Dzisiaj miałem oficjalną delegację z Browaru Konstancin. Czują na plech Browar Kormoran .Zadeklarowali poprawę jakości piw...
Na razie zostawili aktualny cennik (oczywiście podwyżka).
Jak jesteście tacy "mądrzy" to dajcie radę co mówić ludziom o:
Witnica,Gościszewo, Koreb,Konstancin, Gab... i komercjalizacji Amber i Ciechanów...?
Gdyby nie Czesi to trzeba by było zwijać interes....
Komercjalizacja w przypadku przedsiebiorstw oznacza przystosowanie go do warunkow gospodarki rynkowej.Ale chyba wiem o co Ci biega.Amber i Ciechan ida na ilosc,a nie na jakosc,zgadlem?Osobiscie uwazam,ze nic zlego z tymi browarami sie nie dzieje,a ze klienci narzekaja,olej to.Taka juz jest nasza polska natura,musimy miec na co narzekac
Amber i Ciechan ida na ilosc,a nie na jakosc,zgadlem?
No Amber z browaru który poderwał inne jemu podobne do swego rodzaju "piwnej rewolucji" i walki o gusta klientów po mału przemienia się w producenta piw ogólnodostępnych i bardzo średnich. Obecnie moim zdaniem Koźlak i GIP wybijają się ponad przeciętnosć, pozostałe piwa nie zrywają ze mnie beretu.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4
No Amber z browaru który poderwał inne jemu podobne do swego rodzaju "piwnej rewolucji" i walki o gusta klientów po mału przemienia się w producenta piw ogólnodostępnych i bardzo średnich. Obecnie moim zdaniem Koźlak i GIP wybijają się ponad przeciętnosć, pozostałe piwa nie zrywają ze mnie beretu.
Mi chodzilo bardziej o Ciechana,bo Amber byl od poczatku calkowicie prywatny i powstal stosunkowo niedawno w miejscu rozlewni.Wiec bylo to do przewidzenia,a nawet oczywiste,ze wlascicielowi apetyt bedzie rosl w miare jedzenia
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grochal122
Mi chodzilo bardziej o Ciechana,bo Amber byl od poczatku calkowicie prywatny i powstal stosunkowo niedawno w miejscu rozlewni.Wiec bylo to do przewidzenia,a nawet oczywiste,ze wlascicielowi apetyt bedzie rosl w miare jedzenia
To czy browar powstał w latach 90-tych od razu jako prywatny czy też był państwowy i został później sprywatyzowany to chyba się na obecną sytuację nie przekłada, bo ostatecznie oba zakłady są w tym samym punkcie jeśli chodzi o rodzaj własności.
Gwoli ścisłości, to nie była "prywatyzacja" - obecny właściciel Ciechana przejął zamknięty browar od Browarów Warszawskich (Brau Union) i sam uruchomił produkcję piwa. Różnica jest tylko taka, że Amber musiał postawić infrastrukturę od zera, a Ciechan korzystał z istniejącej (w żałosnym stanie).
Także "apetyt rosnący w miarę jedzenia" prędzej mógłby dotyczyć właściciela Ambera, który - jak sądzę - więcej zainwestował w ten interes.
GAB zmienił w ubiegłym tygodniu wlaściciela więc pewnie będzie poprawa.
GAB zmienił właściciela i będzie miał od wiosny br. nową nazwę.
Nowy właściciel szuka obecnie głównego piwowara, który zająłby się produkcją w zakładzie.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy
Gwoli ścisłości, to nie była "prywatyzacja" - obecny właściciel Ciechana przejął zamknięty browar od Browarów Warszawskich (Brau Union) i sam uruchomił produkcję piwa. Różnica jest tylko taka, że Amber musiał postawić infrastrukturę od zera, a Ciechan korzystał z istniejącej (w żałosnym stanie).
Także "apetyt rosnący w miarę jedzenia" prędzej mógłby dotyczyć właściciela Ambera, który - jak sądzę - więcej zainwestował w ten interes.
Infrastruktura w Browarze w Ciechanowie nie była nawiązując do Kolegi określenia w tzw. "żałosnym stanie". Oczywiście browar wymagał uruchomienia....
Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki. www.twojmalybrowar.pl
Z wątku o nowych piwach w Polsce wynika, że Krajan przestał warzyć piwo. Strona http://www.krajan.com.pl/ została zablokowana. Ciekawe, co z Gniewoszami, szczególnie z Koźlakiem...
Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
Comment