Hm Szkoda Krajana. Podobną sytuację przerabiałem u mnie w pracy. Nasi odbiorcy płacili za faktury na podstawie cesji Urzędom i innym kontrahentom (Zablokowane konta bankowe). To by oznaczało 3-6 miesięcy działalności i upadłość.
Upadające Browary / sytuacja niezależnych browarów w Polsce
Collapse
X
-
-
Cóż, można powiedzieć, że Krajan ma kłopoty na własne życzenie. Szkoda.Comment
-
Piwoteka
Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
www.piwoteka.pl
Sklep Piwoteki na Facebooku
Piwoteka Narodowa na Facebooku
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar PiwotekaComment
-
Co się dokładnie dzieje w Konstancinie? Tak dobrze szło przez ostatnie 2-3 lata: inwestor, nowe piwa, poprawa dotychczasowychComment
-
Ja tam nie wiem o jakiej to "poprawie" piszesz - patrz wątek "Kwaśne piwa z Konstancina". Totalna degrengolada i dopiero w ostatnich tygodniach coś się zaczęło poprawiać w jakości. Tyle, że teraz mało kto chce handlować ich piwem...Comment
-
Upadające Browary / sytuacja niezależnych browarów w Polsce
Postanowiłem wtrącić swoją opinię to tego wątku. Na podstawie moich doświadczeń związanych ze współpracą z małymi browarami uważam, że co najmniej spora część nie ma perspektyw poważniejszego rozwoju ze swojej winy. Mógłbym przytoczyć wiele przykładów jednak skupię się na jednym- Browar Edi. Postanowiłem wypromować ten browar na podlaskim rynku. Otworzyłem ich stronę by uzyskać nr telefonu- nie ma. Jak zrobić przedpłatę za paletę piwa firmie, która nawet nie podaje numeru telefonu na stronie . Wysłałem komplet dokumentów z prośba o ofertę. Oczywiście przez 2 tygodnie nikt się nie odezwał... Postanowiłem zadzwonić (numer z browarbiz). Telefonu nikt nie odbiera...Zadzwoniłem za tydzień. Odebrała miła Pani i stwierdziła że myślała o moim emailu (). Stwierdziła także że współpraca jest niemożliwa, ponieważ nie ma dystrybutora w naszym regionie. Tak wygląda zachęcająca rozmowa browaru z potencjalnym odbiorcą. Standardowo zaproponowałem przedpłatę za piwo i odbiór własnym kurierem 1 palety...Obiecano mi wysłanie oferty. Niestety do dziś nikt się nie odzywa...
W ramach ciekawostki przypomniało mi się że miałem podobny problem z innym browarem.
Browar ten nie posiadał kartonów do piwa. Zaproponowałem, ze wyślę swoje do przepakowania ze skrzynek. Szef magazynu odparł, że to prezes musi podjąć decyzję (decyzję o przepakowaniu piwa z transporterek w moje kartony - największy logistyczny problem.....:eek)
Może trzeba założyć wątek - Których małych browarów nie będziemy żałowali, gdy upadną ? Mam już co najmniej 5 propozycji z argumentami...Comment
-
To co opisujesz ma szerszy aspekt. Jakiś czas temu robiono badania (nie cisnąć mnie kto? gdzie? kiedy? itd. bo nie pamiętam ) czemu większość małych i średnich polskich firm nie ma stron WWW i nie reklamują się w internecie. Ano dlatego, że nie mają potrzeby się rozwijać. Nie chcą rozszerzać swojej działalności bo są zadowoleni z tego co robią i co posiadają.
I to jest prawda bo znam firmę, która handlując przez alledrogo umieściła info, że nie odpowiada na maile, kontakt tylko telefoniczny, i ma się całkiem nieźle"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
Comment
-
Święte słowa Kopyr
Falcon, ciesz się tylko - nie wtopiłeś kilku stówek i nie świeciłeś przed klientami oczami.
Daj sobie spokój z tym Edziem.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
wszystkie co wymieniłeś zdążyły już jakoś się "wykazać" więc lepiej o nich nic nie mówićLast edited by Bodex; 2011-02-14, 13:10.kibic w kapciach
tv & piwo :))
http://www.pivnica-ceska.pl
http://www.beerpubs.pl/p876,Pivnica-Ceska
http://www.facebook.com/pages/Pivnic...74305045922247Comment
-
GAB zmienił w ubiegłym tygodniu wlaściciela więc pewnie będzie poprawa.Comment
Comment