Upadające Browary / sytuacja niezależnych browarów w Polsce
Collapse
X
-
Comment
-
Ciekawe co dalej, czy będzie jeszcze rozlew.Comment
-
Sabotaż?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Ostatnio piłem Konstancina w Czarnej Koszuli kiedy przyjechała Marusia i Sławoj do stolicy. Skończyło się zatruciem i cały następny dzień stracony. Nie tylko dla mnie, po imprezie podobnie opisywali swój stan zdrowia np Iron, Piecia.Comment
-
Żytnie to dla mnie spora strata - piwo zapamiętam jako bardzo dobre wykonanie bardzo rzadkiego stylu. Do tego dobra pszenica, niezły Czarny Dąb i raz lepsze raz gorsze Dawne. To kilka razy lepszy wynik niż gdybym miał się przyjrzeć Amberowi, Witnicy czy Jagielle.Comment
-
Dla mnie strata, mimo wpadek z kwachami szczególnie w ciepłych miesiącach.
Ale p. Cholewicki to biznesmen z krwi i kości, na pewno wie co robi.
Skończyły się Browary Warszawskie, kończy BK... mi tam będzie brakować regionalnych mazowieckich i warszawskich marek. Ciechan to już jednak nie to samo.Comment
-
Tak, Żytniego będzie brakować, zwłaszcza, że to nie jest zbyt popularny styl w ogóle. Dawne miało wahania formy ale generalnie to było przyzwoite piwo ze z niższych pokładów średniej półki, podobnie jak Mazowieckie niepasteryzowane.
Nie jestem ekspertem w piwnej kartografii, ale swoją drogą to chyba rzadkość w państwach o wysokim tradycyjnym udziale piwnej kultury, by stolica nie posiadała w swoich granicach ani kilka kilometrów wokół nawet niedużego browaru przemysłowego. Oczywiście pomijam browary restauracyjne, bo to nieco inna bajka.Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020Comment
-
Artezan chyba teraz będzie najbliżej Faktem jest, ze Berlin, Praga , Kijów czy Moskwa swoje browary przemysłowe mają. Nie wiem co z Mińskiem i czy aby Bratysława nie ma tylko restauracyjnych? No ale Białoruś to szczyt piwowarstwa raczej nie jest.Comment
-
A Jabłonowo i Tarczyn? Są w podobnej odległości co Konstancin.JEDNO PIVKO NEVADI!Comment
Comment