Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
Upadające Browary / sytuacja niezależnych browarów w Polsce
Collapse
X
-
-
Chojnów raczej nie wchodzi w grę. Tam sprzęt był ponoć stary i nadawł się do muzeum albo na złom.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baklazanekChojnów raczej nie wchodzi w grę. Tam sprzęt był ponoć stary i nadawł się do muzeum albo na złom.
Poza tym aukcja jest wystawiona na wabia więc napisać można wszystko ,żeby wzbudzic zainteresowanieLast edited by cororo; 2006-12-07, 21:15.Comment
-
załamała mnie informacja z kuriera o upadku Reginy; zamknięte w ciągu ostatnich 2 lat browary robiły w większości, delikatnie mówiąc, piwa średnie; jak to sie dzieje że rynku istnieją browary takie jak Łask, Jabłonowo czy Żnin, a pada Regina która warzy piwa bardzo dobre i do tego tanie??
mam nadzieję, że skoro byli chętni na kupno Kujawiaka to znajdą się chętni na kupno ReginyComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83załamała mnie informacja z kuriera o upadku Reginy;
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83mam nadzieję, że skoro byli chętni na kupno Kujawiaka to znajdą się chętni na kupno ReginyComment
-
Nie chciałbym siać defetyzm, ale rok przyszły nie zapowiada się pod tym względem lepiej. Jest pare browarów, którym nie wiedzie się za dobrze... Powstające browary restauracyjne rekompensują tylko stratę takich jak w tym roku. Nie liczyłbym na powiększenie ogólnej ilości działających browarów w przyszłym roku.Last edited by e-prezes; 2006-12-15, 21:55.Comment
-
Smutna to wiadomość, nawet bardzo. Rzuciłbym kilkoma przekleństwami, które dosadnie wyraziłyby moje uczucia, ale ograniczę się do zrobienia tego u siebie w pokoju.
Rok był całkiem niezły i chyba mało kto się spodziewał takiego zakończenia roku. Najpierw Północny, być może Lwówek(odpukać), a teraz Regina. Piwny mikołaj nas nie rozpieszcza. A do tego nie wiadomo, czy na początku nowego roku nie upadną kolejne browary.
Zastanawiacie się, czy uda nam się w końcu powołać organizację, która będzie wspierała piwa z regionalnych browarów, oraz je same? JAckson mógłby taką sondę zrobić. Dowiemy się, jakie nastroje wśród nas panują.Comment
Comment