Gdzie jest ten Michaś ? Mieszkam na Bemowie, ale nie znam
Upadające Browary / sytuacja niezależnych browarów w Polsce
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ScriptusGdzie jest ten Michaś ? Mieszkam na Bemowie, ale nie znamWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuByć może dlatego, że dobrze wie, że niezależnie od tego, co powie, to dziennikarz i tak to przerobi po swojemu, niekoniecznie zgodnie z rzeczywistością. Znam to z wieloletniej praktyki w swoim mieście.Comment
-
Nie napiszę o sobie dziennikarz, bo było by to nadużycie. Ale od kilku miesięcy współpracuję z największą lokalną gazetą na Opolszczyznie, dlatego jestem daleki od spiskowych teorii. Jeżeli dyrektor browaru nie udzielił informacji na temat browaru, to skąd redaktor miał informacje o dokładnej sytuacji zakładu? To jest ciekawe! Bo jeżeli nie uzyskałby wiadomości ,to nie powinien się zabierać za temat. Zadzwonię jutro do Żywca i jeżeli mnie oleją, to napiszę wiadomość do browaru.biz, że zakład ten został zamknięty. Tylko, czy był by to uczciwe z mojej strony?Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baklazanekZadzwonię jutro do Żywca i jeżeli mnie oleją, to napiszę wiadomość do browaru.biz, że zakład ten został zamknięty. Tylko, czy był by to uczciwe z mojej strony?
Co innego, jeśli napiszesz, że zamknięcie tego browaru jest prawdopodobne, bo... i tu powołasz się na rozmówców i jakieś symptomy potwierdzające ich rewelacje, kończąc, że browar nie chciał się w tej sprawie wypowiedzieć. I to będzie uczciwe z Twojej strony.
A swoją drogą, to firma taka jak "Browar Żywiec" jest wyczulona na PR i już sobie wyobrażam reakcję na pytanie dziennikarza, czy prawdą jest, że upada...
Jak napisał Iommi - nieumiejętność poruszania się w środowisku medialnym szkodzi.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonPomimo tego, że nie cenię wysoko produktów Żywca, to jednak szkoda, że browar pada.Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowiComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baklazanekŻnin działa dalej! Z tym, że na zasadach, o których wspomniałem w wiadomościach. Po prostu gazeta i browar hmmm pisząc delikatnie, nie przyjaźnią się.Last edited by Pogoniarz; 2007-03-24, 06:15.
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_BTak bywa. W takich sytuacjach należy zastrzec sobie prawo do autoryzacji wypowiedzi...Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_BCo innego, jeśli napiszesz, że zamknięcie tego browaru jest prawdopodobne, bo... i tu powołasz się na rozmówców i jakieś symptomy potwierdzające ich rewelacje, kończąc, że browar nie chciał się w tej sprawie wypowiedzieć. I to będzie uczciwe z Twojej strony.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PogoniarzNo jakoś Marcin (Abernacka) po wczorajszej wizycie w browarze w Żninie ma zupełnie inne informacje,ale po przyjeździe niech sam napisze co widział i słyszał.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuDziennikarz nie ma żadnego obowiązku uzyskania autoryzacji wypowiedzi, ani nawet informowania o braku autoryzacji. Jedyna metoda, która zmniejsz ryzyko manipulacji, to przekazywanie oświadczeń na piśmie za potwierdzeniem, udzielanie odpowiedzi na piśmie na pytania zadane również pisemnie lub udzielanie wywiadu przy świadkach. Tylko takie postępowanie daje szansę ścigania manipulacji sądownie, bez gwarancji wygranej, rzecz jasna.
Dodam jeszcze, ze autoryzacja dokonana to nic innego jak podpis pod wypowiedziami, na ktorych publikacje zgadza sie cytowany. A wiec pokreciles wszystko w powyzszej wypowiedzi.
Co do baklazanka - przeczytaj jeszcze raz tekst z "Paluk"... Tam dziennikarz zrobil dokladnie wszystko, co do niego nalezalo. I powtarzam - nie liczac wody wlewanej do kadzi, nie ma sie tam pod wzgledem prawnym do czego doczepic.
To pisalem ja, dziennikarz z 12 letnim stazem, ktory wygral trzy procesy sadowe zwiazane z wykonywanym zawodem (dwa z nich wytoczyli mi poslowie jeszcze III RP}. A dwa kolejne nawet sie nie rozpoczely, bo jak uznal sad nie bylo do tego podstaw, choc oczywiscie pozywajacym wydawalo sie inaczej...*****************************
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
*****************************Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PogoniarzPrzed chwilą Marcin ponownie zadzwonił i jeden browar jest na sprzedaż,a inszy przebranżawia się-ale to jest dopiero niespodzianka
Krótko syf nad syfyComment
Comment