Jestem piwoszem od....

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pinio74
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.10
    • 3881

Jestem w jak na razie najlicznieszej grupie: 15-20 lat, jak ten czas leci
    BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• bury_wilk
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.01
      • 2655

Kiedy pierwszt raz piłem piwo, to nie pamietam, ale byłem mały i mi nie smakowało, bo było gorzkie . Zasmakowało mi gdzieś w siódmej klasie podstawówki i tak już zostało

Lubię kiedy się zieleni
      Lubię jak się piwo pieni...

...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

Comment

• arzy
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.06
        • 2814

Moje przygoda z piwem zaczęła się we wczesnych latach przedszkolnych . Uwielbiałem ciemne piwo na stacji PKP w ciężkim kuflu, który trzymal mój ojciec
        A tak na poważnie to było pod koniec podstawówki, czyli jakieś 20 lat temu.
        Last edited by arzy; 2005-01-10, 09:09.
        "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        Bractwo Piwne
        Skład Piwa
        Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• Borysko
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.02
          • 1144

Nie pamiętam, kiedy po raz pierwszy spróbowałem piwa (a to dzięki mojej babci, która wyznawała zasadę, że łyczek alkoholu dziecku nie zaszkodzi ), prawdopodobnie w wieku 7-9 lat, ale na pewno mi nie smakowało. Ze smakiem (aczkolwiek nieczęsto) zacząłem je popijać od 7 klasy podstawówki. W liceum zaczęły się regularne wypady do pubów.
          Piwoszem jednak stałem się dopiero w styczniu 2004 - od tego czasu zaczęła się moja piwna edukacja, smakowanie i ciągłe poszukiwanie nowych piw.

Comment

• macmon
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2002.10
            • 140

To było tak dawno, w roku 1973, było to piwo z Warszawskich Zakładów Piwowarskich "Pełne 12,5" w but. 0,33 w budce piwnej przy ul. Banacha w Warszawie. Byłem wtedy w 7 klasie. Mieszkałem na Ochocie i często zaglądałem tam później z ekipą kolesiów.

W tamtych czasach było nieopodal parę fajnych miejsc do picia piwa. "Antałek" na Grójeckiej przy Opaczewskiej, "Lolek" przy Żwirki i Wigury, można też było zaopatrzyć się w skrzyneczkę i pójść na Szczęsliwickie Glinki, gdzie na trawce wokół akwenów wodnych odpoczywało wiele takich ekip kolesiów ze skrzyneczkami

Comment

• Aldach
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.07
              • 1269

Zaczynałem w wieku ok 15 lat... I od samego początku starałem się próbować bardzo różnych smaków, ale najpierw było Górnośląskie.

Mam prośbę do układających ankiety. Róbcie to staranniej. Zamieszczanie w jednej ankiecie odpowiedzi np "ponad 20 lat" oraz "od urodzenia" może oznaczać to samo. Odpowiedź "poniżej 15 lat" jest baaardzo nieprecyzyjna , itd. Ja, jako socjolog "od zawsze" uwikłany w ankiety mam skrzywienie zawodowe , ale pewnie wszystkim przydałaby się nieco bardziej precyzyjna i jasna informacja

Comment

• ArturŁ
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2004.11
                • 374

Aldach napisał(a)
                Zaczynałem w wieku ok 15 lat... I od samego początku starałem się próbować bardzo różnych smaków, ale najpierw było Górnośląskie.

Mam prośbę do układających ankiety. Róbcie to staranniej. Zamieszczanie w jednej ankiecie odpowiedzi np "ponad 20 lat" oraz "od urodzenia" może oznaczać to samo. Odpowiedź "poniżej 15 lat" jest baaardzo nieprecyzyjna , itd. Ja, jako socjolog "od zawsze" uwikłany w ankiety mam skrzywienie zawodowe , ale pewnie wszystkim przydałaby się nieco bardziej precyzyjna i jasna informacja
                Aldach - na samym początku zaznaczyłem,że jest to ankieta dość niedokładna - proszę mnie więc nie besztać,gdyż dokonałem już samozbesztania i wystarczy mi.

Comment

• Aldach
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.07
                  • 1269

ArturŁ napisał(a)
                  Aldach - na samym początku zaznaczyłem,że jest to ankieta dość niedokładna - proszę mnie więc nie besztać,gdyż dokonałem już samozbesztania i wystarczy mi.

Ja nie besztam, ja proszę na przyszłość

Comment

• ArturŁ
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2004.11
                    • 374

Proszę zatem sporządzić ankietę,do której JA się nie doczepię.

Comment

Przetwarzanie...