zwykłe warunki higieniczne w Chojnowie były dość mierne - wystarczyło zajrzeć do środka o ile psami nie poszczuto żeby zauważyć że na remonty i modernizację samych zabudowań nie przeznaczano nic poza może poza symboliczną złotówką.
Upadające Browary / sytuacja niezależnych browarów w Polsce
Collapse
X
-
-
slawekkazek dobrze prawi dać mu piwa
Ale niestety mieszkamy w kraju, w którym nadal to co "stare" należy wyburzyć, zniszczyć, a na miejscu tego postawić wychodek ze szkła i aluminium.Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ergieAle niestety mieszkamy w kraju, w którym nadal to co "stare" należy wyburzyć, zniszczyć, a na miejscu tego postawić wychodek ze szkła i aluminium.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szinetZbieram informacje o browarach, które w ostatnim roku ogłosiły upadłość lub są na jej skraju. Proszę o wiadomości.
PozdrawiamComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaGoch ma się świetnie! Browar warzy przedniego specjala a jeśli ktoś niedowierza to zapraszam do Gdyni
Niestety w tym roku tak różowo to się już nie przedstawia. Browar do tej pory nie warzy, cały czas oczekuje na zlecenia. Smutne ale prawdziwe .Last edited by abernacka; 2006-04-21, 12:19.Comment
-
Proszę nie straszcie, że w tym roku nie spróbuję piwa z Gocha. Ile trzeba zamówić żeby przyjęli zlecenieBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Simonabernacka napisał:
"oczekuje na zlecenia..."
no comments
Mam takie sytuacje w mojej branży - ludzie otwieraja biura kredytowe i czekaja na klientów Skutek takiego czekania łatwy do przewidzenia - idą z torbamiComment
-
pozwolę sobie niezgodzić do końca... marusiu.
specyfika twojej branży nie przystaje do tego przykładu. ty jesteś tylko pośrednikiem - browar produkuje towar. ty możesz nie mieć żadnego kapitału by zacząć działać, browar tak, a jego towar zostanie sprzedany dopiero za 1-2 mieś. (nie licząc opóźnień w płatnościach od kontrahentów). simonowi jest dobrze tak mówić, bo jest marketingowcem - też niczego nie tworzy a "sprzedaje" coś co jest lub wkrótce będzie - jest takim samym pośrednikiem. w sytuacji gdy zraziło się klienta poprzednim towarem, nie ma się stałych odbiorców (bo jest się nowym lub wypadło się z obiegu na jakiś dłuższy czas) trudno zaryzykować nie mało pieniędzy, by ktoś to mógł potem sprzedać. jasne, że nie można czekać. żaden browar bez konkretnej (przemyślanej bądź przekalkulowanej) wizji swojej działalności nie przetrwa.Comment
-
Coś Ci się stało z Capslockiem, czy z Shiftem?
Pozwolę sobie się z Tobą nie zgodzić - niezależnie od branży klienta się poszukuje, a nie się na niego czeka. I browar powinien mieć dział marketingu i dział sprzedaży, który się tym zajmuje. Nie namawiam przecież, żeby piwowar szukał klientów dla browaru
To, że ryzyko i finanse są duzo większe, to oczywiste, dlatego, niestety, nie mam browaru (tzn. mam, ale nie potrzebuję klientów)Comment
-
Marketing = wizja = akt twórczy, drogi e-prezesie Niezależnie od rodzaju działaności ( czy to fizyczne produkty, czy usługi = to zaspokajanie potrzeb ). Świetnym przykładem takiej wizji stworzonej w głowie wybitnego maketingowca jest browar.biz. Oczywiście bez równie wybitnego działu produkcji nigdy nie urzeczywistniłaby się wizja w tak doskonałej formie. Synergia działań stała się przyczyną Sukcesu. I pomysleć, że te wszystkie działy skupiły się w jednej postaci. ARTystyczna robotaSimonComment
-
bez kadzenia. przecież tu jest lipa jakich mało- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
Comment