Upadające Browary / sytuacja niezależnych browarów w Polsce
Collapse
X
-
Comment
-
wspierać portfelem.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
A odnosząc się do twojego pytania, oczywiście że nie warto wspierać małego browaru produkującego kiepskie piwa i tak właśnie postępują forumowicze. Pijemy to, co nam smakuje. Nie wiem, o co tyle hałasu. Chyba dla statystyki, bo raz do roku musi rozkręcić na forum dyskusję kolejny krzyżowiec, który próbuje nam wmówić, że nie wiemy, co robimy.
Ostatnia zmiana dokonana przez żąleną; 2008-08-31, 14:47.Comment
-
No już parę beczek Smoka z Zawiercia w Non Iron pękło.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.Comment
-
Złe wieści z Janowa...
Butelkownia to szczegół, ale CZY KTOŚ WIDZIAŁ OSTATNIO GDZIEKOLWIEK LANY JANÓW? W najsławniejszej knajpie przy-browarnianej brak...
Dochodzi jeszcze ta dyskusja...Ostatnia zmiana dokonana przez Seta; 2008-11-10, 12:45.Comment
-
Jako że owe "trudne chwile" prawie zawsze w przypadku naszej polskiej rzeczywistości kończą się zamknięciem danego browaru a (cyt) "teraz przyszła pora na Janów" to.... co tu jeszcze można tłumaczyć.
Jak widać nawet czasowe "odgonienie" owych "trudnych chwil" kończy się tym co wyzej wspomniałem (przykłady Braniewa i Grudziądza).Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Wydaje się zatem, że pada kolejny marny browar (Brzeg), co potwierdza jedynie słuszność tego co pisałem wyżej.Comment
-
Dzisiaj na Grunwaldzkiej w Gdańsku widziałem niewielką ciężarówkę z plandeka "Barkas", wyglądającą na całkiem nową i jakimś napisem w stylu "Znowu coś tam..." Czy to jakaś pozostałość, czy coś może ruszyło się w Braniewie, a ja nic nie wiem?Comment
-
U mnie też widziałem taką niedawno. Zapewne browar sprzedał auto (auta) a nowemu właścicielowi nie chciało się zmieniać plandeki w dobrym stanie i kolorowej.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Jak ktoś ma wolne 6.000.000. to jest do sprzedania posiadłość gdzie warzy się piwo, lokalizacja: Wąsosz koło Częstochowy.
Kolejny browar upada"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!Comment