajnych miejsc do picia piwa. "Antałek" na Grójeckiej przy Opaczewskiej, "Lolek" przy Żwirki i Wigury, można też było zaopatrzyć się w skrzyneczkę i pójść na Szczęsliwickie Glinki, gdzie na trawce wokół akwenów wodnych odpoczywało wiele takich ekip kolesiów ze skrzyneczkamiComment
-
Zaczynałem w wieku ok 15 lat... I od samego początku starałem się próbować bardzo różnych smaków, ale najpierw było Górnośląskie.
Mam prośbę do układających ankiety. Róbcie to staranniej. Zamieszczanie w jednej ankiecie odpowiedzi np "ponad 20 lat" oraz "od urodzenia" może oznaczać to samo. Odpowiedź "poniżej 15 lat" jest baaardzo nieprecyzyjna , itd. Ja, jako socjolog "od zawsze" uwikłany w ankiety mam skrzywienie zawodowe , ale pewnie wszystkim przydałaby się nieco bardziej precyzyjna i jasna informacjaComment
-
Aldach napisał(a)
Zaczynałem w wieku ok 15 lat... I od samego początku starałem się próbować bardzo różnych smaków, ale najpierw było Górnośląskie.
Mam prośbę do układających ankiety. Róbcie to staranniej. Zamieszczanie w jednej ankiecie odpowiedzi np "ponad 20 lat" oraz "od urodzenia" może oznaczać to samo. Odpowiedź "poniżej 15 lat" jest baaardzo nieprecyzyjna , itd. Ja, jako socjolog "od zawsze" uwikłany w ankiety mam skrzywienie zawodowe , ale pewnie wszystkim przydałaby się nieco bardziej precyzyjna i jasna informacja
Comment
Comment